Scudo Sports

Hiçbir yabancı lisan bilmeden tek başıma yurtdışında tur yapabilir miyim?

Hiçbir yabancı lisan bilmeden tek başıma yurt dışında tur yapabilir miyim?

• sıkıntı yaşayabilirsin yapma

• hiç bir sorun yaşamazsın rahat ol

• Toplam katılım
    108
:D Sigara içmediğim için lazım olmadı üstad ama heralde "kultabagizis" gibi bişeydir :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Bir haftalık bir zamanda youtubedaki oynatma listelerinden işinize yarayacak şekilde ingilizce öğrenebilirsiniz tahminimce.Hiç olmadı bir kağıda yönlerin,sayıların,soru kalıplarının,bazı önemli kelimeler (bisikletin tamiriyle ve yeme-içmeyle alakalı kelimeler) yazarak da işinizi görebilirsiniz.
Balkan ülkerinde genelde rusçanın borusu öter ama elbet ingilizce bilen de vardır.

İnternet olsun yeter. Yoksa da arkadaşların dediği gibi lazım olacak cümleleri öğrenin.

Yeme içme konusunda sıkıntı olmaz. Bisiklet parçası/bisikletci lazım olunca biraz sorun yasarsın. ( Sen sorsan bile tarifi anlamak önemli. )

Tura çıkmadan rota üzerindeki bisikletçileri harita üzerinde işaretleyerek bu sıkıntıyı da çözebilirsin.

@Ferhat Karaca hocam biz de meşhur diye denizfenerinin karşısına oturup frappe içtik ama bildiğin soğuk neskafe işte, beni pek açmadı, yine sıcak sıcak devam :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Vücut dilin iyiyse hiç çekinmene gerek yok hocam. Bizim uzun turcular gittikleri her ülkenin dilini biliyor mu? :) ben 2014'ün son zamanlarında fransa'daydım, dil falan hak getire. Dil kursu falan da yoktu ve artık vücut dilim o kadar gelişmiştiki vücut diliyle herşeyi anlatabilir hale gelmiştim. Tabi bunun benim iletişimime de katkısı oldu. :) 0 Dil bilgisiyle o zamanlar resmi kurumlarda form falan doldurmaya çalışmak, özellikle bir giyim mağazasında güvenlik görevlisine birşeyler sormak istemem ve kelimenin aklıma gelmemesi sonucu birkaç tane mağaza görevlisinin anlaşamamazlıktan dolayı başıma toplanması. Tabi daha sonra bu durumdan rahatsız olmamdan dolayı mağazada wi-fi var mı? demem ve görevlileri başımdan savmam. :D Yani insan bir şekilde anlaşıyor, hiç kafaya takmaya gerek yok. Dünya bir şekilde dönüyor ve o tur da bir şekilde bitecek, hiç canınızı sıkmayın.

Yaparsın da keyif alamazsın. Dil bilmek, beraberinde insan tanımayı, toplumu, sosyolojiyi, farklı kültürleri ve tarihi de öğretir. Üstelik kitaplarda olmayan, okullarda öğretilmeyen bilgilerdir bunlar. Gideceğim her ülkenin dilini çalışır öyle yola çıkarım.

@Ferhat Karaca

Bu notlarımın arasında abi. her ihtimale karşıda parayı farklı yerlere dağıtmak alışverişlerimin büyük kısmını kredi kartımla (visa) yapmayı planlıyorum üzerimde cok fazla nakit taşımamak adına .teşekkürler.

@omer.f.tasdemir.10 Hocam kredi kartı kullanmak pek mantıklı bir çözüm değil maalesef. Gezginlerimiz kredi kartıyla alışveriş yaptıktan aylar sonra dahi o ülkede kartlarından işlem yapıldıklarını söylüyorlar ve kötü niyetli çalışanlar kartınızı boşaltmak isteyecektir.

@Devenez ce que

türkcel aramıştım daha öncesinde günlük 20 tl gibi bi fiyat söylemişlerdi .total bi fiyat hesapladığımdaise 450, 500 tl ye yaklaşık fiyat tablosu cıkıyordu . cok gereksiz pahalı geldi bana . türktelekomu da aradım sorumun harici farklı fiyat tarifeleri verince sabredemedim kapattım . haha güzelmiş :) belgeleri sorsa sıkıntı :islik: sınır gecişlerinde onlardan ol diyorsun :p bi nevi haklısın buda notlarımın arasında var zaten abi .teşekkürler.:harika:

@cahar

dil bilmemek bence büyük bi eksiklik belki kendi ülkende o kadar ihtiyaç duymuyorsun ama farklı bir kültürün içine girince yeni doğmuş bebek gibi eveleyip geveleyip duruyor insan :D hedeflerimin arasına en kısa zamanda ingilizce ögrenmek var artık şuan ki yaşadığım durumdan ötürü.teşekkürler bilgilendirme için.

@S-Works
kısacası ya internetin olsun yada azda olsa kelimeler ögren diyorsunuz :) teşekkür ederim

@KitapSever

bu durumu da göz önüne aldığımdan limiti düşürdüm ve tekrar türkiyeye döndüğümde kartı iptal ettireceğim ..ama yurt dışı turları yapan arkadaşlardan fazla nakit taşımamak icin kredi kartı ile harcamaları nı yap diye önerilerde bulundular ..bende kendimce böyle bir cözüm buldum olasılıklara karşı.

@Afyon35

hocam rica etsem link atarmısın eve gectiğimde bilgisayardan inceleyeyim .ayrıca zaman dar ve dil öğrenmek icin yeterince vaktim yok .. telefondan dil uygulaması olarak - Duolingo- yükledim ordan çalışıyorum . okul hayatımda ögrenmediğim ingilizce kelimeleri şimdi ögrenmek :uzgnm:

@Mehmet Metin Levent korkarak bir şey yapamayız , hayatımızı ve kendimizi kısıtlamaktan başka bana göre.
organ mafyası yaşadığın şehirde yok mu abi ? türkiyemiz cok mu güvenli ? akşam 20:00 haberlerini es gecme lütfen :)

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Bence yapabilirsiniz ,çevrimdışı harita ve sözlük uygulamaları edinin , güzergahlarınızı netleştirin iyice araştırın ne yenir napılır genelde turda kesinkes rota oluşturulmaz ama böyle bir durumda tahmini bir rota bilgileri yardımcı olacaktır .Temel kelimeler öğrenin rusça ve ingilizceden . Misal ben normal olarak gürcistana gitmiştim arkadaşımla çat pat Rusçamla halletmiştim . Kısacası yapabilirsiniz .

@omer.f.tasdemir.10
Tecrübeyle sabittir ki dil olmadan da yapabilirsin.
Yazılan cevaplar akıl alır gibi değil. Eminim ki büyük çoğunluğu hayatlarında böylesi bir deneyim yaşamamış kişiler. Organ mafyası vs... ne demek bunlar Allahaşkına.
İlk gün ilk çadır kurmanın ve uykunun ardından herşey ne kadar güzel olacak kendin de şaşıracak sevineceksin.

Temassız özelliği olan bir kart edinin ve hem limitini düşük tutun hem de şifreleyin ve hatta NFC özellikli bir telefonunuz varsa NFC ödeme yöntemlerini kullanın. @omer.f.tasdemir.10

• Beğen
Tepkiler: omer.f.tasdemir.10
Geri