@Ulaş Apak
ulaş dostum....
cumartesi akşamı yağmur geliyor.....
tereddütlerini gidermek için seni ferahlatayım....
ama şöyleki....
herkes haydarpaşada saat 07.30 olursa adapazarı trenine binersiniz bazen yük vagonu oluyor bazen olmuyor....
olmaz ise vagonlara bölünmece dönüştede aynı durum adapazarından gelen trende yük vagonu olmayınca herkes gene vagonlara dalıyor tabi aşırı kalabalık oluyor pazarları....
yalnız cumartesinden giderseniz pazar kadar aşırı bir kalabalık olacağını zannetmiyorum işin en berbat tarafı dönüşte olmakta trenin kapısında duruyorsun o kapının hangi istasyonda açılacağını bilmen gerekiyor çünki kapı açıldığı vakit içeri insanlar bisiklet yüzünden giremiyor bende hep dönüşte bisikleti havaya dikiyordum ama artık bu dönüş şekli bitti benim için ....
dönüş artık bisikletle o da günler uzayınca olacak....
başka bir alternatifde şu...
doğu ekspresine binmece yük vagonu çok büyük ama doğu treni arifiyede durur arifiyeden maşukiyeye gerisin geri pedallayarak tam 20 km rampasız yolu alacaksınız ve maşukiyeden çıkacaksınız .....
otele kadar 18 km düz yol asfalt ama kuzu yaylasından çıkarsanız kesinlikle size bi adet kılavuz kaptan lazım bu görevi üstlenirim ve sizleri sağ sağlimen 1640 a çıkartırım kesinlikle mtb lazım ama izmitten bi arkadaş benle o offroad yola daldı altında yol vardı ama zinciri attı tabi...kayalıklı beter bi yol ben silik tekerlerle oraya girerim ama inişi yavaş alırım tabi....
evet kararınız kesin ise havalar haftaya bozmakta cumartesi 19 derece istanbulda, sapancada sıcak olur ama 1640 dondurur adamı ve kasımdayız yer yer buzlanmalar olabilir ....
dönüş derbente gitmece ..tabi önce maşukiyeye inilir ondan sonra bir km sonra derbent istasyonu ...................
farklı yönlerden binme durumu ise kopmalara sebebiyet verebilir giderken mümkünse herkes haydarpaşada olursa daha iyi olur ...
eğer dönüşü geç kalmayı göze alırsanız doğu ile yapılır ama çok geç geliyor tren gerçi rahat rahat dönülmekte ....23.30 da geliyor....yalnız tekrar 20 km arifiyeye dönüşte pedallamak lazım ...