@faruk ''kücükyalı''
faruk bey ,,,bu pazar bıçkıdere etabı olacak 130 km dir ama şile rampalarını alacağız ,,,ve bıçkıdereden sonra gelen rampalar ,yol bisikleti olan arkadaşlar genelde o bıçkıdereye gelmek istemiyorlar yol yer yer stabilize ,,evet ekip şu an yorgun ara veren var ama zamanında çok iyi basıyorlardı,,,bunun nedeni bir sene ara vermeleri ara veren yanmakta sizin anlayacağınız bu iş birazda çok yoğun olarak 160-200 km lik etapları çok yapmakta şimdi kış geldi uzun yollar riske giriyor ama genede bu ara havalar iyi ,,,evet rüzgar bu pazar arkadan esecek şile yolunda ama dönüşte önden duvar olacak 23 km ,dönüş farklı olacak aynı performansa sahip olanlar birbirini yakalar ve ikili yaparlar rüzgara karşı ,esiş şekli sw yani güney batı ,,,,yorulma olur ön ile değişme olur işin en zoru sonda olur rüzgar adamı keser bunun için çok çalışma yapmak lazım sert rüzgarlara karşı performans ,uzun etaplarda ortaya çıkar, kısa mesafeden bi sonuç alamazsınız ,,yazın ekip çalışmıştır aralıksız ve sürekli antremanlarda olduk bu antremanlara gelenler şimdi iş ve okul dolayısıyle gelemiyor birazda bu iş emekli işi üç gündür sele üzerindeyim bu günde binecektim ama bu gün bi sivil olayım dedim yarın cumartesi ve pazar hava iyi ve haftaya çarşamba bozmakta bu hafta içini iyi değerlendirenler yaşadı gerçi hafta içi kısa mesafeler yapıyorum istanbul içi büyük çamlıca rampalarında çalışıyorum hafta sonu ağır tura soyunuyorum,,,bu cumartesi bi büyük çamlıcada çalışacağım,,,
genelde sabiha gökçen tarafında rampa yoktur düz yoldur toplam km 70-80 arası herhalde ama 160 km leri hafta sonu deviren insan sonuçta bi yere gelir bu iş aşama aşama olur birden soyunulmaz nitekim kendi performansını tartamayan arkadaşlar ağır turlarda dağıldılar,,,,yavaş yavaş hazırlanmakta fayda var,sonuçta bize para verilmiyor ama kendimizi geliştirmek istiyorsak yiyeceğimizede dikkat edeceğiz bu konuda en önemli kişi ahmet aydın dır taş devri kitabı ağır bisiklet sporu yapanların beslenme şeklini açık açık yazmış iyi bir performanscılık malesef gırtlaktan geçiyor evet protein şart kırmızı et hafta içinden kesin kez yenecek ağır turlarda et yenmeyecek kuru üzüm kuru kayısı kuru incir enerji barlarıda kabulda yalnız pahalı tabi,,,ben aytek ve onur berberci ile geçen sene başlarında yaptığımız kısa mola tam sürat mtb li çalışmalarda gerçi benimki melez oldu süratler 35 -39 arasında oldu ,
bu birazda ekip işidir ve sistemli çalışmaktır şimdi tek çalışırsınız ama rüzgara karşı ne yapacaksınız illaki uzun yolda partner gerekecek malesef sistem çoğu kez oturmaz yüksek basanlar uzun etapta zati koparlar ikinci bi ekip oluşur hep böyle olmuştur,,, iznik tavşanlı yolunda durum bu olmuştur,,ekip ikiye bölünmüş önden iki arkadaş tavşanlıyı devirip boyalıcadan çıkmıştır ,,ikinci ekip çok gerilerde kalmıştır benim lastik iki kez patlamış ve arkadan gelenleri alarak daha zor yola sokmuşumdur bi nevi ceza gibi olmuş idi onlara orhangazi yolu 10 km tırmanış rüzgara karşı ve bi arkadaş bitti tabi ama mahsus yaptım olayın zorluğunu görsün diye böyle çok yaptım ondan sonra adımız kötüye çıktı,,,,
evet performans geliştirmek gırtlağa bakmakta aynı zamanda sistemli bi ekip oluşturmaya bunun için zaman lazım ve malesef çalışan ve öğrenci arkadaşların vakit bulmaları zor olmakta ,,,bu iş emekli işi,,,,