enes arkadaşımız daha çok genç konuyu nasıl açmış türkiyede mtb ye binilecek arazi nerde var demiş ......
türkiye geneline bakmadan önce enes bursa taraflarında keşfe çıkacak ve bursanın dışında illaki arazi için mtb ye uygun şartlar vardır yani sert zemin toprak yollar çatlak zeminli toprak yollar ve hatta kayalık zeminli toprak ile karışık yollar ,,,bursa taraflarına keşif yapmadım ....enes kardeşimiz bursada oturduğuna göre ki konumu bursa, bursa içinde herhalde toprak zeminden öte asfalt yollar vardır evet mtb nin yeri dağdır ve enes için en ideal yer uludağa doğru bir rota çizmek olur uludağa rota çizenlerin bu foruma yükledikleri resimlerden anladığım kadarıyle asfalt yollar var ama sonra en son da 2500 rakımlara doğru zemin sertleşiyor kayalık araziye dönüşüyorki enes için bu parkur bence zor tabi...bursaya bisiklet turu yapmadım bu nedenle bursada oturan arkadaşlar illaki enese yardımcı olabilir enesin yapacağı en ideal olay ise ailesinde araç var ise araçın arkasına bisikleti koyarak bursa dışında arazilere yönelmek olabilir kısa etaplar yapabilir tabi yanında bir partneri olursa iyi olur..evet yaşı küçük olduğu için ailesinin yanında olması bence mantıklı..
herkez mtb alıyor nerde kullanıyor sorusuna cevap vermek gerekirse..
istanbul ankara ve izmir ve bursa eskişehir vs bütün büyük illere baktığımızda yolların durumu nasıl bi kere onlara bakacağız ben sadece istanbul ve dışındaki yollar hakkında bilgi sahibi oldum istanbul dışı etap tekirdağdır ve istanbul dışı etap izmit maşukiye kartepedir ve gene istanbul dışı etap kapı dağ yarım adası erdektir ve mudanyadır ve gene istanbul dışı etap iznik tir...tavşanlı boyalıca ve orhangazi iznik gölü güneyi ve kuzeyidir tüm bu yolların genel durumunu irdeledim bu yollarda sadece cyclo cross yol bisikleti uygundur 1.32 teker olacak ..evet ama arazi dersenizki orada mtb şarttır ,o arazilere yani enesin videosundaki arazilere örnek belgraddır ve polinez çekmeköy ormanları ve aydos ormanlarıdır ama bunlar enesten uzak güzergahlardır bursa dışında illaki ormanlık alanlar vardır enesin videosuna benzer güzergahlar olabilir....