Scudo Sports

Heyyy Özgürlük!

@mariokaldato
mario, oldu mu şimdi bu yaptığın, jim morrison, los angeles kütüphanesini yalamış yutmuş, dünyanın gelmiş geçmiş en zeki adamlarından biri. C.K. kim la? :D

Scudo
@Kuzey Ege c k ardanuçta kavecilik yaparken dugunlerde piyanistlikten baslayip 80 lerden bugune yasayan bi efsanedir
Ilk albumu 1986 yilinda ciktiginda

Hshsjjs :D belgesel kanalina geçtik iki dakkada

@Kuzey Ege

Valla helal olsun. KALDIR AT O ya ne zamandır vermeyi tasarladığım ayarı verdin ya dimağna sağlık.

14237647_1149796651732853_5149604103480121195_n.jpg
Bana yunan komtani muamelesi yapan yaşli goygoycu zihniyetini kiniyorum.
Saygilarimla arz ederdimde
Patron yok sonra gel sonra

Benim salcano Hector bisikletimden keyif Alıp 1 sene kullanmak istediğim gibi aynı bu yazı.Tam beni anlatıyor.Suluğum yok,bulduğum Çeşme'ye yumuluyorum :D Para önemli değil.Rr340 kullanan arkadaşım var.Şu anda öyle bir bisiklet alamıyorum.Ama üzülmüyorum.Çünkü çocuk bisikleti 2 sene önce Aldı 2 defa kullandı :D Ben sağda solda atlaya zıplaya dolaşıyorum :D Paranın olmaması hiç bir şeye engel değil son bir kaç aydır bunu fark ettim.

@Fat1h merhaba dunyayi su an sekillendiren kavramlar malesef ihtyaclar uzerine kurulu degil , aksina ihtiyac olunmayan ama arzulanan sahte hayaller uzerine kurulu

@mariokaldato
Evet.

Günde 100₺ kazanan biri ihtiyaç dışı 1000₺ harcarsa hürriyetine 10 günlük ipotek koymuş oluyor. 1000₺ çok ufak bir örnek, günümüzde yapılan harcamaların çok büyük kısmı ihtiyaç dışı.

Daha kötü olan ne biliyor musunuz? Bu gidişata entegre bir nesil daha yetişiyor.

Artık teknolojide her sene inovasyon yapan japon mühendisler değil, alışveriş manyağı ruhsuz japonlar yetişiyor. Artık o ölümsüz mekanik aletleri üreten alman mühendisler değil, pembe yanaklı hantal obez kitleler yetişiyor. Artık medeniyet inşa etme, sanat ve teknoloji üretme hayaliyle yaşayan bir anadolu halkı değil, bir ayda kazandığı parayı bir günde avm'de bırakan ve alışverişten başka birşeyle rahatlayamayan bir nesil yetişiyor.

İnsanlara özgürlük diye serbestliği itelediler, istediği gibi giyinip istediği gibi hareket edebildiklerinde özgür olduklarına ikna olup alışveriş çağının köleleri oldular.

Bisikleti çok sevmemin bir sebebide bu değirmenin çarkına su taşımayan ve insanı kendisiyle baş başa bırakan harika bir icat.

@mariokaldato şu yeniden keşfettiğin "özgürlük" kavramı üzerine koskoca külliyat var, aç iki kitap oku goygoy yapacağına. Ondan sonra da mağdurum ben mağdurum, mağdurum ben mağdurum!

@Fat1h adamlar uyanik abi ; Toplium muhendisligi kavramini kesfettiler

@Kürşatt merhaba kursat buradan takip edebilirsin profile tiklarsan takip et tusu var orda kardesim. Sagolasin

@Anonim yeniden kesfettigimi nerden biliyorsun acaba ? ( ortam gerilyor :D )

@Anonim
8-9 ayda onursal üye olmuşunuz tebrikler belliki konuşmayı tartışmayı polemiği seviyorsunuz ama güzel yazmış be iki yazısını daha okudum biraz önce etkilendim ben yine tebrik ediyorum umarım uzamaz..

@Anonim

Ben tum yazilarimda kendi akilsizligimla dalga gecerken bu tespitinizde bir mantik hatasi var omer bey

@Kürşatt Merhaba, tanımadığınız birine herhangi bir ithamda bulunmadan önce "belli ki tartışmayı, polemiği seviyorsunuz," bir an dursanız ve az önce beğendiğiniz ve yorum eklediğiniz "Rüzgarla Konuşanlar" isimli konuda sizden önce benimle Cumhur arasında geçen diyaloglara bir baksanız sanırım uzamazdı zaten konu :)

@mariokaldato ahahaahaaa bak bu iyiydi :D kedi kedi olalı bir fare yakaladı :D

@mariokaldato

Fare derken bu cümleyi kastediyorum, yanlış anlaşılma olmasın, malum forumdaşlar aşırı hassas bugünlerde :)

Güzel yazı olmuş herzamnki gibi iştahla okudum. Nefsim Mutlu olmak için daha iyisini al derken. Özgürlüğümü kafese koymanın en kolay yolu elindekiyle yetinemeyip gereksiz alış verişler aklıma geldi. Çok anlatmışsın bir yanımızı. Ama şuda var en iyisini alıp öyle köşeye atıp yatırmam. Tepe tepe kullanırım.

konu başlığını görünce kafamda bir
şarkı melodisi çalmaya başladı slzede
oldumu aynısı

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri