Scudo Sports

Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

Çevrecilikmiş!
Çevrecilik bahane milyonlarca poşetten gelecek para şahane..Haramilere daha fazla yedirecek param yok!

image.jpg

Scudo
@Kook
Üstadım, plastik poşet zarali diyince, üreticiler biodegradable dedikleri, havayı suyu güneşi görünce parçalanan dandik poşetler ürettiler. Ama demedilerki bunlar parçalanınca mikroplastiklere dönüşür bu sefer insan dahil tüm canlı bedenine girer va kalır diye. Para hırsı bir şeye benzemez. Depozitolu olsun herşey. Sanki tetrapak kutu sütlerin meyve sularının kutuları atık değil mi? Ben tetrapakta staj yaptım. Kağıt içten ince alüminyum ve üzerine plastik film ile kaplanıyor, dıştan boya tutan bir malzemeyle. İçen bunun kutularını atıyor, onlar da doğada evladiyelik. Çıktığında beri dekatlondaki kasiyerlerle anlaşamıyorum. Diyorum ki madem doğayı seviyorsunuz 10 kuruşa sattığınız torbayı ben geri getirdiğimde 10 kuruşa alıp geri dönüştürün diyorum. Çalışanla biz denizleri temizliyoruz o paraya diyor. Parakanca dillerine ben türkçemle nüfuz edemiyorum.

sadece posetleri parali hale cevererek dogayi korudugumuzu pek düşünmüyorum.Sokaklarda kagit,ev artıkları,plastik vs vs ayri çöpler olmali,siseler geri dönüşümle dogaya kazandirmali saha da yazilacak seyler var da neyse biz oturup baska derdimiz yok gibi poşeti tartisalim bence basarili oldular da

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Keşke öyle olsa ama, bu güzel bir hayalden başka bir şey değil.

@Mehmet Metin Levent

Kardeşim fakir millet Alacati da rüzgar yapamayınca , bakanlık bu sosyal soruna da çare bulmuş. Hâlâ eleştiriyorsunuz. " - Beyefendi kaç poşet istersiniz ? " " - Her posete bir urun doldur ! Iki de yolluk olsun. " diyene mercedesli ağa diye bakarlar. :):):)

@hidromek
Ben de o zaman şunu soruyorum 50 yaş üstü anayınız babayınız dedeyiniz neneyiniz bilin bakalım kimlere oy veriyor. Herkes kendi evinin önünü süpürsün bi zahmet.

Herkesin verdiği oy kendini ilgilendirir 44 yaşındayım bildiğim birşey varsa bu ülkede devlet birşeye geçici bir süre için vergi alıcam diyorsa o kalıcı oluyor burada sadece poşet parasına vergi demiyor çevreyi koruma kılıfına uyduruyor bu arada poşete para alınmasına karşı değilim ama bu kararı bizim politikacılar alınca insanın hiç inanası gelmiyor adamlar tek ayakları üstünde 80 tane yalan atıyorlar üstelik attıkları yalana kendileride inanıyor

Çok merak ediyorum acaba İstanbul da bisiklet yolu nereye nasıl yapılır.Komple yıkılır ise olur (bence)?

@ippon Hepimizin bildiği gibi hukuk devletinde kurum ve kuruluşlar anayasal düzenleme ile kayıt altındadır ve yine bunların sorumluluk ve yetkileri, kanun ve yönetmelikler ile belirlenmiştir.Hangi yetki ve sorumluluk kavramına göre Emine Erdoğan'ın himayesine verilmiş anlamakta güçlük çekiyorum.Cumhurbaşkanı kararnamesi çıkarıldıysa bilemem tabi.

"Kamu İhale Yasası ile 12 yılda verilen ihaleler, “Türkiye’nin kaymağını kimler yiyor”un da yanıtını gösteriyor. 10 yılda 200 milyar doların üzerinde bir servet transferi bizzat hukuk yoluyla sadece 10 şirkete aktarıldı. Türkiye’de işsizliğin, fakirliğin, kutuplaşmanın bir müsebbibi aranacaksa eğer, işte o adreslere de bakılmalı."

(link)

-Sırf bu mesele yüzünden,oy tercihini değiştirecek bir sürü insan olacaktır..
-Daha önce bedava olan poşetin,şimdi paralı olması inanılmaz tepki çekti ama mesela tereyağının fiyatının azami artması,o kadar tepki çekmedi..Yani zama insanlar alışmış durumdalar ama bedava olan bir şeye para vermek enayilik gibi algılanıyor..
-Bu insanların çevreci olduğuna nasıl inanalım?Her yeri betona boğduk,ihanet ettik diye kendileri itiraf ediyorlar..Betoncu olduklarını kabul ediyorlar ama şimdi de çevreciyiz diyorlar..!
-Bu konu müthiş bir gündem değiştirme taktiği..Yatıyoruz,kalkıyoruz poşet:huhuu:

Çoğumuzun aklından geçenleri Mesut Çevik Abimiz ve Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yanıtlıyor.
Konu yanlış yerdeyse lütfen gereğini yaparsanız sevinirim

Geri