Scudo Sports

Hep beraber Spd' ye geçelim ama ondan önce!!?

teşekkür ederim. pedallar zaten spd. sadece ayakkabıyı alcam.

Scudo
@c. kırmızı

Şehiriçinde bisiklet kullanmak güvenli midir peki? Herşeyin bir tehlikesi var.

güvenli değil de %50 tehlikeye artı yüzde bindirmeyelim diye :D

Evet arkadaşlar Ayakkabı ve pedallar geldi. Sanki Shimano bu ayakkabıyı tam ayağıma yapmış gibi oldu. Artık yavaş yavaş paranoyalara başlıyordum ya gelmezse ya kaybolursa diye sonra bir baktım kapı çaldı. Bastım diyafona bir de baktım ki Ptt görevlisi. Ama elinde sadece zarflar var. Dedim kesin 2 gün arayla verdiğim siparişlerimi beraber kargoladılar Ptt' de vergiyi falan tebliğ edecek. Neyse açtım kapıyı. Adam 1 katı asansörle çıkıyor.:D

Neyse sonunda geldi.
-Mustafa T. kim?
-Buyrun benim. (Sesim içime kaçmış bir şekilde:D)
Elime bir zarf tutuşturdu.
-Bu nedir?
-Trafik cezası!!!
Hoppalaa biz kargo bekliyoruz adam trafik cezası getirmiş. Neyse aldım zarfı kapattım kapıyı. Moraller yerin dibine geçmiş. Bir de kol gibi ceza 356 tl! Cezayı kesen abilere selam olsun.:D

Aradan 2 saat geçti. Kapı yine çaldı. Bastım diyafonun düğmesine yine Ptt! Ulan yoksa yine mi ceza. Ellerini de göremiyorum acaba benim kargolarmı diye kameradan adam kafasını iyice yaklaştırmış. Neyse açtım kapıyı. Adam elinde 3 parça kutuyla geldi. Hepsini beraber görünce bu seferde içten içe kesin hepsi beraber gümrüğe takılmış diyorum. Adam son merdiveni de çıktı bana doğru yürümeye başladı benim kafada gerilim müzikleri çalmaya başladı bile.:D O yürüdüğü 10 metre sanki kilometreler geldi bana.

-Hoşgeldin ağam ee şey abi!:eek:
-Hoşbulduk.
-Ne kadar vergi ödüyorum.
-Vergi falan yok yeğenim. Aha bu paket önceden gelmiş arkadaş kamyonda unutmuş biz de hepsini beraber getirelim dedik.
-İyi ettiniz abi.Sağolasın.

O kadar sevindim ki çünkü birkaç gün önce evanscycles' a mail attım daha gelmedi diye. 27 haziranda anca gelir dediler. Kargoya verildiği andan itibaren 13 günde elimde oldu. Cezayı falan da unuttum bile.:D

Bunlar da fotoğraflar:

http://imgim.com/4825incin8319945.jpg

http://imgim.com/5697incit4542215.jpg

http://imgim.com/7661incip2032767.jpg

http://imgim.com/7341incif9541441.jpg

http://imgim.com/6502incil745798.jpg

http://imgim.com/6407inciz9685385.jpg

http://imgim.com/7740incio1301384.jpg

http://imgim.com/5106incis5226402.jpg

Galiba bir sorunum var. Kallerin montajını yaptım bir deneyeyim dedim pedalla birliktelikleri nasıl olacak diye. Acemilik işte. Kilitledim şimdi de çıkartamıyorum.:D Nasıl çıkartmam gerekiyor.

http://imgim.com/1263inciv9575024.jpg

hayırlı olsun. Sanırım ayakkabının topuğundan tutup dışa doğru çekmelisin. Umarım bisiklet üstündeyken hatırlarsın:)

@ERCAN CEBECİ

Teşekkür ederim. Topuğundan tutup dışarı doğru çekiyorum ama gelmiyor. Unutmam heralde.:D

biraz sert hrlde. bisiklete pedalı bağlayıp öyle dene istersen. Bir de iyice asıl korkma :)

Abi pedalı sabit tutarak ayakkabının topuğunu sağa yada sola oynat çıkar.Çıkmazsa da pedalı bisiklete tak sonra ayakkabıyı giy o zaman kesin çıkar :D

@ERCAN CEBECİ

Çıktı çıktı çok şükür.:) Pedal takılıyken bisiklete montajlayamazdım heralde. Korkmak değilde satın aldığım her ne olursa olsun ilk gün narin davranırım daha sonra hoyratça:D

@ayhan1

Aynen dediğin gibi yapıyordum fakat pedala kuvvet uygulayamıyorsun elini acıtıyor. Bir elim ayakkabının içinde diğer elime ayakkabı kutusundan çıkan kağıtları aldım pedalı onlar ile tutunca tık diye çıkıverdi. Birde yay sertliği en gevşekte idi. Umarım bisiklet üstünde böyle olmaz.:D

@Mustafa T.

Bisiklet üstünde öyle olmuyor en gevşekte ise hemen çıkıyor bide zamanla alışınca sertleştirme ihtiyacı duyuyorsunuz.

Pedalın aynakola takıldığı yerdeki alyan başlı vidalar ne işe yarıyor. Montajı yaptım bu vidalarıda sıkmam gerekiyor mu?

Shimano PD-T420 pedal kullaniyorum. Bu modeli secmemin nedeni yeni bir gelistirme olan Click’r sistemi.
Bu sistem pedallari SPD ile uyumlu ancak SPD’ye göre % bilmem kac daha rahat takilip çıkarılabiliyor.
Shimano sayfalarinda video ve anlatim mevcut.
Ayrica pedal ayakkabi kombinasyonlari ile ilgili uyum tablosu var, bakmadan almayin derim.

Zamansizliktan deneme ve alistirma yapma imkanim olmadi, gecen hafta aldiktan sonra ilk ciktigim turda kullandim.

Pedalların bir tarafinin kilitli, bir tarafinin normal olmasi bu durumda avantajdı, keza yola çıkarken önce düz tarafını kullandım. Düz ve tehlikesiz yollarda ise pedali kilitleyip kullandim.
Sunu söyleyeyim, Pedallari serbest birakmak, kilitlemeye oranla daha kolaydi. Pedallari kilitlemek icin daha cok alistirma yapmak gerekiyor. Tam aciyi ve konumu ayarlamak biraz sürdü. Pedallari sökmek ise cok kolay. Topugu disari dogru ceviriyorsunuz ve aninda ayakkabi serbest kaliyor. Düz yolda sürekli denemeler yaptim ve 85 km‘ lik ilk turu düsmeden tamamladim.
Sadece cok yogun su birikintisine girmemek icin cok kisa bir mesafe çim üzerinden gittim, orda bisiklet tabi kaydi, hafif panik ve refleks karışımı ile ayaklarimi çektim, zorlayarak ama bilinçsiz de olsa ayaklarim kilitten çıktıi, neyseki ayak kullanımına gerek kalmadan düşmeden devam ettim.
Zamanla biraz daha alıştırma yaparak daha güvenli hale gelecektir.

Birde thread’lerin birinde baska bir arkadaşında başına gelmis. Durmak icin ayaklarımı kilitten çıkarmak istedim, ancak sadece sol ayak açıdı. Sağ ayağım ise çevirmeme ragmen çıkmadı. Hafif frenleyerek sol ayak ile durdum. Ayagim dönüyor ama kilit açılmıyordu. Yani ayakkabi dönüyor ama cleat’ler kilitliydi. Vidalarin gevşediğini ve tutmadığını anladım. Durdugum yerde biraz daha zorlayarak çevirip actım. Inip ayakkabiyi kontrol ettim, megerse vidalardan bir tanesi düşmüş, öteki de gevşekti. Sonra hatırladım, cleat’leri ayakabiya taktığımda çok sıkmamıştım. Yanımda bulunan tamir seti ile bu sefer vidalara iyice sıkıştırdım. Eksik olan vidayıda o anda telefon aracılığı ile ebay.de üzerinden sipariş ettim (4 vida 5 euro). En azından elimde şimdi yedek vidalar var.
Tavsiyem vidalari iyice sıkın ve molalarda falan arada kontrol edin.

Ayakkabi olarak Shimano MT34 kullaniyorum. MT44 modeline yakin. Burda spor mağazalarina baktim, mevsimden dolayı genelde CT modelleri vardı, ancak fileli ve yazlık modellerdi. Güzel havalandırmalı vs fakat almanya havası için ancak 2. bisiklet ayakkabisi olarak kullanilabilirdi. Ben ilk aldığım için, şimdilik 4 mevsim kullanabilecegim bir ayakkabı tercih ettim. Dediğim gibi ilk kez kullandim ve herhangi bir rahatsizlik hissetmedim. Normal ayakabılarda 43, spor ayakkabıda 44 kulanıyorum. Shimano bisiklet ayakkabısında 44 güzel oturdu. Numara konusunda maalesef çok farklı yorumlar okuyor ve dinliyorum, kimi için 1 kimi için 2 numara büyük beden gerekiyor, imkanı olanlar için deneyerek almak en mantıklısı.

Pedal sisteminde basmanin yaninda çekme hareketi de devreye girdiginden tur esnasinda dönüş yolunda üst baldirarda ağrı oldu, ayak tabanıda hafif çekti. Ancak tur sonrasinda herhangi bir sıkıntı kalmadi. Tahmin ediyorum, ilk kez kullanmış olmamdan dolayıdır. Birde bende şöyle birşey var, normal ayakkabi ile kullandığımda ayakkabılarımı pedali tam ayakkabı ortasina denk gelecek şekilde kullaniyordum, oysa kilitli ayakkabılarda ayakkabinin ön kismi kilitleniyor. Değişik bir durum ve doğal olarak adaptasyon gerekiyor. Ama sıkıntı olmadi. dediğim gibi ilk kez kullanmış olmanın getirdi bir alışma süreci, tahmin ediyorum 2. veya 3. turda vücut alışacaktır.

Onun disinda, yukarida, ilk kullanim icin avantaj dedigim olay, yani bir tarafin kilitli, diger tarafin normal pedal olusu SPD ayakkabi kullanildigi anda tabi dezavantaj. Zira ayak kilitten çıktığında tekrar takmak icin en azından ilk basta sürekli göz temasi ile pedalları doğru yöne çevirmek gerekiyor. Zamanla bu da otomatikleşecektir diye tahmin ediyorum, ancak ilk kullanim icin ciddi uğraş gerekiyor.

Performans konusuna gelince: açıkcası ilk kullanımda daha çok pratik yapmak sözkonusuydu. Daha hızlı gidip gitmediğimi ölçme imkanım yoktu, daha doğrusu objektif olarak ölçmek mümkün değildi. Hem arkadaşlarla belirli bir tempoda gidiyoruz, hemde günden güne kullandıkça performans zaten artıyor. Ancak şöyle bir durum var: Daha önceleri hiç ağrı hissetmediğim üst baldır kaslarında yüklenme ve ağrı hissettim. Demekki o kas grubu bu sefer daha yoğun çalıştı.

İşte böyle, zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler

@Bozkurt

Merhaba, ben de sizin kullandığınız t420 pedal ile, yine bir tarafı düz diğer tarafı spd olan a530 (link) modeli arasında kaldım. Ayakkabı olarak yine mt34 mü yoksa ct40 mı alsam, almalıyım karar veremedim bir türlü. Sormak istediğim t420 modelini ayakkabıdan ayırmak daha kolay bunu biraz araştırdım fakat üzerindeki yayın devamında paralelinde bir vida yeri gibi bir yer var, t420 modelinde fotolardan baktığımda bu vidanın veya her neyse nasıl ayarlanacağını çözemedim. Ayakkabı olarak da mt34 çok mu kaba duruyor hangisini tavsiye edersiniz?

@GürkanG

T420 üzerinde alyanli bir vida var, bu vida ile sertligi ayarlanabiliyor. Yanlis bilmiyorsam 20 basamakli bir sertlik ayari var. Ancak bu ayar diger SPD pedallarde de olmali. Hatta sizin düsündügünüz A530 modelindede var. Alyan yardimiyla sertligi ayarlaniyor. Ben simdilik ortada biraktim.

Ayakkabi olarak CTxx modelleri yazlik modeller, fileli ve hava geciriyor. Yaz sicaklari icn ideal ancak soguk havalarda kesin ikinci ayakkabi sart. MTxx modelleri CT'ye göre az biraz daha kaba, ancak ben cok memnunum. Tabi zevk meselesi.

Merhaba bende bende 85 lira gibi bir fiyata Türkiyeden PD-M530 pedal ve 150 lira gibi bir fiyata da SH-M064 ayakkabıyı Türkiye'den numara bulursam alacağım yoksa yurtdışından 130 liraya alacağım.

Geri