Scudo Sports

Her şey sağda

Serkan Taşdelen'in Kartal gezisinde Kadıköy'de diğer arkadaşları beklerken yol bisikleti olan bir arkadaş bisiletini geri geri sürerek 360 derece daireler çiziyordu ve pedalları tıpkı ileri çevirir gibi geri çevirdikçe bisiklet geri gidiyordu. Bisikletine yakından baktığımda arka freni sökmüş, arkada tekli (bmx rublesi gibi) ruble vardı ve jantın hem solunda hemde sağında aynı tip tekli ruble vardı. Ne olduğunu anlayamadım doğrusu :)

Scudo
havalı yağlı rock shox amartisörlerde neden hidrolik yağı sağ bacakta diğer tarafta sadece hava kullanılıyo?
diskler neden solda?
connandale'nin leftly amartisörü acaba vites sistemi sağda diye mi solda yapmışlar? (dengeyi sağlamak amaçlı)
neden ön vites kolu sol tarafta?
birileri bişeyler yapmış ve bunlar böyle kabul edilmiş
bizde bunları kabul ettik ve bu şekilde kullanıyoruz..
bunun için bisiklet ar-ge leri çalışıyordur sanıyorum.

@HaliliOzturk

Vay teşekkür ederim. Eline sağlık, tamam öğreneceğiz. daha öğreneceğimiz çok şeyler var.

Edit: konuyu baştan sona inceledim ve büyük bir ihtimalle benim gördüğüm o zaman Maltepe'deki Halil Uygun ve bu fixed gear bisikleti olabilir. :)

@soneryen

Heralde öyleydi :) Başka fixie yok sanırım sokaklarda... ;)

@İdris ACA

Tam genelde yol bisikleti kullananlar yapmış derken en altaki bisikleti görünce şaşırdım doğrusu ama değişik oluyor. :)

@HaliliOzturk

sol karafa konulmak istenirse seri üretim olacağından zahmeti ne anlamadım

birde yazımın devamı

bence insanların büyük çoğunluğu vücudunun sağını daha aktif daha kontrollü kullandığından bununla birlikte sağ kolun sağ bacağın daha kuvvetli olmasından dolayı çekiş sistemi sağda olabilir

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@İdris ACA

İşte budur ya...İşte budur! Böyle bir bisiklet bulsam, ah nerdee...1 saniye beklemem almak için. Umarım ilerde sahip olurum böyle bir şeye.

Çok üzgünüm Zuhâl. Ancak beğendiğin resim, ne yazık ki bir resim işleme yazılımı tarafından yan çevrilmiş. Aşağıda gerçek halini gönderiyorum, sporcunun taytındaki "TEAM" yazısı ve kolundaki "32" numarası böyle düzgün oluyor. Ön frene baktığımızda da tel girişinin alışılanın tersine bir yerde olduğunu görebiliyoruz yukarıdaki fotoğraflarda. Hayallerini yıktıysam affola :(.
http://img147.imageshack.us/img147/4469/brencycle744571qk2gt7.jpg

Diğer bisikletlere lafım yok, onlar zaten fixed gear :)

@HaliliOzturk

Pes doğrusu! :eek: Vallahi bir alemsiniz çocuklar, bir an için umutlanmıştım ben de.
Ama olacak olacak...ben gelecek için gayet de umutluyum. ;)

Kendi sağdan çekiş sisteminizi ,soldan çekişe çevirebilirsiniz ,Zuhal.

@7.60

Cahilliğime ver ama vitesler varken bu nasıl mümkün? Ayrıca freewhelli nasıl çevireceksin?

Evet gerçekten freewheel, Sağda çekiş yaparken kilitler geriye çievirince bırakır eğer sola alınırsa çekiş yapmak için bastığınızda boşa dönecektir...

Ayrıca Arka attırıcı ve ön attırıcıda tamamen sol için üretilmiş olmalıdır...sağdaki bir attırıcı sola takılamaz...takılsa bile belli bir açıyla gerilir ve o açı tam tersi olacaktır...

Arka dişliyi tornada yaptırabiliriz..(Sola takıldığında boşa dönmeyecek şekilde..her işin bir ustası var) :) Attırıcı konusunda sola göre eminim tasarlanabilir. ;)

+türkçe konusursanız sevinirim :D

7.60 eğer ki "üretilebilir", "tasarlanabilir" dersen, o zaman "Kendi çekiş sisteminizi, soldan çekiş sistemine çevirebilirsiniz" demek hata olur. Çünkü böyle bir değişim oldukça yüksek maliyetli olacak ve de kusursuz olmayacaktır.
Sen öyle direk söyleyince, ben de hazır satılan parçalar var sandım, o nedenle sordum zaten.

Bir de;
Freewhell: Kaset dişlinin üzerine geçtiği, pedalın ileri çevrildiğinde tekerin dönmesini sağlayan, geri çevrildiğinde boşa dönmesini sağlayan, teker dönerken pedalların dönmesi şartını ortadan kaldıran içi tırnaklı mekanizmanın adı. Türkçe karşılığı olmadığı için böyle yazdım :) (Serbest tekerlek komik oluyor :D)

Oldukça maliyetli olabilir , ama olur ;) Forumda gördüğüm kadarıyla bir dış lastiğe 50 ytl v.s veren arkadaşlar var..Eğer isteniyorsa sol tarafa göre bir arka dişlide yaptırılabilir tornacılara.

@HaliliOzturk

demekki o zamanlar ters dişli icat edilmemiş :D:D:D:D

@fatihgüven

Hehehe verilmek istenen mesaj alınıyo ama sorun yok..Dikkatini tebirk ederim..

Geri