Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

günaydın kaynarca ekibi ...ulaşın dediği gibi yorucu olacak ...
ama başardığımızda buna değecek.....
yol bisikleti kullananlar sadece 18 km lik rampada zorlanırlar ama inişte 18 km boyunca uçacaklar büyük derbente adapazarı treni gitmekte ara istasyonlardan binmeye bazen görevliler gaz yapabilir ayrıca hepimizin haydarpaşaya gelmesi 07.30 da trene binmesi daha hayırlı olur ...adapazarı trenlerinde yük vagonu olmakta küçükte olsa idare ediyor 15 bisiklet alır...
nisan 24 ü pazara geliyor hava durumu en müsait zaman belirleriz baktık kötü 1 mayıs bahar bayramında gideriz.....
dönüşte benim zorlanacağım yer dil ovası 5 km lik rampa oldukça uzun ve eğim orda 12 .........
ve gebzede inen çıkan rampalar ve tuzlaya vardık mı iş kolay...
büyük derbentte indiğimizde bir km lik düz yol var maşukiyeye yalnız hemen rampa gelmekte ısınmadan girersek zorlanırız 20 dakika ısınma payı zati bunun bir km sini alarak yapacağız geriye kalanında kültür fizik yaparız .....maşukiyede ısınırız...tekrar maşukiyeye indiğimizde 113 km kalıyor istanbul bostancıya 07.30 treni bir saat 45 dakikada büyük derbentte
yani 09.45 de derbentteyiz...
bir km yol 10 dakika sürse 09.55 de 18 km lik rampanın başlangıcındayız...
saat tam 10.15 de hücum rampaya ...18 km lik rampayı en kısa zamanda alırsak hedefe varırsak ,hadi diyelim hiç durmadan çıkarsak yada çok kısa aralıklarla bir kaç mola 2 .5 saatte varırız gruptan kopmalar haliyle olacak iki yaprak kullananlar zorlanacak....en kötü senaryo grubun toplanmasını bekleme süresi zirvede 3 saati bulursa otelin orda...saat tam 13.15 grup otel kartepe toplanır orda mola durumu en fazla yarım saat çünki dönüşe epey yol bizi beklemekte inişi 20 dakikada alacak yol bisikletlileri 80 leri görür...
ben sizden biraz daha geç inerim 40 la felan ineceğim...o inişte dinleneceğim hiç basmayacağım çünki 113 km var istanbula..otelin ordan 13.45 yada bilemediniz saat tam 14.00 dönüşe geçmiş olacağız 14.20 de maşukiyeye ilk varanlar olacak ve onlar ekibin toplanmasını bekler hepimiz saat tam 15.00 de maşukiyeden bostancıya hareket edeceğiz tam 15.00 de 113 km var havanın kararması nisan ve mayıs aylarında günler uzadığı için sorun olmaz...
en kötü senaryo zirveye varış çok geç saatlere varırsa birbirimizi bekleme olacağından dönüşü gene büyük derbentten trenle yaparız ...ama karanlıktan tırsmayanlar daha doğrusu geç kalmayı göze alanlarla giderim....hiç kimse gitmez ise trenle döneriz grupça ..
yukarda söylediğim gibi saatlerde hiç şaşma olmaz ise saat tam 15.00 de maşukiyeden dönmek için bisikletle hepimiz aynı anda start vermiş oluruz.....

not
yalnız büyük derbentten dönüşte adapazarı trenlerinde yük vagonu olmamakta..

Scudo
Kudret Abi,

nisan 20 -27 si pazara değilde mart 20 - 27 sine denk geliyor bir hata var sanırım :)

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@Nicotine34

düzelttim, evet 24 nisan ,pazar 17 nisan havalar bence soğuk olur ne sıcak ne soğuk diyorsak nisan sonu ile mayıs başı uygun diyorum ....buna rağmen 10 mayısta zirve soğuktu, ben yanımda çöp torbası getireceğim rampada ister istemez terleme olacak yine ve o çöp torbasını üzerime kartepe otelin orda geçiririm üşüme olabilir...

@Kudret Kurtcebe

24 Nisan mı? Hadi yaaa:(

23-24 ve 25 Nisan için bizim elemanlar ile (akraba taifeisinden 6-8 kişi) Bandırma-Anzak plajı turunu yapmayı planlıyorduk.. Plajdaki Anzak şafağı organizasyonunu yıllardır STARAS yapıyor ve ekibi tanıyoruz.

23'ü akşamı, 90km civarında mola vermeyi ve geceyi geçirmeyi (Çan vb bir yerde), 24'ü 25'e bağlayan gece de Anzak şafağını karşılayıp 25'inde geri dönmeyi planlıyoruz. Dönüşe henüz karar vermedik, aynı yoldan geri de dönebiliriz ya da STARAS araçları ile de dönebiliriz.. Her durumda 23-24-25'inde İstanbul dışında olacağız.

Maşukiye'de "tereyağlı alabalık"ı kaçıracağım gibi duruyor :(

İzleyeceğimiz rota (iki alternatif var) aşağıdaki linklerde yer alıyor..

(link)

(link)

acelemiz yok dostlar....
15 mayısa kadar vaktimiz var nedeni şu ,10 mayısta otele çıktım hava soğuktu 1.300 rakımda ,18 km rampa sonunda terleme olacak yağmurluk lazım yada çöp torbası aksi takdirde üşüme olur otelin orda yarım saatte şifayı kaparız ayakların üşümemesi lazıım ..
8 mayısta şile yapacağım ...15 mayısta gelen olursa gideceğim hiç kimse gelmez ise oraya tek olarak gitmek anlamsız dönüşte risk şurda gebze tuzla arası dönüşte emniyet şeridi yok gibidir kamyon ve araç sirkülasyonu çok fazladır...bir mayıs zirve soğuk olur....
27 mayısta semirle beraber bastık gebzeden kartepe zirve dedik ama gebzeden zirve tam 73 artı 21 eşittir 94 km dir iş çok zordu bunun 21 km acımasız rampalardı ve son 7 km lik rampa hem stabilize hemde ofroaddu semir zirveyi bilmiyordu 40 derecede maşukiyede yakalandık ve kuzu yaylasına kadar çıktım 14 km rampa ve orda sağ diz çekmedi zirveye 7 km kalmıştı..semire kroki çizdim zirveyi buldu....
dönüşü trenle yaptık büyük derbentten
gebzeye trenle gitmiştik haydarpaşadan...
kartepe zirve 1640 dır ..kartepe otel ise 1300 rakımdır zirve değildir...
5 tenmuz ,2 ağustosda 30 ağustosda 14 kasımda ve 26 eylülde değişik kadrolarla 1640 a çıkıldı ve 10 ocakta kuzu yaylasına kadar çıktık saatte 60 km ile esen rüzgar bizi durdurdu...
9 .tur gebzeden aytekin ve volkan ile yapıldı kartepe otele kadar gidildi ve trenle dönüldü...
en zor yerden çıkıldı suadiye çıkışı ... yol bisikletine uygun değil...

@RSY Ersoy

Ayarlayabilirsek diğer bisikletle olabilir, artık slick lastikler yok ne de olsa :)

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@RSY Ersoy

benim var acelem ersoy gidelim...
emme ....
yerler ıslak olmayacak....
artı rüzgarın durumu ,dönüşü pedallayacak adam aranıyor ...
14 kasımda zirvede durulamadı bekçinin kulübesine girdik 1640 da zirve korkunç soğuk olacak hazır olun ona göre .. soğuk bana vurmaz diyen varsa martta hücum......varmı arttıran 2 kişiyiz kartları dağıtın....
tarihler....
6-13-20-27-mart....

:) :) :) :)

hey dostum adamların kendi serverı yok galiba bu kadar kullanıcısı olan foruma liseliler mi yöneticilik yapıyor ha

havadan herhalde klavyeye 1-2 atış yapacak halim yok

@Alp Aslan

alp araştırma yaptım bostancıdan adalara bisiklete para almaktalar gösteri yapalımmı...

:) :) :) :) :D :D :D :D :D :D

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi bunun gibi birçok sıkıntı var sanırım, bunu bir tanıdık gazeteci, televizyoncu bulup medyaya da taşımak lazım bence, gerekirse eylem yaparız tv. lerinde görüntü almasını sağlayabilirsek etkili olabilir öbür türlü kendi kendimize gösteri yapmış gibi oluruz.

@Alp Aslan

bu hafta sonu cumartesi bisiklet ile gidip bakacağım kadıköyden beşiktaşa geçişte bisiklete para varmı, adalara olmadığını öğrendim kadıköyden,bu pazar bir grup adaya gitti ,ordan eğer beşiktaşada bisiklete para alıyorlarsa vay anasını harbiden ben artık karşıyada geçmem....
geriye köprü kaldı köprü eylemlerimi mi başlatsam yoksa valiliğe giderek sonsuz geçiş hakkımı istesemmi diye ,ciddi ciddi düşünmekteyim .......

:) :) :) :) :)

@Alp Aslan

Aynı durum bende de var Alp Abi. Normalde her daim spor için dışarı çıkardım ama nedense bugün canım istemedi. Üstelik sabahtan beri başım fena halde ağrıyor :( İnsanda yazı yazma isteği kalmıyor işsizliğin yarattığı stres, baş ağrısıyla birleşince... Allah bana acilen bir iş nasip etsin. Amin :eek:

Geri