Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bizim gibi çepcevreci insanlardan böyle bir talep gelmesine şaşırdınız değil mi. O zaman şaşırmayın haberi okuyun.

Poşetten gelen para bisiklete yol olacak. Poşetler yılbaşında 25 kuruştan satılacak. Poşeti parayla satmayan markete para cezası verilecek. 25 kuruşluk poşet ücretinin 15 kuruşu bisiklet ve yaya yolu yapımına aktarılacak

Plastik poşetlerin ücretli satılmasını da içeren Çevre kanunu değişikliği yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre plastik alışveriş poşetler tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak. Plastik poşetleri ücretsiz veren satış noktalarına, kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira para cezası verilecek. Poşet ücretleri 25 kuruştan az olmamak üzere her yıl güncellenecek. Kanuna göre çevrenin korunması için plastik poşet ve ambalaj kullanımının azaltılması, depozito uygulanması gibi mekanizmalar kullanılacak. Poşete ücret uygulaması 1 Ocak 2019 itibarıyla başlarken, 1 Ocak 2021'den itibaren de bakanlığın belirleyeceği ambalajlarda depozito uygulaması zorunlu olacak. Depozito uygulanmadan piyasaya sürülen ambalaj için ton başına 100 lira ceza verilecek. Kanunla üretici, ithalatçı ve piyasaya sürenlerin bireysel olarak atık toplama faaliyeti yapabilmeleri ve yetkilendirilmiş kuruluş oluşturma yükümlülüğü de zorunlu olmaktan çıkarıldı.

Kanun Resmi Gazete'de yayımlanınca, sosyal medyada "Marketler şimdi de poşetten kazanacak" şeklinde iddialar yayıldı. Bunun üzerine açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, konuya açıklık getirdi. Birpınar "Poşet 25 kuruş, bunun 15 kuruşu Bakanlığa gelecek kanunen. 10 Kuruş zaten maliyeti. 2 Kuruş da KDV.. Marketler poşetten para kazanamaz.. Poşeti parayla satmayan marketlere de ceza var.. Aldığımız fişten kontrol edin. Bütçeye gelecek paralarla; altyapı, sıfır atık, bisiklet yolları yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri arıtma tesisleri yapımı için kaynak olacak" dedi.

ZEHİR SAÇANLAR AFFEDİLMEYECEK
Yeni kanun değişikliğiyle çevre korunmasına dair birçok düzenleme yapıldı, uymayanlara verilecek cezalar belirlendi. Buna göre, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 1250 lira para cezası verilecek. Aynı araç, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep oluyorsa ceza 2 bin 500 liraya çıkacak. Ölçüm yapma özelliğini kaybettiği halde egzoz gazı ölçümüne devam edenlere 5 bin lira, belge olmadan emisyon ölçümü yapanlarla belgelerde tahrifat yapanlarla sahte belge düzenleyenlere 10 bin lira ceza uygulanacak.

ÇEVRE KORUYANA TEŞVİK, AYKIRI DAVRANANA CEZA
Katı yakıt özelliği taşıyan ancak yakıtın depolanması, taşınması, yüklenmesi, boşaltılması ve torbalanmasına ilişkin düzenlemelere uymayanlara 10 bin lira, belge almayanlara 15 bin lira ceza uygulanacak. Yasak kapsamında olduğu halde petrol ve türevlerinin tahliye ve deşarjını yapan tankerlere verilen cezalar artırıldı. Aynı zamanda atıkların kaynağında biriktirilmesine dair sistem kuran belediye, kurum ve kuruluşlara teşvik sağlanacak.

LOJMANA KAT KAT SATIŞ
bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonları zorunlu olacak. Arazi şartı sebebiyle bisiklet yolu yapılamayan yerlerde yaya yolları düzenlenecek. Ayrıca ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılan mühürlenecek, inşaat durdurulacak. Ruhsata bağlanmamış olanlar da 1 ay beklenmeden yıktırılacak.

GERİ DÖNÜŞÜME KATILIM PAYI GELDİ
Lastik, akümülatör, piller ve araç bataryaları, otomotiv pilleri, madeni yağ, bitkisel yağ, elektrikli ve elektronik eşyayı (televizyon, küçük ev aletleri, buzdolabı ve soğutucular gibi beyaz eşya) piyasaya sürenlerden, ithalatçılardan belirli miktarda geri kazanım katılım payı tahsil edilecek. Tutarlar yeniden değerleme oranında artırılacak. Tutarı Cumhurbaşkanı artırıp indirebilecek.

DENİZE ELEKTRİK HATTI KURULACAK
Kıyıda ve denizde, uygulama imar planı kararı ile enerji iletim hatları yapılabilecek. Denizlerde, imar planı kararıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarda yenilenebilir enerji üretim santralleri yapılabilecek.
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
rossmandan 10 lira 47 kuruşa 10kg taşıyan katlanıp minnacık olan çantalardan 4 kopya satın aldım. kafam rahat. 25 yıldır ankarada yaşayan biri olarak o 15 kuruşların bisiklet yolu olmayacağına neredeyse eminim. zaten doğada çözünebilir poşetler daha elinize aldığınızda doğayı beklemeden delik deşik oluyor diye kullanmıyorum hele hele yeni düzenleme ile hiç poşet kullanmam. hayal satıp paramızı kimbilir nerelere harcayacaklar diye de içimden geçmiyor değil.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Kucukkende sevmezdim masal kitaplarini
Acaba borcam miydi diye merak ettim
Kül kedisinin cam ayakkabilari
Faşo ilan ettiler Kirmizi şapkali kizi degilde Kurdu tuttugum icin beynine tukurdüğum davarlari
Fakir anca yesin 5 yildan beş yila beleş makarnalari
Krallar çalar hep oyun havaları
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Türkiye'de her iş bitti,bir bu poşet mevzusu mu kaldı yani?
Hem niye bisiklet yolu poşet parasıyla oluyormuş?
Araba yolları niye poşet parasıyla olmuyor?
Hem bisiklet yolu istediğimizi kim söylüyor?
Bisiklet yolunda sürmek inanılmaz tehlikeli..Kafayı üşütmek lazım,o yola girmek için..Hem yayalar,hem de şişe kırıkları dolu..
Yol filan istemiyorum ben..
 

Wberlin

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2018
Mesaj
69
Tepki
139
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Bianchi
Umudunu kaybetmemiş insanlar görmek güzel fakat, bu ülkede birşeylerin yolunda gidebileceğini düşünmek veya geleceğe pozitif bakmak akıl işi değil. İmkan bulan devlet gibi bir devlete göçmeyi düşünsün. Ömüre yazık.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bazı konularda işi yaparken mi düşünüyorlar yoksa parça parça mı bilgi veriliyor insan merak ediyor. İlk başlarda bu mevzudan bahsetmiyorlardı,sadece denilen poşet israfını önlemek,çevrenin korunması için poşetleri ücretli hale getirmeden bahsediliyordu.
Sonra düşünen insan soruyor tabi, bize aynı poşeti satarak nasıl çevrenin korunmasını sağlayacaksınız ki?Poşete para verdik diye onları depolayıp cehizlemeyeceğimize göre yine çöp poşeti olarak kullanılmaya devam edecek. Olan cebimizden çıkan fazla paraya olacak.Tutarda küçük gözüksede toplam adete vurunca gene fazla hava parası oluyor.
Bisiklet yolu yapılacak falan denilmiş,iyide bisiklet yolu maddi imkansızlıktan mı yapılmıyor? Sanmıyorum,kilometrelerce kaldırımı desenli taşlarla örerken para oluyorda, yumuşak asfalt gibi olup dökülerek yapılan(tek tek dizmelik işçiliği olmayan) yol mu pahallıya geliyor?Mevzu yeterli önemi vermemede,mevzu şehirleşmenin baştan yanlış yapıldığından oynayacak yeri olmadığından yapılmıyor.Mevcut şehir içi yollarda nereye yapacaklarki bisiklet yolunu?Kaldırıma mı yoksa 2-3 tane aracın yarışır gibi birbirini geçmeye çalıştığı asfalta mı?
-Çevre için geri dönüşüm fabrikaları şart, kaç tane eğitimli insan çöp hassasiyetine girip, poşet,naylon,pet,pil vs ayırımını yapıyorki? Eğitimsiz olanları sen düşün....
-Bisiklet için en önemlisi onları koruyacak,savunacak kanunların olması. Sitede güncel konu var, koskoca araçla bisikletlilerin önüne kıran şöföre sadece uyarıda bulunulduktan sonra, bisiklet yolunda yürüyen yayalara müsamaha gösterildikten sonra bu işler çok komik kalıyor.
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.152
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisiklet yine olumsuz bir uygulama ile ilişkilendirilmiş bence. Poşetin parayla satılmasına kızan vatandaş bisikletlilere öfkelenecek şimdi sanki biz talep etmişiz gibi. Neymiş parası ile bisiklet yolu yapılacakmış peh..
 

Afyon35

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2017
Mesaj
717
Tepki
528
Şehir
İzmir
İsim
Samet A.
Bu forumda bisiklet yollarının artması için onca mesaj yazılmamış mıydı şimdi neden istemiyor forumdakiler?
Bisiklet yolunda yürüyene de mi ceza yazılıp yürümemesi sağlansın?
Tren yollarına girilmesin diye 2 metrelik çitler çekildi ama geçmek isteyen yine atlıyor o çitleri geçiyor
Bizler şişe kiranı uyaracağız, bisiklet yolunda yürünmemesi gerektiğini bu yolun bisikletlere ayrıldığını biz anlatacağız
 

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Bu ülkede rahat bisiklet sürme talebi varsa ilk olarak eğitim sistemine el atılmalı. Caddelerin 1 şeridini maviye boyadılar da ne oldu sanki ? (olan 3-5 bisiklet yolu için konuşuyorum) "2 dk. işi olan" tayfa yüzünden yine zırt pırt maviye boyanmamış şeride atlamak zorunda kalıyorum. Bu durumda bir şeridin maviye boyanmış olması benim(bisiklet sürücüleri) için daha kötü bile oluyor çünkü arkamdan gelen aracın sürücüsü bisiklet yolu olduğundan haklı olarak araç yolunda bisiklet olabileceğini hesaba katmıyor. Bu durum kazaya sebep olabiliyor. Halkımıza okulda ve ailede gerekli ve yeterli eğitim verildiği zaman mavi şerit olmadan da şu ankinden daha güvenli bisiklet sürebiliriz. Uygun genişlikte yollarda yine mavi şerit olur belki, onlarda da şeritten ayrılmadan, "2 dk. işi olanların" engeline takılmadan bisikletimizi sürebiliriz.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Afyon35
Hocam olay bisiklet yolunun istenmemesi değil, olay halkın istemediği bir duruma bisiklet konusunun meze edilmesi. Bisiklet yolunun yaygın olmamasının sebebi mevcut yolların imkan vermemesi ve halkın bisiklete gereken önemi vermemesinden.Yoksa belediyeler neler yapıyor neler,bisiklet yolu mu zor..
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Afyon35
Bir gün bisiklet yolundayım,yeni Türkiye'nin eski kafalılarından birisi,bisiklet yolunun ortasına arabasını yanlamasına park etmiş,çeşmeden su dolduruyor..Ben de yaklaştım,''bisiklet yolu burası,bisiklet'' dedim,baktım heyecanlandı dayı..Dövecek beni..Bir yumrukluk canı var,hemen uzadım oradan..:booo:

Uyarmayla,anlatmayla olacak iş değil bu..

Spora destek yol yapmayla,hele bizi aşağılar gibi poşet parasıyla filan ilişkilendirmeyle olmaz..Spora destek,sadece futbola destek vermekle olmaz..Spora destek vermek için,önce sağlam bir kafaya sahip olmanız lazım..Bunun için de spor yapmanız,kendinizi geliştirmeniz lazım..Eğitime önem vermeniz lazım..Rasyonel/laik kafalara sahip olanların önemli mevkilere gelmesi lazım..vb

Mesela,2019 bütçesinde futbol haricindeki sporlara ayrılan rakam nedir?:hihi:
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu günler iyi günlerimiz yakında olan yollara gişe koyup bizden para alırlarsa şalmam bu ülkede olmaz dediğim herşey oldu poşet paralı olsa nolur olmasa nolur