Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
@arda taşan

Suadiye'deki, Bostancı'dan gelirken hemen bikaç yüz metre ötede solda.

@Ulaş Apak

Maalesüf tura da, çaya-çorbaya da katılamayacağım.. :River-102 İş güç, naaparsınız.. :10:

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
Şu an Sabancı Üniversitesi'ndeyim. Olası tez konusu için akademik bir dergi olan "Journal of Management"ta olası tez konusu olabilecek makalelerden okulumda arayıp ta bulamadııklarımı buldum ve hepsini türüne göre (ölçekli veya değerlendirme) sınıflandırdım. Şimdi de ölçek araştırmasına giriştim. Malum ölçekli makalelerdeki ölçeklerin çoğu daha önce geliştirilmiş bir ölçeğin ya geliştirilmiş, ya da uyarlanmış hali oluyor. Çok az akademisyen kavramları ölçmek için sıfırdan ölçek geliştiriyor. Bilmeyenler için ölçekler, bir kavramı ölçmek için geliştirilir ve kavramın özelliklerini yansıtan 2 en az 2 sorudan oluşur. Ölçekleri değerlendirmede en çok beşli ve yedili Likert skalası kullanılır. Birazdan eve döneceğim. Merak eden varsa en erken 2 saat sonra bir ölçek örneği verebilirim.

gençler çıkıyo muyuz :D :D kaptan sarp sana ulaşamamış senden telefon bekliyor

Ben çıkamıyorum, tur sonuna gelebilirim :) rüzgar kuvvetli lütfen dikkatli olun.

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
Ulaş selam bağdat caddesinde muhabbet ettiğin mavi arabalı bendim , tanımış olabilirsin ama tekrar takdim ediyim dedim kendimi :)

İyi turlar size ...

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
çok iyi çokta güzel oldu tamam mı.
soğuktan değilde rüzgardan çok etkilendik güzel bir tur oldu resimler az sonra :)

@extruder

durmak yok pedallamaya devam :p daha soğuk zamanlarda çıktığımız da olmuştu bugun poyraz hissedilen sıcaklığı birkaç derece daha düşürdü ama olay televizyonların olayı abartmasından ibaret. kar falan yağmaz diyorum ben :D :D

bu arada kar yağsın artık diye kırk kere söyleyen sarp ın isteği yerine geldi bugun sırtına kartopu yedi :boese157:

Oldukça sağlam bir soğuk ve rüzgar vardı bayağ bir mücadele ettim geri dönmek konusunda ama kimse oralı olmadı gecenin en güzel yanı Sarp sonunda kar hayaline kavuştu evet bu kuru ve rüzgarlı havada yılın ilk kartopunu Sarp yedi , arabalarında kartopu saklamış bazı dangalaklar ilk atışlarında Sarp'ı vurdular Ersoy'uda sıyırdılar neyse bir kazaya sebebiyet vermeden atlatıldı ama Ulaş yakalasaydı fena olacaktı. Ardından Saray'da sıcacık Çorbalar, Erkan'da Muhabbete yetişti ortam fevkalade oldu, herkese iyi geceler.

@Alp Aslan

Bu ne yaa?. Bira şişeleri, kola kutuları.. Şimdi de kartopu mu?. :2gunsfiriAtış poligonunda pedal çevirmek kaderimiz mi?. :000002158

Windstopper sevdasından vazgeçip "bulletproof" kıyafetlere mi takılmalı?. :2gunsfiri

Bu yoğun ateş altında dahi görevi cansiperane bir şekilde tamamlayarak Saray'a ulaşan ekibe gönülden tebrikler.. Çurbalar helal olsun size.. :lick3:

@RSY Ersoy

Burada şiir yazmıyoruz Ersoy, bilim yapıyoruz !

Mesela işletmelerde gözlenen örgütsel vatandaşlık davranışından (Organizational citizenship behaviour, OCB) bahsedelim. Bu davranış, soyut bir kavram olduğundan bunu ölçmek için onun boyutlarını yapsayan ölçekleri kullanman gerekir. Bu örneğimizde 1970'lerden beri araştırılan ve 1990'da Podsakoff, MacKenzie, Moorman, and Fetter'in yazdığı makalede bugünkü halini alan örgütsel vatandaşlık davranışı ölçeği 5 boyuttan oluşmaktadır: Özgecilik veya diğergamlık (altruism), vicdanlılık (conscientiousness), centilmenlik (sportsmanship), nezaket (courtesy) ve yurttaşlık erdemi veya sivil erdem (civic virtue).

Bir ölçekle ilgili kavramı ölçen soruları sayısal olarak derecelendirmek için Likert ölçeği kullanılır. Bu ölçeğin aralıkları hiçbirine katılmıyorumdan tamamen katılıyoruma kadar değişmekte olup genellikle beşli ve yedili olarak kullanılır. Ayrıca bu ölçeği kullanarak toplanan verilere önce kısaca faktör analizi olarak bilinen açıklayıcı faktör analizi (explanatory factor analysis, EFA), sonra bu analizle ortaya çıkan faktörlerin veri tarafından doğrulanıp doğrulanmadığını belirlemek için doğrulayıcı faktör analizi (confirmatory factor analysis, CFA) uygulanmalıdır.

Son olarak Likert ölçeği, örgütsel vatandaşlık davranışı, örgütsel vatandaşlık davranışı ölçeğinin son halini aldığı makale ve bu ölçeğin kullanıldığı bir Türkçe makale için aşağıdaki bağlantılara bakabilirsiniz:

(link)

(link)

Podsakoff, P. M., MacKenzie, S. B., Moorman, R. H., & Fetter, R. (1990). Transformational leader behaviors and their effects on followers' trust in leader, satisfaction, and organizational citizenship behaviors. The Leadership Quarterly, 1(2), 107-142.

(link)

Bolat, O.İ., Bolat, T. ve Aytemiz Seymen, O. (2009). Güçlendirici Lider Davranışları ve Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Arasındaki İlişkinin Sosyal Mübadele Kuramından Hareketle İncelenmesi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 12(21), 215-239.

sbe.balikesir.edu.tr/dergi/edergi/c12s21/makale/c12s21m15.pdf

@Özgür_Aksoy

Burada bayrağa seslenmedim adaşım. Burada doktora tezinde kuracağım modeli belirleyebilmek için ilgili alanda yayınlanan akademik dergilere bakmam gerektiğini belirttim. Bunu yaparak ilgilendiğin konuları belirler, böylece araştıracağın alanı daraltırsın. Buna literatür araştırması denir. Bunu yaparak hem ilgili dalda hangi gelişmelerin yaşandığını görür, hem de daha önce yapılmış bir şeyi yeniden yapmaktan kurtulursun.

Bir literatür araştırmasında araştırılan makaleler genelde 2 türdedir. İlki kavramlar arasındaki ilişkinin regresyon, path analizi ve yapısal eşitlik yöntemlerinden en az biriyle doğrulanmaya çalışıldığı veya bir ölçeğin doğrulandığı (bazen başka bir ülkeye uyarlandığı) ölçekli makalelerdir. Haliyle bu makalelerde kullanılan ölçeklerin daha önce doğrulanıp doğrulanmadığını görmek için bunların alıntılandığı makalelere gitmen şarttır. İkincisi de en az 1 kavramla ilgili geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmaların özetlendiği derleme (review) makaleleridir. İkincisinde istatistik yapılmaz ancak bu makalelerde bazen potansiyel yeni ilişkiler önerilebildiğinden dikkatle takip etmen gerekir.

Geri