Kardeşim merhaba

Seninle hemen hemen aynı durumdaydım. 1.83 boy 110 kiloydum. Burada arkadaşlar bir şeyler yazmış da pek okumadım kendim 11 yıllık basketbol kariyerimden edindiğim deneyimleri aktarayım.
Kardeşim öncelikle senun vücüdun koskoca bir süper market gibi. Reyonlar dolusu çikolota reyonlar dolusu karbonhidrat ve reyonlar dolusu protein yağ var senin vücudunda.
Güzel kardeşim ilk performansa başladığın ilk 20dakika vücüt karbon hidrat yakar sadece. 20 dakikadan sonra yağ yakmaya başlar. Yağ yakımı uzun sürer. Eğer yağ biterse vücüdünda protein yakımına başlar.
En fazla enerjiyi protein verir sonra yağ sonra da karbonhidratlar. Madem öyle neden ilk karbinhidratlar yıkılıyor diye sorabilirsin. Çünkü onları yakmak daha kolaydır. Yani yakmak için vücüt daha az enerji harcar.
Proteinin yakımı zordur vücut daha fazla enerji harcar. O yüzden diyetisyenler en çok protein diyeti verirler, niye vücut proteini yıkarken de enerji harcasın diye.
Güzel kardeşim şimdi beslenmene geçeyim anlatacaklarım uzun.
Dedim ya bedenin koskoca avm gibi. Ayni durumdayız ikimiz de sakın alınma.
Karbonhidratı kesiyorsun kardeşim hemen. Çikolatı şekeri ağzına sokma asla. Bu irade işi. 2 hafta sonra unutuyorsun zaten o neymiş diyirsun. Tadınca iğrenç oluyo tadı filan. Bu pazartesi başla. Kesiyorsun ekmeği makarnayı pilavı erişteyi mantıyı. Bulgur pilavı yiyebilirsin o tahıldır.
Şekeri hele şekeri unut. Şeker zehirdir. Karbomhidrat ve şeker bağırsaktaki florayı çökertir. Besinleri düzgün sindirilememesine sebeb olur. Canan karatayın diyet listesi var güzel kardeşim internette. Onu al uygula. Harfi harfine değil tabi ki ama iyice uymaya çalış.
Ben harfi harfine uyguladım 5 haftada 110 kilodan 98 kiloya indim. Ve gram açlık yaşamadım. Halsizlik olmadı canım bir şey çekmedi yemekler daha güzel geliyor artık ekmek olmadığı için. Kendine haftada bir veya iki haftada bir bi hediye ver. Mesela git büyük boy pizza al. (Merak etme zaten 2.3.dilimden sonra tıkanacaksın

) Gör kendini ne kadar midem küçülmüş ne kadar iyiye gidiyorum diye. Haftada bir de tartıl. Biraz yavaş kilo verebilirsin ama verdiğin tüm kilolar yağ emin olabilirsin. Ne kas kütlen azalır ne de vücudun tuz vs kaybeder.
Amerika da bunun deneyi yapılmış. 3 grup obez hastaya aynı kilodalar. Birinci gruba günde 150 gram karbonhidrat ikinci gruba günde 100 gram karbonhidrat üçüncü gruba ise günde 50 gramdan az karbonhidrat verilmiş.
6 haftadan sonra birinci grup 15 kg ikinci grup 12 üçüncü grup ise 8 9 kg vermiş.(Spor yok)
Ancak birinci grubun kas kütlesinde mineral vitamin depolarında su kütlesinin azalmasındavs. verilom kilolar oralardan gitmiş. Ikinci grupta ise kas kütlesi ve geri kalanlar korunurken 8 9 kilonun hepsi yağdan gitmiş.
Yararlı yağlar zararlı yağların yakımına yardımcı olur.
Yağdan verdiğin kiloları geri almazsın.
Ben diyeti bırakalı 2 hafta oldu daha almadım
Spora gelince vücudun ciddi bir adaptosyon sürecinde şu anda. Bir anda 40 küsür km helal olsunda kalp krizi bile geçirebilirdin allah korusun. Ben her gün 20 km ile başladım. Bu bazen 23 bazen 17 oldu. Bisiklet 2 buçuk hafta binildi 350 kmde. Yavaş olalım sakin olalım. Haftada bir gün 40 küsür km yapacaksan yap yine. Ben de yaptım mesela. 36 44 km gittiğim oldu. Ama şunu söyleyeyim. Yağ yakımı uzun sürer demiştim. Hafif tempoda uzun sürersen harika olur. Mesela 15 km ortalama ile 40 km gidebilirsen harika olur gerçekten.
Karatay diyeti diye yaz uygula. Kalori hesabı yok kaşık miktar hesabı yok. Hatta mümkünse kitabını al oku ne kadar güzel olduğunu anlatsın. O kitabı okuyunca diğer diyetisyenlerin ne olduğunu çok iyi anladım. Karatay diyeri konusunda ciddiyim çok ama çok iyi oluyor.
Kendine dikkat et yolun açıj olsun kardeşim