Scudo Sports

hibrit seçimi Specialized crosstrail*scott sporster 50*scott sub 40*scott metrix 40 ?

orcunkaralar

Aktif Üye
Tepki
28
başlıkta belirtildiği gibi şehir tur amaçlı bisiklet alternatifleri içinde fena kararsız kaldım.

ağırlıklı istanbul içinde sahilde kullanılacak olmasına rağmen kısa turlar içinde uygun olsun istiyorum. forumda bu konu hakkında okumadığım nokta kalmamıştır herhalde.

4 alternatife kadar indirdim ancak alternatifler 2 seçenekten yola çıkıyor. amörtisörlü maşa ve sabit maşa.

bir kısım arkadaş maşanın amörtisörlü olması gereksiz kilo ağırlığına sebep olduğu söylemiş ancak bunu söyleyenlerin ne kadarı sahil yolunda çakır çukur yolda bisiklet sürmüş bilemiyorum. Tur yapan arkadaşların maşanın sabit olması konusunda diretmelerini gayet iyi anlarım. 150 km.lik yolda stabilize veya engebeli gidecekleri yol toplasan 15-20 km ile sınırlı olacağından maşanın sabit olması çok daha faydalı olacaktır. ancak maşanın gereksiz olduğunu istanbul içi / sahil kullanıcısı söyleyebilirmi ? yoksa kilitlenebilir maşalı bir model mi tercih edilmeli ?

bu çelişki doğrultusunda fiyat aralığı 1000-1200 lira civarında aşağıdaki 4 model üzerinde yoğunlaştım.

specialized crosstrail
scott sportster 50
scott metrix 40
scott sub 40

tercihim %50 gibi specialized crosstrail görünüyor. en azından maşası kilitlenebilir. ve donanımsal anlamda diğerleri ile çok fark yok. kadro yapısı ve kıvrımları çok güzel. lastikleri yakından gördüm 10 numara. yola basan kısmı slick lastik gibi neredeyse dümdüz ancak kenarları dağ keçisi gibi.

diğerleri %25 oranında ama scott modellerinin popülerliği ve olumsuz yorum neredeyse hiç almayışıda aklımı specialized'den biraz uzaklaştırıyor.

scott Sub modeli hakkında olumsuz görüş duymadım ancak metrix modeli de bu sene çıktı ve aradaki farkı açıkçası pek çözemedim. ikiside sabit maşalı ve kadro olarak ciddi göze hitap eden seriler. sportster serisi de donanımsal anlamda sub ile neredeyse fark yok.

sonuç itibariyle istanbul sahil yolunda kullanacak kaldırımlardan zırt pırt inmek zorunda kalacak, eciş bücüş bisiklet yolunda mangalcıların mangallarından kaçmak için sürekli toprak kısma geçmek zorunda kalacak haa kırk yılın burnu belki kısa tura çıkacak birisi için yukarıdaki bisikletlerden hangisini önerirsiniz :)

birde mümkünse 4 bisiklet dışında alternatif önermeyin. zaten 4'e indirgeyene kadar canım çıktı. daha fazla kafam karışsın istemiyorum.

Scudo
Sportster kullanıcısıyım sportster diyorum ancak yeni bir sele ihtiyacınız olabilir.:)
neden sportster diye sorarsanız, sub ile arasında ben konfor farkı oldugunu düşünüyorum. lastikleri ve maşası bunun için en belirgin fark. sub daha hızlı bir bisiklet ikisin i de kullandım ama ben sportster ı daha çok sevdim. metrix konuısunda bişey diyemiyorum. Yeni bir bisiklet ama görünüşü çok güzel. Bence Sub ve Sportster arası gibi birşey olmuş.
Hatırlarsanız Kemal Sunal çapkınlık için bi kitap alıp okumuştu sonunda özlü bir söz vardı. benim özlü sözüm de git abi şöyle bisikletlere bi bak. birini beğen de ki "tamam benim bisikletim bu olacak" onu al yani bence çok fazla incelememek lazım. hepsi aynı iş bisiklet aşkında.
Şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: orcunkaralar
şimdi bu video'yu izledikten sonra neden crosstrail daha çok istiyorum anlaşıldı :)

Geri