Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
@Cem Şentin

cem dostum selam, benim evin yanı olduğundan başıbüyük rampasından bir çok kez çıktım. detaylı mesajını okuyunca ilk denemem aklıma geldi. ilk çıkışta rampanın sonuna doğru tıkandım ve 100 m kadar bisikleti taşıyıp sonra hastane yolundan geri dönmüştüm. daha sonraki gidişlerde artık o rampa beni durduramaz oldu. çünkü ne zaman beni yoracağını bildiğimden ona göre çıkmaya başladım. benim tavsiyem o rampayı tekrar dene, geçebildiğin zaman ilerlemende bir adım daha yukarıyı hedeflersin. tabi dişli sayıları da çok önemli bendeki 34-24 dişli rampalara düşman gibi.

pazar sabah kudret abi ve rıdvan'la birlikte o rampadan çıkıp başıbüyük mahallesinden maltepe üniversitesine giden bir rampa vardı askeriyenin oraya kadar 1.5 km %8.5 eğim. orası benim yeni hedefim oldu. arada bir kez dinlenip çıktık (kudret abi hariç :)) bu pazar da yine aynı tur olursa mutlaka katılmanı öneririm.

@Bahadır Gürel

Sağol Bahadır Abi iyi dileklerin için. Bu arada dün 19.30'da kaynak taraması için gittiğim Sabancı Üniversitesi'nden döndüğüm için 21.10'da evden çıkabildim ve Çatalçeşme'ye pedalladım. Orada madensuyu, su ve çay molası yapıp arkadaşlarla sohbetin ardından 23.20'de eve pedalladım. Selçuk Abi'nin tavsiyesine uyup (rampanın zorluğuna göre 1-1'den 2-3'e kadar vites) Orhantepe rampasını çıkmayı başladım. İkinci rampa öncesinde 2 köpek ortaya çıkmaz mı ? Önce 1 dakika bekledim. Sonra yavaştan oradan sıvışmayı düşündüm ki köpekler bana doğru koşmaya başlamasın mı ? Haliyle ani fren yaptım ve arka lastik havalandı. Allahtan ayaklarımı yere basmıştım ta önemli bir şey olmadı. Bu arada bana yaklaşan köpekler uzaklaşmaya başladı. Ben de yavaş tempoyla oradan uzaklaştım. Eve gidene kadar 3 su kısa su molası verip 00.18'de evde oldum ve biraz tempoda düşüş olsa da bacaklarımda ağrı yoktu. Son olarak, elbette Başıbüyük'ü bir daha deneyeceğim Bahadır Abi. Ama Selçuk Abi'nin verdiği tavsiyeye uyarak.

halen devam ediyor musunuz ? akşam turlarıyla ilgili beni bir bilgilendirebilirseniz üsküdarda oturuyorum katılmak isterim

@Barış Kavas

Evet, 20:15'ten itibaren Caddebostan Beltaş'ta buluşup 20:30'da yola çıkıyoruz, fakat bu akşam yağmurlu olması ihtimali var, olursa çıkamayabiliriz. Akşama doğru netleşir.

Merhaba arkadaşlar,

Dün en fazla mesafemi yaptım. Kartal'dan Tuzla-Şifa Mahallesi-Şekerpınar-Göçbeyli üzerinden İstanbul Park yaptım ve oradan TEM bağlantı yolundan Üst Kaynarca'ya, oradan da Alt Kaynarca'ya geçtim. Eve fazla geç kalmayayım diye trene bindim ve trenden inince eve kadar pedalladım. Gerçi sucuk gibi ıslandım ama 4 saat 18 dakikası bisiklet üstünde geçen 5 saat 25 dakikalık turu 22.15'te bitirdim ve 79 km yaptım. Ancak cebimi almayı unuttuğum için fotoğraf çekme olanağım olmadı.

@melisamelisa

20.30 hareketle caddebostan migros arkasından çıkıyoruz, kaynarcadan dönüşte selamiçeşmede bulunan saray muhallebicisi önünde turu bitiriyoruz ki bu sırada saat 21.50 ile 22.05 arasında değişebiliyor, gidiş-geliş temponuza bağlı olarak.. turun bundan sonrasında dileyen istediği kadar saray muhallebicisinde oturup sınırsız sohbet, çay, kahve,tatlı muhabbetine katılabiliyor :).

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
bu turları düzenli olarak halen yapıyor musunuz yoksa günlük toparlanıp mı gidiyorsunuz ? üsküdardan o tarafa gelip katılmak isterim.

@Barış Kavas

Hava şartları nedeni ile ertelemeler hariç her salı-perşembe günü düzenli olarak yapılıyor. Sizi de bekleriz. Bu akşam 20.30 hareketle Salı günü turunu yapacağız.

20.00'de evde çıkıp 45 dakikada Alt Kaynarca'yı geçip Pendik'teki bir bisikletçide lastikleri şişirdim ve oradan Saray Muhallebicisi'ne pedalladım. Orada hem arkadaşlarla sohbet ettim, hem de 2 şişe su, 1 sişe madensuyu, çay ve kazandibi tükettikten sonra 23.00'te eve doğru yola çıktım ve rekorumu kırarak geceyarısına çeyrek kala evde oldum. 47 km'lik tur sonunda 1 kilo daha verdim ve artık 90 kiloyum.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
@Özgür_Aksoy

Özgür Selamiçeşme saray muhallebicisi yok semtleri karıştırdın sanki :D Durduğumuz yer Suadiye Saray muhallebicisi :)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Apak
@Sarp ÖZTÜRK

ahaha aşağıdaki sarayla karıştırdım herhal. olm selamiçeşmede var bir tane, ama biz orada durmuyoruz tabi :)), suadiye saray arkadaşlar :))

@Sarp ÖZTÜRK

Adaşım Özgür'ün, Selamiçeşme'yle Bostancı'yla Suadiye arasındaki Çatalçeşme'yi karıştırdığını düşünüyorum. Eskiden o semtte 1980-1990 arasında Fikret Kızılok'la Bülent Ortaçgil'in işlettiği Çekirdek Sanatevi vardı. Bunu merak edenler internetten araştırabilir.

• Beğen
Tepkiler: Özgür_Aksoy
ramazan ayında tur saatinde bir değişiklik oldumu?Bu aksam 8:30 tur var ise iftar sonrası katılmayı düşünüyorum küçükyalıdan.

Geri