Scudo Sports

Her şeyin fiyatının artmaya devam etmesi

Bence bisiklet alın kenara koyun. 1 yıl sonra aldığınızdan pahalıya satarsınız bu gidişle :snzdglsn: nasıl ama? Yatırım aracı olarak bisiklet :cool:

Scudo
tam da triban 500 alcam derken fiyatı neredeyse 520'ye denk oldu :acpsnr:

@kapluj Ben Eylül sonuna kadar bekleyip indirime girmezse ikinci el bakmayı düşünüyorum. Umarım indirime girer.

• Beğen
Tepkiler: venom09
o zamanki kur belirler bunu hocam. indirim kovalamak gerekecek sanırım..

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Eğer decathlon geçen gün bisiklet ve motorsiklet parçalarına gelen %10-%20 lik gümrük vergisi zammını bahane ederek fiyatları artırmış ise bu konuda şikayette bulunabilirsiniz, zira bildiğim kadarıyla bu zam bisiklet parçalarında yalnızca bazı ülkelerden ithal edilen iç lastikleri kapsamaktadır.

Cep telefonlarından alınan TRT bandrol oranı yüzde 6'dan yüzde 10'a çıkarıldı.

(link)

Demek ki ne yapıyor muşuz? Bir telefonu, telefon artık beni kullanma diyene kadar kullanıyormuşuz.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Zam var mı? yok mu?

Yol bisikleti alacağım zaten düzgün 50 kadro bulamıyorum. Şimdi zam gelecek diye acele edip boşa kazıklanmak istemiyorum :)

@Taner James
İkinci el güzel bir tane bulun. Şu şartlarda sıfır almamalıyız.

@07yusuf henüz zam yapıldımı ki?

@Taner James
Bilmiyorum, ama uygun fiyatlı ve temiz bir bisiklet bulursanız bence onu alın. Zamlara karşı mücadelemiz sıfır almamakla gerçekleşebilir. Ne kadar zam yapılırsa yapılsın biz almaya devam edersek, o zaman zam yapmaya devam ederler. Satış yapamasın bisiklet firmaları. Zarar etsinler. Olması gereken fiyatta satmak zorunda kalsınlar. Ben neden aldığım ürüne bir ton vergi ödeyeyim ki. Ödediğim vergi üstelik bana bisiklet yolu olarak dönmüyor.

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@07yusuf

Haklısın ama burada + vergiyi koyan devlet. Bisiklet fiyatları zaten döviz üzerinden satıldığı için pahalı.

Döviz üzerinden ne ithal ediliyorsa ve satılıyorsa eskisinden pahalı olacağı kesin.

Vergi,dolar,enflasyon ve kanımızı emen katiller!

Dolar gitti geldi, tamam fiyatlar haklı olarak arttı ama, son 1-2 ayı baz aldığımızda dolar düştü, fakat fiyatlar hala %10 civarında zam almaya devam ediyor.

Bunun mantıklı ve gerçekçi bir açıklamasını yapabilecek olan forumdaşlar var mıdır? Doların bundan birkaç ay önceki hareketi, yeni mi yansıyor nedir? Zaten yansımamış mıydı %50'lik zamlarla?

Dolar nirvanayken 250 lira olan şu çoraplar, şu an dolar o günlere nazaran değer kaybetmiş olmasına rağmen %25 zam görerek 328 lira olmuş...

(link)

socks.png

Benzer şekilde, bu çorap 79 liraydı bundan 2 ay önce... Şimdi 105-110 lira arası değişiyor :kötü:
(link)

çorap.png

Üstelik bunlar muhtemelen Türkiye üretimi tekstil ürünleri arkadaşlar. Bizim tekstilimiz geri falan değil, avrupadan daha iyi ve daha uygun bizim tekstil ürünlerimiz. Adamlarda en ucuz kot 70€'dan başlıyor ve bizim 70 liralık kotlarla aynı kalitede :snzdglsn:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marketlerde de her şeyin fiyatı artmaya devam ediyor :bsmagryr:

eylül.png

Dolar Eylül ayından beri sürekli düşüşte, bir süre sonra düşüşü duracak ve sabitlenecektir, belki de 5.1 ya da 5.2'de durması muhtemel. Ama hala zam :acpsnr:

Bu arada Black Friday indirimi falan yok. Özellikle uygun fiyatlarına çok güvendiğim MerlinCycles'e dayanarak söylüyorum bunu. BlackFriday indirimi diye gösterdikleri ürünlerin arasında 4-5 tane takip ettiğim ürün vardı, bundan 1 ay önce 140 lira olan ürün şimdi 190 lira (Time Xpresso 2 pedal) ve Black Friday listesine girmiş :ckskc: Benzer şekilde geçen ay 49 lira olan Asos Chamois krem şu an 70 küsür lira. Ama BlackFriday listesinde, yerseniz :kötü:

Tchibonun 69 liraya inen yağmurluğu dışında BlackFriday indirimi görmedim, gören varsa söylesin :snzdglsn: Erdoğanlar zaten geçtiğimiz haftalarda yaklaşık %40 zam yaptı, tüm siteye. Şimdi de %15 + %15 indirim yapıyor :snzdglsn: Biz de sazanız zaten, bilmiyoruz eski fiyatını, alırız hemen :booo:

Alman sitelerinde gerçekten güzel fiyatlar görüyorum bir de, Bike24 ve BikeDiscount.De sitesinde özellikle :harika:

Bizim milletimiz kâr yapmaya bayılıyor instagramdan takip ettiğim fizik ayakkabı markası bugün %50 yapmıştı. Ama kendi sitesi için galiba. Ben genel olarak hergün bisiklet parçalarına vs fiyatlarını güncel olarak bakıyorum ve böylece indirim dendiğinde orjinalini bildiğim için fiyat bindirdikleride anlaşılıyor. Adam zamdan önce ucuza alıyor kur fark atınca en yüksek kar peşine düşüyor. İyide zaten tüketicinin parası eridiğinde senden alacak para kalmıyor ki.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
Geri