Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
günaydın kaynarca ekibi
5 haziran araba ile kartepe mangal muhabbete gelmek isteyen arkadaşlar ile bi araç boşsa takılırım ama dönüşü istanbula bisiklet ile yaparım tabi gelen olursa hiç kimse gelmez ise araçla dönerim el mahkum ,gerçi daha çok var ayrıca bu mangal olayınada kartepe hatırına ses çıkarmam

:) :) :) :) :) :)

@Berna Solak

İyiyiz valla, pedallamaya devam.
Cenneti garantilemek için haftaya bekliyoruz artık :)

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
simdi , pazar gunu icin plan nedir? sekerpinari'na mi gidecegiz?
guzergah belirlersek onceden yolda daha az durma olur derim. ama daha once giden var ise mesele yok tabii ki.
bu arada ben sadece Pazar gelebiliyorum. C.tesi cikamayacagim.
gorusmek uzere...

• Beğen
Tepkiler: Nicotine34
@Hüseyin Odabaşı

Evet, bu sefer güzergah gayet belli, yol grubunun zaman zaman kullandığı, geçen sene bizim de 2 kere gittiğimiz bir yol. Şu şekilde olacak:
Kaynarca-Tuzla Sahil-Tuzla Piyade Okulu-Şekerpınar-F1-Sabiha Gökçen-Kaynarca.
Takriben 95-100 kilometrelik, birkaç yer hariç pek zorlayıcı rampa içermeyen keyifli bir parkur. Çok fazla mola vermezsek 4 saat civarı sürede tamamlarız diye düşünüyorum.
Hem sabah rahat kahvaltı edebilelim, hem de öğlen yemeğine yetişebilelim diye Bostancı'dan 10'da çıkalım diyorum, ne dersiniz?

@Ulaş Apak

Güzel bir fikir. Sadece tek bir sorum olacak. Piyade Okulu'ndan Şekerpınar'a Kartal-Şekerpınar İETT otobüslerinin geçtiği yanyoldan mı gireceğiz yoksa Tuzla Sapağı'nın ilerisindeki Şifa Mahallesi'ne dönen üst geçitten mi döneceğiz ? Bu tura birisi bisikletini ödünç verebilirse katılabilirim. Bu amaçla Muhammet Abi'nin dükkanına enerji jeli için uğrayacağım. Asıl bisikletime Engin Kardeş'in yardımıyla bir operasyon düşünüyorum. Operasyon yapıldığında size anlatırım.

3 gün kar tatili yeterli yarın akşam çıkıyoruz :)

cumartesi duruma göre akşam bir kaynarca yapabiliriz

pazar kaptanın peşindeyiz saat sıkıntımız yok..

@RSY Ersoy

Turumun 7 saat sürmesinin sebebi makale yazımı ve bisikletimde çamurluğun olmaması nedeniyle yağışlı havalarda bisiklet sürmemem, ayrıca bisikletimin rampada çıkmada zorlanmasıydı. Ayrıca bayağı kilo fazlam var. Bu nedenle önlem olarak enerji jeli alacağım. Bu tur, bir arkadaş 2. bisikletini ödünç verdiğinde, geçen hafta yaptığım turumun yanında daha rahat geçer. Çünkü Ahmet Yesevi Mahallesi'nden Aydınlı'ya çıkan rampa beni bitirdi. Anladın mı Ersoy ? Ayrıca niyetim geçilecek güzergahta tur öncesi bir antreman yapmayı düşünüyorum Cuma günü. Yarın danışman hocamla görüşmem var.

@Cem Şentin

cem dost yanlış anlamanı istemem, bu enerji jeli denilen mevzu öyle pek de adamı bir anda herkül'e çeviren bir şey değil ben de kullanıyorum uzun turlardan önce ordan biliyorum. şöyle bir yararı var jel halinde olduğu için; spor öncesi ve sırasında katı yiyecekler pek tavsiye edilmediğinden spor sırasında kaybettiğin kaloriyi yani enerjiyi tamamlayan bir şey, yani sende olmayan bir enerjiyi sana katan bir olay değil, kaybettiğin enerjiyi en kısa sürede yerine koyduğunu iddia eden kimyasal bir jel. sonuç olarak enerji jelleri hiç bir şekilde doping falan değil ve yüksek fiyatıyla da tavsiye edebileceğim bir şey değil.. bahsedilen güzergah kilometre bazında ve yolun bazı noktalarında ki rampalar ile belli bir formun altında bulunan herkesi zorlar. keşke dediğin gibi iyi bir bisiklet ve enerji jeli ile her turun altından kalkabilseydik ama gerçekten ciddi bir form isteyen güzergahlar bunlar. bisiklet biraz nankör bir spor, değil öyle 3-4 seneler 1 aylık bir arayı bile affetmiyor malesef. bence yapılması gereken iyi bir bisiklet veya jel arayışı değil mevcut bisikletinle kendini daha da geliştirmen yolunda olacaktır. saygılar.

@Cem Şentin

Cem dost,
Biz pazar turunda ortalama 25-30 km/s tempoyla pedallamayı planlıyoruz. Üzülerek söylemek isterim ki şimdiye dek haftada bir çıkabildiğin için yarın o yolda antrenman yapman bu tempoya ayak uydurabilmene pek yetmeyecektir. Ama havalar ısındıktan sonra birkaç ay daha sık antrenman yaparsan sonraki turlarda neden olmasın?

@Özgür_Aksoy

özgür..
küçük bi hatırlatma yapayım uzun turlardan önce alınma olayı fayda sağlamayabilir ben 100 km lik ,tempolu sürüş üzerine bi adet power gell i emdim bi anda müthiş bi şekilde kendimi iyi hissettim tüm yorgunluk gitti 9 ytl ye var 1000 kalori 5 ytl var 500 kalori var onda ,yorgun vücuda kolada iyi gelmekte ama fazla değil ve muz ve kola ...asla süt olmuyor antreman sırasında ....yalnız bunlar benim metabolizmada iyi başka metabolizmada farklı sebepler yaratabilir ben de iyi olan başkasında zarar olur onun için bi kan örneği alarak herkesin kendini test etmesi mantıklı tabi yüksek tempo yapılıyorsa bol rampa yapılıyorsa...artık 35 tempodan 25 tempoya emekli oldum yaş itibariyle kalp artık sinyal verdi ve uyardı bu geçen pazar demek zorladık...
tur esnasında anlayamadım durumu sonradan vurdu sızı....
sabah en erken iki yumurta ve lor peyniri ile kahvaltı hafta içersinden haşlanmış tavuk ve kırmızı et yağsız benim için yaşlılara göre olmakta malesef bu gün doktoruma bi daha gittim asla dedi sen dedi çok yağlı et yeme dedi genç vücut kaldırır sen kaldıramazsın dedi ,,,
birde bu yaşta rampa çıkıyorsan bisiklet ile dedi.....durum vaziyet budur...

@Ulaş Apak

Hoppaaa.. Ne yaptınız yahu?.

Her Pazartesi-Perşembe C.Bostan-Kaynarca turu günüyse her Cuma da Rakı-Paluk günüdür.. :lick3: Needecez şimdi, yarın banko tur diyorsunuz, aklımı çeliyorsunuz.. :freak_ani

@Kudret Kurtcebe

doğrudur abi, ben bu aralar iştahsız olduğum için tur öncesinde ve normal zamanlarda pek bir şey yiyemiyorum o yüzden zorlayabilecek turlardan önce en azından şeker düşme ihtimaline karşı içtiğim oluyor.. dediğin gibi yorgunluk başladığında içmek daha faydalı. bu arada önümüzdeki haftaiçi antremana çıkarsan bende katılmak isterim sakıncası yoksa. saygılar. :)

@Özgür_Aksoy

non stop tempo topiğe hafta içi gelen olmamakta malum bu hafta berbat geçti haftaya yavaş yavaş düzelecek gerçi mesaj atılınca program olmakta yani ben pek program yazmıyorum ,hafta içi boş olanlar şuraya gidelimmi diye mesaj atıyorlar, aydos rampalarına, başıbüyükten gitmek en iyi antreman yeri bana ..nedeni bana yakın olmakta....

@Cem Şentin

Cem can, takip edebildiğim kadarı ile son bir iki sefer hariç uzun zamandır pedal çevirmemiş, orta-uzun mesafe yol yapmamışsın.. Hal böyleyken 90-100km'lik bir parkur senin (sedece senin değil antrenmansız herkes için) zorlayıcı olabilir, senin için keyifli olması gereken bir tur eziyete dönüşebilir..

Son bir kaç gündür durumu her ne olursa olsun bisikletin ile yol yapıyor olman gayet güzel bir gelişme. Bence de bu şekilde yapacağın kısa-orta mesafeli turlarla kondüsyonunu yükseltmen en doğrusu olacaktır.

Zaten havalar da nanemolla. Sana naçizane tavsiyem, bu netameli havaları haftada bir kaç antrenman turu ile geçirip 10-15 güne kadar gelecek olan daha uygun havalarda yapılacak toplu turlara hazırlanman olacaktır.

Selam.

@Kudret Kurtcebe

bende yakınım oraya. yalnız 1 aylık bir zorunlu sakatlık arası verdikten sonra çıktığım ilk güzergahın orası olması beni epey zorladı. dediğim gibi anadolu yakasındaki rotalar bana uyar haftaiçi için. haberleşiriz abi, saygılar

Geri