Scudo Sports

Herkes dağ bisikleti alıyor ama nerede kullanıyor?

Scudo
bizim yollar o arazilerden daha girintili çıkıntılı olduğu için :D anca mtb kurtarıyor

Sonuna kadar bütün yorumları okudum farklı bir çok yorumda ortak payda şehirde ne kadar asfalt oranı yüksekte olsa çukur ve tümsek oranıda bi o derece fazla yol bisikleti gerçekten çok keyifli motordaki enduro ile race arasındaki fark gibi ancak istanbulda trafik içinde akışkanlığımı hızlandırmak adına ben tekrar mtbye döndüm kaldırımdan inerken bisikletten inip tekrar binmek veya durmak bana göre değilmiş çukurlar konusundada amortisör yokluğundan birkaç düşme tehlikesi atlattım 6 ay içinde yol bisikletinden çok hibrit iyi gider ayrıca hidrolik disc gibiside yokmuş v frenden sonra onu anladım

Bugün 80 km yol yaptım ve 800 tane çukura girdim, dağ bisikleti almayıp da ne alacağım? Şehir bisikleti alıp 2 günde 15 parçaya mı böleyim?

• Beğen
Tepkiler: ozantrk
@Tuncay Üner

Fabrika çıkışları öyle şehir ve yol bisikletlerinin.. Fabrika çıkışında son okuyucu ve son üfleyici var..
Yoksa paramparça olur bisikletler yollarda..

• Beğen
Tepkiler: muratcolakoglu
Sevgili enes,aradığın parkur ise yurdumuzun çukurlu asfaltlarından tut stabilize bol virajlı köy yolları ihtiyacını giderir diye düşünüyorum.Zira köyde büyümüş bir insan olarak kanal içinde dahi bisiklet kullanmışlığım vardır ki onun keyfi de bir bukadar.Paylaştığın videoyu çok beğendim ama alternatiflerin yok değil.

@ugur T

^^Doğunun parisi^^ ile^^bizim buralarda mtb ile bile zor^^çelişkisi de bir ironi olsa gerek..Saygılar

@Edip Dinçer

Bu çok komiğime gitti. Bir an imalat bandı gözümün önüne geldi. Son aşamada bir hoca tek tek bisikletleri okuyor. Tabi hepsini üflemek zor üflemek için de bir hava pompası koymuşlar. En son hava pompasından fısssss diye hava üfleniyor ve bisiklet ışıklar saça saça sevkiyat bölümüne geçiyor. :)

Eğer yolda zemin bozuksa hangi tip bisikletiniz olursa olsun bozukluğu hissedersiniz. Zaten o kadar bozuk zeminde uzun süre bisiklet kullanmak amortisör olsa bile insanı rahatsız eder. Arabayla bile bozuk yollarda rahatsız oluyoruz. O yüzden ben "yollar bozuk" o yüzden mtb aldım savunmasını kabul edemiyorum.

Arkadaşlar bilgisayarın başında neler tartışılıyor .Önceki sayfalarda yorumlar yaptım ama burda neler yazılıyor anlamıyorum....Gülüyorum geçiyorum İstanbulda sokakta %60-70 çift amortisörlü bisiklet kullanılıyor...2 HAFTA ÖNCE Bisikletliler derneginin Boğaz turundaydım... Turdakilerin %70 de Mtb vardı.....Kusura bakmayın benim bir dünya param yok..Tur bisikletini bir köşeye ...Yol bisikletini bir köşeye..Dag bisikletini bir köşeye koyayım....Boy kısa 26 jant lazım...Boyun fıtıgı var tam 4 disk te kayma var..Amortisör lazım... İstersem lastiği inceltiyorum Maşayı kilitleyip yola gidiyorum.....İstersem kalın lastik takım amortisörü açıp daga bayıra gidiyorum.....Bu kadar basit...........

enes arkadaşımız daha çok genç konuyu nasıl açmış türkiyede mtb ye binilecek arazi nerde var demiş ......
türkiye geneline bakmadan önce enes bursa taraflarında keşfe çıkacak ve bursanın dışında illaki arazi için mtb ye uygun şartlar vardır yani sert zemin toprak yollar çatlak zeminli toprak yollar ve hatta kayalık zeminli toprak ile karışık yollar ,,,bursa taraflarına keşif yapmadım ....enes kardeşimiz bursada oturduğuna göre ki konumu bursa, bursa içinde herhalde toprak zeminden öte asfalt yollar vardır evet mtb nin yeri dağdır ve enes için en ideal yer uludağa doğru bir rota çizmek olur uludağa rota çizenlerin bu foruma yükledikleri resimlerden anladığım kadarıyle asfalt yollar var ama sonra en son da 2500 rakımlara doğru zemin sertleşiyor kayalık araziye dönüşüyorki enes için bu parkur bence zor tabi...bursaya bisiklet turu yapmadım bu nedenle bursada oturan arkadaşlar illaki enese yardımcı olabilir enesin yapacağı en ideal olay ise ailesinde araç var ise araçın arkasına bisikleti koyarak bursa dışında arazilere yönelmek olabilir kısa etaplar yapabilir tabi yanında bir partneri olursa iyi olur..evet yaşı küçük olduğu için ailesinin yanında olması bence mantıklı..

herkez mtb alıyor nerde kullanıyor sorusuna cevap vermek gerekirse..

istanbul ankara ve izmir ve bursa eskişehir vs bütün büyük illere baktığımızda yolların durumu nasıl bi kere onlara bakacağız ben sadece istanbul ve dışındaki yollar hakkında bilgi sahibi oldum istanbul dışı etap tekirdağdır ve istanbul dışı etap izmit maşukiye kartepedir ve gene istanbul dışı etap kapı dağ yarım adası erdektir ve mudanyadır ve gene istanbul dışı etap iznik tir...tavşanlı boyalıca ve orhangazi iznik gölü güneyi ve kuzeyidir tüm bu yolların genel durumunu irdeledim bu yollarda sadece cyclo cross yol bisikleti uygundur 1.32 teker olacak ..evet ama arazi dersenizki orada mtb şarttır ,o arazilere yani enesin videosundaki arazilere örnek belgraddır ve polinez çekmeköy ormanları ve aydos ormanlarıdır ama bunlar enesten uzak güzergahlardır bursa dışında illaki ormanlık alanlar vardır enesin videosuna benzer güzergahlar olabilir....

Kudret abi bende Cyclo Cross Taraftarıyım ama Enes bir Çıksın İnegölden Yenişehir İznik yapsın Yalakdere Boyalıca Yalova yapsın anlar insanların neden MTBye bindiğini ..İnegölde %90 28 jant şehir bisikleti kullanıyor.Hani şu vitessiz olanlar varya ortada 2 demirli..... ..Ulaşım aracı olarak çok yaygın.... Yani çogu merkezin dışına bile çıkmıyor...İnegölde Köy gezeyim yeşillik gezeyim dag bisikletine bineyim diyen çok az bisikletli var hayret verici bir şekilde......Ben İnegölde insanlara Mudanyadan İnegöle gelirim ...Dedim uzaylı görmüş gibi suratıma baktılar topu topu 75 -80 km yol.........

@Soner Kanar

selamlar soner ..evet bu arada tavşanlı boyalıca etabı son derece bozuk stabilize yollardan mevcut dehşet sarsıntı yedim yalnız grupta iki arkadaşta amortisör var idi ..onlar çok az sarsıntı yedi....benim eller uyuştu ama alışık olduğum için rahatsız etmedi vücut sarsıntıyı yiye yiye alışmakta ..şimdi aynı yolu mtb amortisör ile aldım teker 26 jant idi hiç eller uyuşmadı amortisörü açtım ve 10 km bozuk yoldan indim mahmudiye inişi.. fakat 26 jant bana hep vakit kaybettirmiştir örnek dudullu göçbeyli etabı hem asfalt hemde stabilize yoldur ama bu stabilize yol tavşanlı-boyalıca hattı kadar çok kötü değildir 26 jant ile 3 saatte aldım durmadan 6-7 10- 19 eğim rampaları ama 28 e geçince kazın ayağı değişti ve 2 saat 10 dakikada dudullu -göçbeyli etabını bitirdim teker 1. 32 idi.su kanalları var tekerde ve yanlardan küçük dişler,, evet yol aynı yol ama jantlar farklı teker hacimleri farklı burada cyclo cross un zamana karşı bir canavar olduğu aşikardır evet iznik in hem güney yolu hem kuzey yolu son derece sarsıntılı etaptır.....ama biliyorsunki ıron manler nerede yarışıyor paris -rubede, adamlar hiç şikayet etmiyor toprak yolda 65 km hız yapıyorlar düz yolda ve altlarında 28 jant saykolar ile , evet onları gördükten sonra bana açıkça tavşanlı -boyalıca yolu zor gelmedi bu eylül ayının sonunda turu yedik bitirdik ....elalemin adamları nerede yarışıyor ben şikayet edersem sonra ayıp olur diye düşünüyorum..;) bu arada asfalt yarışları beni hiç çekmez ama paris- rube deyince olay başka tabi ...

@Soner Kanar

Ben senin yerinde olsaydım 28 inçlik kadın şehir bisikleti alırdım. Kaliteli kalın lastik alır keyfime bakardım. Lastiklerinin basıncını biraz azalttınmı en iyi amortisörden daha iyi iş görür.

Abi alemin adamları 10 bin-20 bin liralık ne bisikletlerle neler yapıyor...Lastik patlıyor takım arabasından hop teker degişiyor...Vites sistemi bozuluyor akşam hemen 1000-2000 Liralık vitesler ekipmanlar degiştiriliyor....Adamlar 7 gün 24 saat ona göre yaşıyorlar ona göre idman yapıyorlar ...İnanki top oynadıgım dönemde idmanlı idmansız halimde %50 fark vardı.....Biz haftada bir kere bisiklete binebiliyoruz ..İnanki fıtıgım olmasa fıtıgı geç param olsa Cylo Cross alırım....1.50 lik dişli teker işimi görür......

@muratcolakoglu

Bilgisayar başında biri kuyuya taş atıyor .Gerisi peşinden geliyor....İstanbulun %70 ini kaplayan çift amortisörlü bisikletlere bu akıl iyi gider..Benim yazdıgım yazıyı iyi okumamışsınız..Boyun fıtıgı öyle hafife alınacak bir rahatsızlık degildir.....Boy durumundanda bahsettim.....Şehirde İnce teker takıyorum..Dagda tepede kalın teker .....Kadın bisikletini siz kullanın ben almayım........

Aynen katılmıyorum.....Bundan şu sonuç çıkıyor şehir ve yol bisikleti alalım..Şehrin dışına çıkamıyalım....Çatalcanın köylerine bu bisikletlerle gidemiyelim....Yada Çilingoz turunu yol bisikleti ile yapalım nasılsa yoldan gidiyoruz ya...Subaşı köyünden sonra bisikleti elimize alalım.....Çok paramız varya..Odayı 4 çeşit bisikletle donatalım...............

@Soner Kanar

Yazınızı gayet iyi okuduğum için kadın bisikleti önermiştim. Boyunuz kısa olduğu için 28inç kadın bisiklet önermiştim. Şehirde ince teker takarak dağ bisikletini şehir bisikleti kıvamına getiremezsiniz. Kadro açıları bile farklı. Fırık varken ha dağ bisikleti ha şehir bisikleti farketmez. Bende de fıtık var. Nüfusun %80 ninde fıtık var.

Siz dağ bisikletinize binmeye devam edin...

Geri