Scudo Sports

Herkes gibi 400 ytl altı mtb önerisi

turambar

Üye
Tepki
1
Selamlar. Yıllar önce (10 yıl kadar) bisiklet kullanmayı bırakmış biri olarak tekrar bisiklet alma hevesine girdim. Hafta sonu gaza gelmiş Yıba çarşısından çift amortisörlü Bianchi'mi alıyordum ki haydi biraz da internete bakayim, bu kadar para veriyoruz araştırmadan olmaz dedim ve Bianchi'ler hakkında yorumların hiç de iyi olmadığını gördüm. Dünya çok değişmiş, her yer amortisör olmuş, Bianchi eskisi gibi kaliteli değilmiş, Bisan falan hikayeymiş, bir sürü yeni kaliteli ürün yapan marka çıkmış ve her ne kadar bisiklet fiyatları ucuzlamış olsa da kaliteli birşey almak zorlaşmış. Kullanım amacım hareket ve eğlence olsun, öyle çok uzun yollara çıkmayacağım ama 2-3 saat ormanda gezinirim. %70 arazi yolu ( hani orman içinde yangın yolu/yürüyüş parkuru gibi yollar olur ya), %30 asfalt diyelim. Boy 1.80 kilo 74.

Evimde yer olmadığı için bisiklet kışı maalesef balkonda geçirmek zorunda kalabilir, korunaklı bir balkon ama yine de rutubet olacaktır kışın. Bu yüzden paslanmaya karşı dayanıklı birşey olmasını isterim. Bu gibi durumlara karşı bisikleti iyice sarıp sarmalamak işe yarar mı yada çözüm nedir? Şimdi bunların ışığında kafamdaki modeller:

1. Kron XC 500
2. Geotech Fun
3. Drag One
4. Drag Grizzly
5. Sedona Vitra
6. Sizin önereceğiniz modeller.

Ve çok gözüm tutmasa da Bianchi Orion, Salacano NG 600 vs. Bu arada 2 bisiklet alacağım, biri eşim için. Önceki yazdıklarımın hepsi geçerli sadece bayan modeli olursa yada kadro çok yüksek olmazsa iyi olabilir. İki farklı model alırsam da iyi olur diye düşünüyorum hem çeşit olmuş olur. Bu yüzden 2 model önerebilirsiniz. Bir de mesela Drag One diğerlerinden daha ucuz ama işini görür sen boşver diğerlerini derseniz canıma minnet.

Bunların haricinde bu tip bisikletlerde pazarlık payım olur mu? Yoksa bunlar liste fiyatları diyip kestirip atarlar mı?

Son sorum da her ne kadar yorumlarını okumuş olsam da görüp dokunmadan almak istemem bu yüzden ANKARA'da bu tip bisikletleri nereden alabilirim, mağaza yada mğazaların bulunduğu bir yer önerebilir misiniz? Dediğim gibi Ulus'ta gezindim hafta sonu ve forumda bahsedilen bisikletlerden hiçbirini görmedim, gerçi görseydim de kesin güvenip alamazdım hani bildiğimiz marka değil ya :)

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Verdiğiniz seçenekler içinde Drag Grizzly derim.

benimde bu fiyat aralıgında bısklet arayan bircok arkadasım var ve malesef bu fiyatlarda iyi ve kaliteli bir bisiklet bulmak zor. ben size ikinci el bisikletlere bakmanızı oneririm. bazen 1000 ytl lik bır biskleti bile 400-500 ytl ye alabilirsiniz. hem ihtiyaclarınıza uygun hemde istediginiz fiyatta mutlaka bisiklet bulabilirsinz.

Öneriniz için teşekkürler, kendime Drag Ontario (çekti beni kendine :) ) eşime de Geotech Fun aldım, şimdilik Drag'den çok memnunuz da Geotech ufak tefek sorun çıkardı gibi ama önemli birşey değildir umarım. Bunlar bizim ihtiyaçlarımızı görecek gibi duruyor.

Benim de Drag Ontario'm var.. Güzel bisiklet, hayırlı olsun..

Geri