Scudo Sports

Hiçlikten gelen güç mü yoksa sahtekârlık mı?

@osmancan71 Kur-anı Kerim Türkçesi okunduğunda, özellikle bir defa okunduğunda anlaşılamayacak kadar karışık bence. En azından biz normal insanların anlayabileceğinden karışık. İnsanlar o yüzden hadislere falan bakıyor ama oda BENCE pek güvenilir değil. Hacıların uydurması da olabilir 😅. Tam bir müslüman değilim ama elimden geldiğince doğru gitmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim. İyi araştırın 😊.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
@osmancan71 Kur-anı Kerim Türkçesi okunduğunda, özellikle bir defa okunduğunda anlaşılamayacak kadar karışık bence. En azından biz normal insanların anlayabileceğinden karışık. İnsanlar o yüzden hadislere falan bakıyor ama oda BENCE pek güvenilir değil. Hacıların uydurması da olabilir 😅. Tam bir müslüman değilim ama elimden geldiğince doğru gitmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim. İyi araştırın 😊.
İşte o kısım ılk kafamı karıstıran yer. Hadislere guvenemem. Kuranda anlasılmayacaksa neden oku denıldı.

İşte o kısım ılk kafamı karıstıran yer. Hadislere guvenemem. Kuranda anlasılmayacaksa neden oku denıldı.
Sadeleştirebilecek beceride bir imam çıksa herşey güzel olurda. Çıkmıyor işte...

@osmancan71 İncil’in ilk emri; Sev.. Tevrat’ın; Yaşat.. Kur’an’ın; Oku.. Hristiyan sevmedi, Yahudi yaşatmadı, Müslüman okumadı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ekşisözlüğe dönmüş bakıyorum da buralar. Çok laf az iş... Teorik bilgiler, inançlar havada uçuşuyor. Ne hikmet ki inandığını yaşayan insan görmek gerçekten de zor.

Kitap hakkındaki yorumum basit. Görünen köy kılavuz istemez. Para kazanmak isteyen bir insanın tercih edebileceği en kolay yollardan birini seçmiş yazar(!) kimse artık. Hayırlı işler, bol kazançlar:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bu kitap işini tam bılmıyorum ama yazarlar kitap gelırlerındrn cok az bır pay alıyormus galiba. Acaba kitabın etkısı ıle yan gelirlerı felan mı var? Bı yazarın söylediğini görmüştüm satış gelırlerınden az bır pay aldıklarını

Bu kitap işini tam bılmıyorum ama yazarlar kitap gelırlerındrn cok az bır pay alıyormus galiba. Acaba kitabın etkısı ıle yan gelirlerı felan mı var

Kaşesi yükselir.
Bu kadından sözüm ona faydalanmak isteyecek kişiler özel yardım isteyecektir.Bunlar hep para.

Ekşisözlüğe dönmüş bakıyorum da buralar.

Bizim başımız kel mi?:D

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Çeviri yapmak neden bu kadar zor ki.
Kur-anı Kerim insanlara inerken bütün olaylar bir anda olmadığı için dağınık yazılmış. Bunun çevirisi var zaten. Okudum bir kaç defa ama anlamakta zorlandım. Hala tam anlayabildiğimi sanmıyorum. Yani sadece çeviri ile iş bitmiyor. Anlatılanları tarafsız şekilde birleştirmek, sadeleştirmek gerekiyor.
Belki sadece ben böyle düşünüyorum, bilmiyorum.
Çeviri yapmak neden bu kadar zor ki.
Kur-anı Kerim insanlara inerken bütün olaylar bir anda olmadığı için dağınık yazılmış. Bunun çevirisi var zaten. Okudum bir kaç defa ama anlamakta zorlandım. Hala tam anlayabildiğimi sanmıyorum. Yani sadece çeviri ile iş bitmiyor. Anlatılanları tarafsız şekilde birleştirmek, sadeleştirmek gerekiyor.

Çeviri onlarca vardır zaten :) farklılıklar olduğu için neden tek cevırı yok dıye demek ıstedım aslında detaya girmeden.

Bazı rıvayetlerı (bılmıyorum belkı kuran da da yazıyodur) merak edıyorum mesela. Hz Muhammed ın kac eşi olduğu bunlar hakkında yazılan bazı şeyler, bır erkeğin kaç kadınla evlenebılecegı carıyede sınırın olmaması.

Mesela celal sengor un örneği var dagları zelzele olmasın diye yarattık ayetı. Googleda cıkar vıdeosu.

Bırde caner taslaman emre doroman bu iki ısmı önermişti bı tanıdıgım onlarada bakacagım bı ara :)

Aslında 10 numara namaz kılarım ama... kafamda şüpheleri gıdermem lazım :D

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Forum kuralları ne kadar basit aslında değil mi? Hani üye olurken uyacağınızı beyan ettiğiniz, onayladığınız kurallar.

“Dua”dan girip “Yezidilere” kadar gelmişiz, yetmemiş kutsal kitaplara dalıp peygamberlerden çıkmışız. İnsanların kutsallarıyla dalga geçmeyiniz, alay etmeyiniz, küçümsemeyiniz, bunlar bu forumda kurallara aykırıdır.

Eleştiri ile hakaret arasındaki çizgi gayet nettir, hazır kavram karmaşası yaşıyorken parlak zihinlerinizi ilgili forumlarda/sitelerde rahatlıkla cilalayabilirsiniz, lakin bunun yeri bu forum değil bilginize.

Ekleme: yazdığım şeyler gayet net, insanlar isterse patlıcana tapar bundan size ne? Kişiyi ya da kitabı kişilik haklarına saldırı olmadan eleştirebilirsiniz, ancak söylediğim gibi eleştiri ile hakaret arasındaki ilişki gayet net! Bu “yazar”a yapılan eleştiri veya konuyla ilgili forum kurallarına aykırı bir durum görüyorsanız lütfen şikayet butonunu kullanınız, konu dışı her mesaj silinecektir bilginize, iyi forumlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yönetimin belirttiği gibi,din/inanç tartışması yapılan aktif siteler var..Eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız,o platformlara bakabilirsiniz..Burada olmaz..Herkes inancını/inançsızlığını kendine saklasın..İmzanıza ya da mahlasınızın altındaki bölüme istediğiniz şeyi yazabilme hürriyetiniz var..Bu da yeterli..

Forum tavsiye isteyen de özelden bana ulaşsın,yönlendiririm..

Konuyla ilgili birkaç cümle kuruyum..Türkiye'deki insanlar son dönemlerde,zihinsel anlamda o kadar kötü bir duruma geldi ki,bu tarz haberleri iyice kanıksadık..Topluma o kadar korku/nefret/umutsuzluk aşılandı ki,toplumun tercihlerini eleştirmek bile vicdansızca olabilir..Ne yaptığının farkında olmayan bir insana ''ne yapıyorsun?'' diye kızılır mı?!
Ben bu kitabı alanlara nasıl kızayım?!Bu kitabı alanlar ne yaptıklarını bilmiyorlar ki..!
Duygusal bir refleksle kızabiliriz ya da küfür edebiliriz,bu ayrı konu ama oturup adam gibi bu konuyu konuşacaksak,benim diyeceğim budur..

Toplumları koyunlardan oluşan bir sürü ve başlarında da bir ya da birkaç çoban olarak görmek lazım..Haliyle koyuna kızmak irrasyoneldir..Kızılacak/eleştirilecek kişi/kişiler bellidir..
''Ama çobanları da koyunlar seçiyor'' denilebilir..Ben de ''koyunların seçme hakkını abartmayın'' diyebilirim..!
Trump'u Amerika'mı seçti?Amerika'nın bir bölümü seçti sadece..Yani Trump'u seçmeyenler,Trump'u seçenleri değil,Trump'u eleştirmeliler..!
Burası biraz karışık aslında..George Carlin'in dediği gibi ''çöpten çöp çıkar'' doğru ama manipülasyonlarla,insanları bir yöne yönlendirilebilirler..Bir de zaten insanların önüne bir iki seçenek konuluyor..Ya bunu seçeceksin ya da bunu filan..''Onu niye seçtin de,bunu niye seçmedin?'' kavgası yapmak yerine,insanlar ne yaptıklarını biraz sorgulasalar,daha güzel bir Dünya yaratılabilir ama insanların sorgulama yapmalarına da mani oluyorlar işte..!

İnsanoğlu hep birşeylere inanmak, birilerine güvenmek ister. Bu durum, zayıf karakterli insana özgü bir zaaftır. Kadın da bu zaafı kullanmış işte. Kimsenin de boğazına sarılmamış satarken.
Yalan mı doğru mu, kimsenin umrunda değil. Çünkü alan memnun, satan memnun..

Bence kitabı yazarken kesinlikle çok eğlenmiştir.

Kur-anı Kerim Türkçesi okunduğunda, özellikle bir defa okunduğunda anlaşılamayacak kadar karışık bence. En azından biz normal insanların anlayabileceğinden karışık. İnsanlar o yüzden hadislere falan bakıyor ama oda BENCE pek güvenilir değil. Hacıların uydurması da olabilir
Hocam o kadar zor değil anlamak kuranı Kerim'i önemli olan okuduğunu uygulayabilmek neyse bu ayrı bir konu Kuranı Kerim'in ilk emri oku evet ama neyi okuyacagiz doğayı da okuyabiliriz kitabida okuyabiliriz önce kuranı kerimi okumak lazım daha sonra hadislere bakmak lazım hep yekün yok sayamayiz hadisleri sahih olup olmadığını anlamanın bir çok yöntemi var ama en basiti bir hadis asla kuranı kerim ayetine ters düşmez acizane önerim önce kuranı kerim meali sonra peygamber hayatı sonra hadis okunmalı he imkanınız varsa bunları arapça okuyup anlayabilmek ama yoksa da Türkçe mealini okumalıyız

Biz burada yazıştıkça kadının banka hesabındaki para da aynı oranda artıyor. Biz yazıp birbirimizi gerdiğimizle kalacağız. Ya bırakın isterse okunmuş sütlaç satsın. Biz sporumuza, bisikletimize bakalım.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Geri