Yönetimin belirttiği gibi,din/inanç tartışması yapılan aktif siteler var..Eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız,o platformlara bakabilirsiniz..Burada olmaz..Herkes inancını/inançsızlığını kendine saklasın..İmzanıza ya da mahlasınızın altındaki bölüme istediğiniz şeyi yazabilme hürriyetiniz var..Bu da yeterli..
Forum tavsiye isteyen de özelden bana ulaşsın,yönlendiririm..
Konuyla ilgili birkaç cümle kuruyum..Türkiye'deki insanlar son dönemlerde,zihinsel anlamda o kadar kötü bir duruma geldi ki,bu tarz haberleri iyice kanıksadık..Topluma o kadar korku/nefret/umutsuzluk aşılandı ki,toplumun tercihlerini eleştirmek bile vicdansızca olabilir..Ne yaptığının farkında olmayan bir insana ''ne yapıyorsun?'' diye kızılır mı?!
Ben bu kitabı alanlara nasıl kızayım?!Bu kitabı alanlar ne yaptıklarını bilmiyorlar ki..!
Duygusal bir refleksle kızabiliriz ya da küfür edebiliriz,bu ayrı konu ama oturup adam gibi bu konuyu konuşacaksak,benim diyeceğim budur..
Toplumları koyunlardan oluşan bir sürü ve başlarında da bir ya da birkaç çoban olarak görmek lazım..Haliyle koyuna kızmak irrasyoneldir..Kızılacak/eleştirilecek kişi/kişiler bellidir..
''Ama çobanları da koyunlar seçiyor'' denilebilir..Ben de ''koyunların seçme hakkını abartmayın'' diyebilirim..!
Trump'u Amerika'mı seçti?Amerika'nın bir bölümü seçti sadece..Yani Trump'u seçmeyenler,Trump'u seçenleri değil,Trump'u eleştirmeliler..!
Burası biraz karışık aslında..George Carlin'in dediği gibi ''çöpten çöp çıkar'' doğru ama manipülasyonlarla,insanları bir yöne yönlendirilebilirler..Bir de zaten insanların önüne bir iki seçenek konuluyor..Ya bunu seçeceksin ya da bunu filan..''Onu niye seçtin de,bunu niye seçmedin?'' kavgası yapmak yerine,insanlar ne yaptıklarını biraz sorgulasalar,daha güzel bir Dünya yaratılabilir ama insanların sorgulama yapmalarına da mani oluyorlar işte..!