Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

@Cem Şentin
Umarım kısa zamanda bulursun, sen fırsat buldukça sporunu yap iş ile ilgili araştırmalarınıda sıklaştır kimse açıkta kalmaz iyi bir iş bulacaksındır, kolay gelsin.

Scudo
@Alp Aslan

Kafadan kontaklar di mi :)
İş olmasa çıkardım valla ama şu durumda biraz zor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@Ulaş Apak
Ersoy hazır kıta kontak ama ben kendimden şüpheliyim o kadar kontakmıyım diye akşama kokumuz çıkar ne olduğumuz hakkında :)

@Alp Aslan

Alp'cim yeni yeni iyileşiyorum.Sağlık dileğine teşekkür ederim.Hatırlanmak güzel.Az kalsın, gruptan uzak olunca, gönülden de unutulduğumu düşünmeye başlamıştım.Benim yaşıma gelince anlarsınız evladım insan duygusallaşıyor bu konularda:eek: :eek: :eek: Ertan kardeşimizdende ses çıkmıyor bu sıralar ,herhalde işlerden yoğun.Gıyabında tüm guruba selamlar tempolu,keyifli turlar dilerim.Ben Pazar günü bir deneyeceğim.Görüşmek üzere

arkadaslar selam. maalesef benim de isler hem cok yogun(butun avrupa don istiyor sanki :) ) hem de yavas yavas da hasta oluyorum. bu sebeple biraz uzak kaldim.
gruptan ve forumdan uzak kalan , tum : hasta , kirik/cikik olan arkadaslarin iyilesmesi , isleri yogun olan ve 'kontak' arkadaslarla en kisa surede gorusmek uzere diyorum.

@Serdar AKGİRAY
Sen unutulurmusun biricik abicim, herkes bir iş telaşına girince kafalar da toz duman oldu, Ertan abide yoğunmuş koşturuyor bildiğim kadarı ile, sen kendine iyi bak tam iyi hissetmiyorsan da zorlama kendini, görüşmek üzere sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: Serdar AKGİRAY
@Alp Aslan

Tüh tam o sıralarda yürüyüşe çıkmıştım. Sahilden Feneryolu yapıp geldim. Keşke çıkmadan önce foruma baksaydım. Evde dar geldi bir anda kendimi dışarıya attım. Neyse bir dahaki sefere artık.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
(link)

(link) (link)

Z raporu:
yüksek yerde tanıdıklarım var yarın akşam yağmurlu olacakmıs bunun haberini alır almaz alp abiyi telefonla taciz edip kanına girip sonra şu yağmursuz akşamı değerlendireyim dedim ve kartala kadar gidip geldik, yollar çok ıslak değil fakat şu asker uğurlama durumlarından mevcut. saray bildğiniz gibi çorba su böreği :D :D :D

@Kudret Kurtcebe

Teselli olur mu bilmem ama Kadıköy-Beşiktaş, Eminönü vb iç hatlarda bisiklete ayrı para almıyorlar. Öte yandan tüm Adalar, Yalova vb yarı iç yarı dış hatlar için para alınıyor.

Protestoya gelince; yeni CNN Genel yayın yönetmeni çok yakın bir arkadaşım olur.. Organize bir şey yapabilirsek memnuniyetle medya aracılığını yapabilirim..

Selam.

@gürkan doğanay

valla buna sevindim bi hareket yapma ve bu konuda bi ara caddebostanda konuşalım derim, şu havalar bi ısınsın, gerçi ben sivil gelirim bi akşam ...ortak bi olay gerekirse bostancı önüne çekebilirsek cnn kameralarını çok iyi olur organize olarak burdan haberleşerek bi pazar sabahtan saat 10.00 da hepimiz bisikletler ile , bostancı adalar iskele önüne geliriz bi çıkartma yapalım..
hiç bi hareket yapmamaktansa bi hareket olabilir.....

@Kudret Kurtcebe

Biz nasıl bir aktivite yapabileceğimizi konuşup netleştirelim, sonrasında haber tarafını belirleriz..

Geçen yıl "Bisikletliler Derneği"nin organize ettiği Taksim-Harem turuna neredeyse binlerce bisikletli (hatta bir de bakan) katıldık ancak bu bile doğru dürüst yer almadı medyada..

Bu nedenle içeriği ve tarzı doğru belirlemeliyiz.. Atılan taş kuşlara denk gelmeli.. Hafta sonu ekip halinde (hem pedallar hem de) konuşabiliriz uygunsak..

Selam.

@gürkan doğanay

valla bu cumartesi hava yağışlı ,pazar ise kapalı yağış yok yalnız bu işi burda çözeriz organize olarak yani toplanma yeri olarak, bisikletliler derneği ido genel müdür yardımcısı ile masaya oturdu daha önce ido 1 ytl göstermelik indirdi ...ayrıca ücret koymalarının nedeni caydırmak içinmiş, yani demek istiyorlarki gelme kardeşim ido önüne bisiklet ile diyorlar ,ben yazın eskihisardan geçiyorum eski feribotla .....bisiklete para yok ..dönüşüde ordan yapıyorum tabi yol cehennem gibi uzuyor....
evet geçen sene 600 yakın bisikletli geçtik köprüden ben bol bol resim çekmiştim mahşerdik sel gibi şişli sokaklarında aktık köprüye kadar yolu kapattık bir tek arac gelemedi arkadan, alayı arkada kilitlendi......çokda iyi oldu bu sene aynı durum olacak yönetimden arkadaşlar ile konuştum bisikletliler bayramına bayağı potansiyel yaratmak için günler öncesinden bisiklet turları yapılması var bd önderliğinde ,bir tek bd miz var başkada yok ona sahip çıkmak da bizim vazifemiz olmalı......ayrıca kışın bd tur düzenlemiyor zati işide değil ....

@Kudret Kurtcebe

Tüm bunlar kritik çoğunluğa ulaşamadığımız için oluyor.. Ne yolumuz var, ne de desteğimiz.. Bisikletlerimiz toplu taşıma araçlarında "vasıfsız yük" muamelesi görüyor ancak buna rağmen bir güzel de ücretlendiriliyor.. Bu ne perhiz.. :mad:

En modern sandığımız semtlerde bile zaman oluyor uzaylı gibi muamele görüyoruz.. :48:

Hal böyle olunca sıkıntılar daha uzun zaman sürer gider.. Bir süredir süregiden, birbirinden bağımsız bir çok aktivite var.. "Critical Mass", Perşembe Akşamı Bisikletçileri" ve bizim gibi.. Düzenli olarak ayda bir kez çok daha geniş katılımlı toplu bir aktivitemiz olsa, her seferinde İstanbul içi ve göz önünde olan başka bir rota takip etsek sesimizi duyurmak adına etkili olmaz mı acep?

@gürkan doğanay

bu işi çözse çözse dernek çözer .....
stk olarak koca istanbulda bisikletliler derneği var ...istanbul içi şehir hatlarından ücret alınmıyorsa bd sayesinde olmuştur....
şimdi bu iş zati bd ye kadar yansıyacak akabinde harekete geçer bd ...
bostancıya bisiklet park yerlerini bd yaptı ve bakırköy bisiklet yolu ....
şimdi bizim caddebostandan sonra bisiklet yolu denize uçtu ve orayı kapattılar, ora hala yapılmadı.....
büyük şehire ait sahiller....kadıköy belediyesi sınıfta kaldı ...avukat olan selami bey ,daha bisiklete önem vermesi gereken bi başkan olması gerekirken hiç oralı olmuyor, bisiklet için kaç çivi çaktı kadıköye,hiç zati kadıköyün neresini yıkacaksınız....sahilden başlayan, fenerbahçeden tuzlaya kadar kesik kesik bisiklet yolu olurmu bunlar bizim sorunlarımız.....dönüşte tuzladan bostancıya bisiklet yolu eksik...
ayrıca biliyorsunuz o yolda sahilde gitmek sakıncalı şu açıdan mazallah biri vursa , siz suçlu oluyorsunuz çünki bisiklet yolundan gidilmiyor ...
araç yolundan gidiliyor ikili sıra bile orda tehlikeli ,çağatay arkadaşın başına gelen hepimizin başına gelebilir adam arkadan dalmış ,çağatay 50 metre havada uçmuş ...
deli gibi akşam sürenler var orda alkollüsü var şişe atanı var.....sağlı sollu oraya bisiklet yolu yapılacaksa kesinlikle yoldan bariyerle ayrılmalı öyle kolay kolay giremesin araçlar oraya ...yapılacak iş çok ama destek yok ...
nedeni kritik çoğunluk yok malesef bi anda 50.000 kişi bisiklet ile bu ülkede hele hele istanbulda bisiklete binmez......

Geri