Scudo Sports

Hiçbir yabancı lisan bilmeden tek başıma yurtdışında tur yapabilir miyim?

Hiçbir yabancı lisan bilmeden tek başıma yurt dışında tur yapabilir miyim?

• sıkıntı yaşayabilirsin yapma

• hiç bir sorun yaşamazsın rahat ol

• Toplam katılım
    108
Tepki
65
İsim
ömer faruk
Bisiklet
Bianchi
Uzun süredir Balkan turu için yol arkadaşı aramaktaydım ama bir türlü şansım yaver gitmedi bulamadım :( .. yol arkadaşı aramaktaki sebebim 1- uzun yolculukta birbirimize motivasyon ,muhabbet, pedal cevirken güzellikleri paylaşabiliceğim bir yol arkadaşı olma mantığı' idi.:hhhhhh: 2- ilk yurt dışı deneyimim olucağından + yabancı lisanım olmadıgından cekincelerimim oluşu . :kötü: gecen seneden beri bu hayali kurmuşken şimdi yanlız gidip gitmeme kararsızlığındayım .yardımcı olur musunuz. :)

daha önce acmış olduğum konu başlıgını buraya link bırakayım bakmak isterseniz

Balkan turu yol arkadaşı / bosna hersek - sırbistan - karadağ - arnavutluk- makedonya

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
google translate ile işini genel olarak görürsün bence. İnternetin olması önemli... Ama anketin cevabı siyah/beyaz gibi net değil iki seçenek olduğu için işaretleyemiyorum :) biraz mat..

Yaptığım araştırmalar yapacağım turun balkan ülkerinde ingilizce bilen sayısının az olduğu hatta türkçe bilen sayısının sık sık karşılaşma ihtimali yüksek olduğu . ama nebilim ilk yurt dışı deneyimim olucağından hak verirsiniz ki, ister istemez çekinceleri oluyor insanın. Nebilim ilk uçakla iniş yaptığımda pasaport görevlileri sorularını nasıl cevaplayacağım ,sınır gecişlerinde veya internet paketi almak istesem sıkıntı yaşarım die düşünüyorum.

Ukrayna Lviv merkezde 1 hafta geçirdikten sonra civarları da gezelim dedik. Şehir merkezinde çat pat İngilizce'yle her işini hallediyorduk ama şehir merkezinden uzaklaştıkça İngilizce'den de uzaklaştık. Karşımızdakiler ya Ukraynaca konuşuyordu yada çok yakın olan Rusça. Eğlence kısımda burada başladı. Bir pizzacıya girdik, pizzanın içindekileri soracağız, ama nasıl. Karşımızda tipik bir Ukraynalı kız, güzel sempatik, kırmızı kırmızı yanaklar :) İşte orada önemli olan gülen pozitif bir yüz ve işaretlerle anlatma çabası. Sempatik, pozitif olursanız karşınızdakiyle aynı dili konuşmuyor olsanız dahi karşıdaki sizin işaret diliniz anlamaya çalışacaktır ve bir şekilde anlaşırsınız.

@omer.f.tasdemir.10 keşke geçen sene bu turu yapmaya karar verseydin. Biz @nonsteril ile Makedonya turu yaptık. Ben Balkanlar'da konuşulan dillere hakim olduğum için zorluk çekmemiştik.

Tek gidersen dil konusunu bir kenara bırakalım, birde hırsızlık sorunu var. Biz struga da iken @nonsteril in bisikletinin on çantasını karıştıran hırsızı son anda farkettim.

Daha önce tek başına

bu turu yapan arkadaşımın malzemeleri çalındı. Bunları yazarak seni korkutmak istemem ama gerçekler bunlar...

@Ferhat Karaca

saygı değer abim teşekkür ederim tecrübelerini aktardığın icin öncelikle. @nonsteril veysel abimle telefonda uzun uzadıya konuştuk kendi tecrübelerini aktardı,şuan karadeniz turunda. zamanında senin de ismini vererek tanışmamı konuşabiliceğimi söylemişti. gecen sene karar vermiştim karadeniz turuna cıkarken ama gecen seneden anlaştığım konuştuğum arkadaş kararından vazgeçti. ozamandan beri hem kendi cevreme söyledim haberdar ettim forumda da 2,5 ay önce konu başlığı açtım şansızlıktan mı bilmiyorum ama bulamadım malesef . abi istanbulda yaşıyorum hırsızlığın olmadığı bölge yok acıkcası cokta güvenlik kaygım yok tek cekincem dil ..ikili ilişkileri kurmak icin gerekli diye düşünüyorum yukarda ilk msj ı'mda örneklerle verdiğim gibi .

@Ziya On Road

Çok teşekkür ederim değerli bilgiler icin :hhhhhh:.Balkan turumda Bosna hersek - Karadağ - Arnavutluk - Makedonya ile sınırlı kafamdaki plan. ama verdiğin örnek tabikide heryerde gecerli güler yüzlü olmak iyi niyetle yaklaşım evrensel bir dil aynı zamanda.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@omer.f.tasdemir.10
Cem yılmazın dediği gibi “i am turist” de geç

@omer.f.tasdemir.10

İnternet paketi derken ben Türk Telekom'un 1 GB haftalık paketini aldım, 25 TL; evdeymiş gibi rahatça kullandım ve gayet yeterli geldi, tavsiye ederim. Konuşma içinde aylık 30 dakika paketini aldım, 19 TL, o da yeterliydi. Eşimin hattı Vodafone, orda daha iyi paketler bulurum zannediyordum ama çok daha pahalıydı. Turkcell hat olmadığı için ona bakmadım.

Sınır geçişlerinde de tavsiyem; gülümseyerek yaklaşıp kendi dillerinde "merhaba / günaydın vb." demek. Geçen hafta arabayla Yunanistan'a giderken sınırdaki polise en şirin halimle "Kalispera!" dedim, o da "Nereye?" diye sordu, "Selanik" dedim, "tamam geç" dedi, belgelere bakmadı bile, uluslararası ehliyet almamıştım halbuki :D

Bu konularda aklıma hep Cem Yilmaz'in "_aryu kola?"muhabbeti gelir

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Devenez ce que
Yunanca "kültabagî" nasıl denir?

Geri