Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

@Cem Şentin

cem ...
15 vitesli bisiklet ile , üstelik çok ağırdı ben o bisikleti gördüm....
daha iyi bir bisiklete geçmek için şimdiden para biriktirmeye başlamalısın damlaya damlaya göl olur aynı şekille engin arkadaşıma dün bi bisiklet baktım 200 ytl istiyor ikinci el bianci pazarlıkta 180 e bırakır sana da böyle bi bisiklet lazım .....
21 vitese geçersin ......yalnız bu topikte herkes 27 vites kullanmakta onları yakalamam gene zor olacak......
ayrıca ya bu işten vazgeçeceksin yada başka bi spor dalına zıplayacaksın bu da koşu olur hemde masrafı yok......bir iki eşortman artı spor ayakkabı bisiklet masraflarını karşılamak bence zor senin için ayrıca o 15 vitesli bisiklet kısa mesafe için uygun bu forumda hemen hemen herkes uzun mesafeye gider grupla olmasa bile sen tek başına sürebilirsin o da kısa mesafe 15 vitesli bisiklet ile rampalar senin için zor olacak..........
sürekli düz yollarda yani sahil yollarında süreceksin o da bisiklet yolunda senin için bisiklet çözümü kısa vadede böyle malesef....

Scudo
@Ulaş Apak

bu demek oluyor ki toplam 50 km yi ve 5-10 dk oyalanma/mola haric ort. 30km/h mi olmasi gerekiyor yani. linke bir baktim , kirmizi koca bir sutun HIGH WIND gorunuyor :D
bu ruzgarda yapabilir miyiz gercekten?
cay guzel bir motivsyon olarak gorunuyor.
yarin gorusmek uzere, zira 7-10 gun yagis hatta kar geliyor sanirim.

@extruder

50 kilometre değil ya, 46 kilometre filan. 20:35'te yola çıkıp makara yapar ve Bostancı+Kaynarca'da 5 dakikadan fazla durmazsak çok zor değil bence. Ama tabii dediğin gibi rüzgar hesapları alt üst edebilir. Yarın ola hayrola :)

@Kudret Kurtcebe

O konuda haklısın Kudret Abi. O bisikletle devam ettiğim sürece bayağı zorlanacağım. Ama başka bir spor dalına geçiş önerine katılamayacağım. Üniversite öğrencisiyken eski bisikletimle eski yoldan Başıbüyük'e, Gebze ve Darıca'ya gitmiş biri olarak niye bisikletten vazgeçeyim ki ? Bunu önereceğinize Engin Kardeş'e düşündüğünüz gibi "Arkadaşıma nasıl yardımım dokunabilir ?" diye kafa yorsaydınız daha makbule geçerdi.

Elbette bu bisikletle yol almam çok zor. Bisikletimin frenlerini tamir ettirsem de ağır olması ve vites sayısının düşük olması nedeniyle zorlanıyorum. Onun için yeni bisiklet almam gerekiyor. Ama işsiz olduğumdan yeteri maddiyatım yok.

Geçen hafta bir üniversiteye iş görüşmesine gittim. Ama sonuç hala açıklanmadı. Bu belirsizlik durumundan kurtulabilmem ve yeni bisiklet için gereken asgari meblağı daha erken denkleştirebilmem için iş bulma konusunda bana yardımcı olmanız gerekiyor. Benim de doğum günümün olduğu Mayıs'ın sonuna kadar beklemeye tahammülüm yok ve özelliklerini belirttiğiniz bu gruptaki arkadaşların bisikletlerinin fiyatı maddi gücümü bayağı aşıyor. Bu nedenle almayı düşündüğüm bisiklet ya Bianchi, ya da Geotech'in en düşük mtb modellerinden biri olacak. 21 vitesli bisiklet alsan da 27 viteslileri yakalayamazsın düşüncenize katılmıyorum. O bisikleti alabilsem hava bozmadığı ve rahatsızlanmadığım sürece her gün sürersem o arkadaşları yakalayabilirim. Bana hem bisiklet, hem de iş konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

@extruder

Yok olmazmış, 54 kadrodan aşağısı yasaklanmış diyorlar :D

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Odabaşı
cem seni severim
dost acı söyler bu forumdaki arkadaşlar sana iş konusunda yardımcı olabilirlermi, onlara sorman lazım ama bu foruma girdiğinden beri her yerde herkesten iş beklentini yineledin bu sence olacakmı ....
evet bisiklet konusunda sana hediye edilen bisiklet bile nimettir yalnız bu bisikletin kapasitesi bellidir başka bisiklet konusunda arkadaşlar sana yardımcı olabilirlermi....
evet sorular sorular ......
kısa zamanda yapacağın işler şunlar olmalı...
1- her sabah erken kalkarak koşu yapmalısın eşortmanları giy ve koş...nitekim ben yazın yazlığımın olduğu yerde saat tam 06.00 da kalkar koşardım bazende saat 19.00 da koşmaya başlar 21.00 de bitirirdim .didimde mavi şehirde yazlık vardı benim ve orda bisikletçi bi dostum vardı aynı zamanda maratoncu idi....
1996 da bisiklet turları yapardım güneyde milete giderdim kuş adasına giderdim didimden .... tabi sıcaklarda......
2- evet elimizde ne var 15 vitesli bisiklet bu bisiklet ile yüksek kadans yapmalısın yani düz yolda düşük vites ile süratli çevir pedalı bunun faydasını ilerde alacağın iyi bir bisiklette ve ,bunun ne demek olduğunu uzun yolda anlayacaksın...hem koşu hem bisiklet seni ultra yapar yalnız ferdi çalışacaksın bunun için azim gerekir ...

evet artık kısa bi zaman için iş aramayı unut ve hemen antremanlara başla ferdi olarak....yeni işin bu senin...

@Nicotine34
Evet abi artık piyasaya 54 den aşağısı giremeyecekmiş, işte 6 yılın 6 ayını geride bıraktık zaten kısmetse 5.5 yıl sonra yeni bisikletim ile kendim eskimiş olarak aranıza döneceğim :)

ersoy dostum
ceme yardımcı olmaya çalışıyorum yapacağı işler var ben tek çok takıldım bisiklet ile tek koştum ..artık o tek yolu seçmeli tek başına çalışmalı
ve tek başına sorunları ile boğuşarak aydınlığa çıkmalı herkes aslında sorunları ile tekdir ben bile ....evet şu anda dream tv de rock klipler başladı deftones ,korn ,evet .....

@Cem Şentin
Aman Cem'cim birde şu 15 vitesli bisiklet lafını etmeyiver lütfen. sahip olduğun bisiklet dünyanın en güzel bisikletidir, sen onun ilk önce olabildiğince hakkını ver keyfini çıkart, ileride sana yetmediğinde maddi durumunun olanak verdiği şekilde umarım çok daha iyilerini alırsın ama 6 kiloluk bisikleti olan da var 25 kiloluk olanıda, aramızda single speed kullanan Serdar abimizde var bak tek vitesle herkesi ağlatıyor o yüzden, hem bisikleti aldığın kişiyi bisikleti hakkında kötü yorum yaparak üzmemiş olursun, sende kafan daha rahat kullanırsın, bolca hep beraber pedallamak üzere.

@Ulaş Apak

pazar yağışlı görünüyor cumartesi öğleden sonra başıbüyük yapabiliriz :)

günaydın kaynarca ekibi....
akşam durum vaziyet budur....

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/12_int.jpg

Mostly cloudy and breezy; a late-night shower in places

Low Temperature
4°C

RealFeel®
-3°C

Winds
NE 21

Geri