Scudo Sports

Her şeyin fiyatının artmaya devam etmesi

@Çağdaş78
Bu konuda Yılmaz Özdil,her şeyi söylüyor,her türlü listeyi yapıyor ama beyhude..Bence söylenecek sözün kalmadığı bir noktadayız..Tv'de,internette insanlar kendini boşuna paralıyor..Yılmaz Özdil'de dahil buna..
Mesela ''Kadın erkek eşit değildir'' diyen birisi,bu ülkeyi kendi başına yönetiyor..Böyle bir durumda,ne diyebiliriz ki?!
Geçen sene 250.000 kişi ülkeden kaçmış/uçmuş..Bu insanlar bizden daha mı az zekiydi veya bizden daha mı az vatanseverlerdi?!Alakası yok..
Yani,sorun ekonomi değil..Keşke sadece sorunumuz ekonomi olsa..Sorun çok büyük,çok..

Scudo
sayin dostlar , bir kac kelam da ben etmek isterim ; ne yazik ki , daha onceki kur artislarinin piyasa etkileri , kisa bir sok sonrasi, zamlar ile atlatilmaya calisildi. ancak esas sorun simdilerde basliyor. cunku , o zamanlarda yapilan zamlar , sadece gunu kurtarmak icin yapilan ve ureticilerin daha onceden stoklarina aldigi ithalat urunleri ile beraber yapabildikleri urunlerin satislariydi. Ancak simdilerde , o stoklarin bitmesi ve yeniden ithalatlara baslanmasi gerekiyordu ve su an o donem basladi. sonuc itibariyle , ithalat eski doneminde degil halen ve cok kucuk parcalarda bu ithalatlar yapiliyor ve bu ithaalatlarin cok buyuk bir orani da , ic piayasadaki odeme zorlugu nedeniyle, ihracata yonelik urunlerin uretilmesini kapsiyor.
Bu sayede yakin zamanda, ic piyasa da fiyatlarin daha da artisi on gorulebilir. Ayrica , 2019 da , ic piyasa uretiminde yasanan bu azalma ve buna bagli olarak da, talebin artisi fiyatlari , daha da yukari cekecek ve halkin alim gucunu de daha da asagilara cekecektir. cunku yil sonu maksimum %8+%5 oraninda bir zam memura ve isciye gelecektir.
doviz kurlarinin Mayis 2019 civarlarinda gelebilecek seviyelerini de ayrica konusuruz :) bu yazdiklarim tamamen hayal urunu olup , yatirim tavsiyesi degildir. :)

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve Atasoy
Bunlar iyi günleriniz, burada fiyatlar neden artıyor çok pahalı öldük bittik yazınca fiyatlar düşüyor mu? Oradan dünya nasıl görünüyor çok merak ediyorum. Üretmemeye devam ettiğin her gün fiyatlar daha çok artacak. Evet sen şu anda sıcak koltuğunda bunu okuyan, sana sözüm.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Superevo

Sıcak koltuk demişken tam da ''Matmazel Noraliya'nın Koltuğu'' nu okuyordum(daha doğrusu okumaya çalışıyorum:okyrm:) sıcak koltuğumda.Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'da okuyucuyu tasvir bombardımanına tuttuğunu düşünürdüm;Peyami Safa son noktayı koymuş.:krktm:(Devreleri yaktırır)En iyisi sıcak koltuğumuza kurulup A Haber izlemek.:krnz:

Geçen gün 1 kg mantı alayım dedim her zamanki aldığım yufkacıdan 20 tl idi 25 tl yapmışlar fiyatı .. %40 zam yapmış teyze.düşündüm ki kadın da haklı herkes ayakta durmaya çalışıyor. Sonra dedim ki iyi ki bu memleketin başında reis var yoksa halimiz nice olurdu

Osmanlı tarihini incelemek lazım. Cidden trajikomik. Biliyorsunuz, ingiltere fransa rusya hasta adam diyip masa üzerinde bölüşmeye çalışıyor vs. İlk borç ingiltereden alınıyor rus harbine harcanıyor, akabinde borç almak tatlı geliyor, alınan borçlardan bazısı ile istanbula boğaza saray falan yapılıyor, vergi toplama işi, devlet memurlukları falan para ile satılıyor. Borcunu alamayan ingiltere fransa duyunu ümümiye kuruyor, sonra mutlu son, osmanlı tarih oluyor.
Ecdad ile övünmek lazım ama cinsini sevdiğim cinsine çekiyor elbette. O ataların torunları da yiğidin kamçısı borçla mutlu sona doğru dört nala gidiyor.
Gemi batınca, filikaya binemeyen herkes boğulacak. Filikaya ise, anca parası ve nüfuzu olan binecek.
Bir mucize olur belki. Nasıl 1917 de rusyada ekim devrimi oldu da doğu anadoluda, rusyadan şımarmış son ermeni çeteleri cascavlak uluorta kalakaldı da, sonra rusyadan gelen yardımla bi şeyler oldu, belki şimdi de bir mucize olur belki bi kuvvetli devlet çöker de bize yardim eder.

Gıdadaki fiyat artışı gayet normal kara kaşına kara gözüne beelediğimiz 7 milyon civarı mülteci var gıdaya olan talep artışı malın para karşısında değer kazanmasına sebep oluyor ayrıca üreticiler için artan elektrik doğalgaz fiyatları doğrudan mala yansıyor bunun yanında tefeciden beter olan bankaların dudak uçuklatan faiz oranları yüzünden türk lirasının değeri düşüp kirası yükseliyor
Atilla Yeşilada yı izlemenizi tavsiye ederim bu arada şok marketler dağa taşa enflasyonla mücadele yazıp5 tl olan fındığı 7,45 e kadar zamladı indirim yaptıklarınşey ise mandal çikolatalı süt irmik

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Serkan Mıstınoğlu Evet Memleket tekstil cenneti. Bu çoraplar caddede ki bir çorap/çamaşır mağazasında hem de gayet kaliteli. 7,5 liraya hem kendime hem de arkadaşlara almıştım. Şimdi olsun 10 lira :)

Birde herşeyin sorunsala dönüşme sorunsalı var. Ama bu herşeyin fiyatının artmaya devam etmesi sorunsalından daha büyük bir sorunsal değil.

Kapitalistler de geldiğine göre konu kilit arkadaşlar kapitallere planlı eskitmeyle üretilmiş bisikletleriyle mutluluklar

Bir önce ki mesajım da Vatanı, Milleti satan bir zümre var diye benzetme yaptım, yanlış anlaşılmasın, günümüz de her önüne gelene Vatan haini denir oldu, benim bahsettim karakter ile alakalı, yoksa kimseye maddi tercihleri yüzünden hain vs benzetmesi yapmak istemedim. Dövizin artıyor olması bu Milletin aleyhine mi, evet. Faizlerin artıyor olması aleyhine mi, evet. Haksız zamların ürünler üzerine bindirilmesi aleyhine mi buna da evet. Şimdi bunu serbest ticaret var, yapacak bir şey yok demekle geçiştirmek olmuyor. Üç kuruş fazla kazanacağım diye bir çok insanın canı yanıyor. Bunu önemsememek bir karakter eksikliğinin belirtisi, Vatanı, Milleti satabilecek bir zümre var cümlesi ile tam da buna değinmek istedim. Bu gibi krizler de elde ki dövizi en yüksekten bozdurup, düştüğün de tekrar döviz alanlar var. Sıkıntı burada.En yüksek yerden dövizini bozduran düştü diye yeniden döviz alıyor, Ülkenin düştüğü sıkıntıdan kendine kar çıkartmaya çalışıyor. Bilmiyor mu ki bu arada elde ettiği karın sebep olduğu sıkıntı, bir çok insanın döktüğü göz yaşı, alın teri, sofrasında ki ekmeğin yarısı. Bundan dem vurmak istedim. Yorumu düzeltemediğim için buradan açıklama yapma gereği duydum. Bun da suçladığımız zümre den daha büyük yöneticilerin suçu var onu da belirtelim. İnsanların bu yönlere kaymasına sebep olacak sıkıntıları önleyecek tedbirleri almaları gerekiyor. En ufak bir yanlış da, doğrudan uzaklaşmış, birbirine düşman bir toplum oluşmasına sebep olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@MuratHan
Mesela soğan stoklayanlara veya döviz alıp satanlara,hiç kimse bir şey dememeli/diyemez..
Bu ülkede faşizm mi var ya da bu ülkede sosyalistler devrim mi yaptı?İnsanlara bu müdahale etme isteğinin altında yatan neden nedir?

Mesela bedelli askerliğe başvuran 500.000 kişi,ne oluyor?Bu ülkenin askere ihtiyacı var ama insanlar askerlik yapmak istemiyorlar..Bu insanlara ne diyebiliriz?Bir şey diyemeyiz işte..Bu kişilerden birinin yakasına yapışıp,''kardeşim,fetö ülkede darbe yaptı,ülkede asker açığı var,sen de askere gitmelisin'' mi diyeceğiz?Devlet insanların önüne bir seçenek koymuş,parası olan askerliği tatil gibi yapıyor işte..
Ya da ülkeden kaçan insanlara,''ülkenin size ihtiyacı var,kaçmayın'' diyemezsiniz ki..
Bu iki örnek..Yani bedelli ve ülkeden kaçan insanlar..Bu iki konuda milletin aleyhine mi?Evet,%100..
Bu insanlara en ufak bir şey diyebilir miyiz?Hayır,%100..

Şu anda dolar düşük..Adam gitti 100.000 dolar aldı..Dolar biraz artınca dolarını bozdurdu..Bu gayet normal bir şey..Şimdi bunu tutup,''sen bu hareketinle,ülkenin ekonomisine olumsuz anlamda katkı yapıyorsun,hainsin veya ahlaksızın sen'' mi diyeceğiz?
Diyemeyiz işte..İnsanlara karışamayız..Devlet denilen şey,insanları her anlamda kısıtlayan bir şey ama bunun da bir sınırı var..Bu sınır aşıldığı zaman,faşizmden bahsedilir o ülkede..
Ben kapitalizm sevici filan da değilim..Sadece insanlara karışılmasının yanlış olduğunu söylüyorum..

Yıllar önce bir bakan,halka hitaben ''tüketimi biraz kısmak lazım'' gibi birşeyler demişti..Yani aşırı tüketmenin,sizin söyleminizle ''milletin aleyhine'' olduğunu alenen söylemişti..Kim tüketimi frenledi?Hiç kimse..Hepimiz aynı hızda tükettik..Yani hepimiz,milletin aleyhine olan bir fiili işlemiş olduk..Hain miyiz,ahlaksız mıyız hepimiz?!
Yani,insanları yaftalamanın sonu yok..

@ahlaksız

Ben sadece yorumum da ki ifade nin yanlış anlaşılabileceğini düşünerek vicdanım el vermediği için bir düzeltme yapayım dedim. Kapitalizmin vahşiliğini tartışacak değilim. Devlet cinayet serbest dese, birini öldürüp sonrasın da kendimizi rahat hissedebilecekmiyiz. Şu an paradan para kazanıldığı ortamın aslın da bundan farkı yok, birileri bir yerler de bizim elde ettiğimiz bu tür kazançtan dolayı borç için de sıkıntı çekiyor, belki intihar ediyor ya da cinnet geçirip katlediyor. Durum aslında bu kadar ciddi.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
Herkes tuttuğunu öpmeye çalışıyorda öpecek birini bulamayınca ne yapacaklar acaba? Söyleyim öptürecekler.

Hayati ihtiyaçlarım dışında alişveriş benim için bitmiştir. Elimdekinin son derece kıymetini bilirim ve ona gözüm gibi bakarım. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ama biz şımardık biraz, ceza herhalde bu. Herşeye ulaşabiliyoruz, istediğimiz herşeyi satın alabiliyorduk, bir bolluk vardı. Sonra israf doğdu, hem de ne israf. Eeee bir yere kadar.

@parathoner

Kesinlikle. Son yıllarda kredi teşvikleri de çok artmıştı. Hani şu "Alın verin, ekonomiye can verin" muhabbeti başladığından beri çılgıncasına tüketir olduk. Bankalar habire mesaj atıyor:"Kredi verelim! Kredi kartı limitinizi arttıralım! Maaş kartınızın inebildiği negatif limiti arttıralım sonra ödersiniz!" gibi :snzdglsn:

@MuratHan
Bu bakımdan insanlara yüklenmemek lazım..Mesela vatandaş dolar düşükken dolar alıyor..Niye?''Emeğim buhar olup uçmasın'' diyor..Hepsi bu..''Bu insanlara niye dolar alıyorsunuz,ahlaksızlar?'' filan diyemeyiz ki..

Kapitalizm bu..Kapitalizmin içinde yaşayıp,insanlara müdahale edemezsiniz..

Cinayet işlemek veya başka birşey..Herşey serbest ama sonuçlarına katlanırsınız..Kapitalizmde cinayet işlemek yasak değil ki,bilakis kapitalizmin işine gelen bir şey bu..Ne kadar hapishane,o kadar kâr,o kadar insanları sindirme,insanları kontrol altında tutma..

Türkiye'de 21.yüzyılla birlikte uçuşa geçen kapitalizm sonucu,bugün hapishaneler dolmuş durumda..Yeni hapishaneler yapılacak,yapılmak zorunda..Sırf bu yüzden af bile tartışılıyor ülkede..

Tüm odaklanmamız gereken,sistem ve bu sistemden nemalananlar..

Dün bir video izledim,çok beğendim..Yazdıklarımızla,konuyla alakalı..Buyrun;

Memlekette kapitalizm olsa yine bundan iyidir derdik. Oportünizm ve pragmatizm var maalesef. Yanı anlıyacağınız sarı mavi yeşil farketmiyor....

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Apartomana hırkız girdi diye, bahçeyi, öyle bir aydınlatıyorlar ki, evde ışık yakma otur binlik yapboz yap. ışık geçirmez perde alayim diye bir kolaçan ettim. Geçen hafta 89 lira idi, bu hafta 129 lira olmuş. Dolares yerle yeksan, bu neyin zammı anlayabilmiş değilim.

sonuc itibariyle herkes rahat mi ? can verdik ekonomiye falan, isler tikirinda , ekonomi ucuyor , usd ve euro kuru da dustu, TL degerleniyor artik:)

Geri