Scudo Sports

Hep beraber Spd' ye geçelim ama ondan önce!!?

Shimano m078 ayakkabı ve m520 pedal kullanıyorum. Normalde ayak numaram 42, ama bunu 43 aldım. 42 numarasını da denemiştim ve ayağımı baya sıktı. Ayağına tam oturması alacağın verimi artırır tabi ki, sonuçta spd nin mantığı gücü doğru şekilde pedala aktarabilmek. Ama ilk ayakkabını internetten almak -hele ki yurtdışından- bana da çok doğru gelmiyor açıkçası. En azından kendin biyerden denemen lazım.

Düzenleme: Pedalın kutusundan kaller çıkıyor. Hatta benim ayakkabı kutusundan bile çıktı :D

Scudo
@Yılmaz Fatih

Ayağı sıkması performanstan ziyade acı verir ve verimi düşürür kanaatindeyim. Yani siz 42 giyerken 43 SPD aldınız ve ayağınıza tam oturdu mu yoksa geniş mi kaldı? Linkini verdiğim ayakkabıyı Türkiye' de herhangi bir yerde bulamadım. Hoş bulsam da 200 tl' den aşağıya bulamam zaten. Daha önce alıpta mutlu olan çok kişi olduğu için ben de yurtdışından alma taraftarıyım. Çünkü vereceğim paranın karşılığını almak istiyorum.

Normal ayak numaram 41 fakat spd ayyakkabimda(Fizik Uamo3) 43 numara giyiyorum.Her modele gore degisiyor kaliplari bu arada kalleri ilk aldinizda sikin iyice sonra 1-2 surus ardindan tekrar sikin gevsiyor cunku ben bi tane vidasini kaybettim hatta anlamiyordum hepsi gidicekti bi baktim ayyakkabi cok oynuyor bi baktim bi vida yok diger 2 si ise tam ucunda duruyormustu :) neyseki hemen anladim siktim kaybolan vidayida evde alet cantasinin icinde ona uyan bi vida taktim :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Onur Gunes

Farklı markalarda kalıplar daha da komplike hale geliyor. Ama genel kanaat Shimano' lar da bir numara büyük alınması. Evanscycles' a mail attım cevap bekliyorum ama 44' e yoğunlaştım diyebilirim. Kal olayına gelirsek montajı tamamlayıp 15 dakikalık sürüş gerçekleştirdikten sonra vidaların tekrar sıkılması gerekiyormuş. Ama bu durum bir sefere mahsusmuş.

@Mustafa T.

Evet sadece bir kere bi surusten sonra mutlaka bakin yoksa vidasi duser.Numara konusu birazda ayanizla ilgili bu arada tr ile fazla fark yok yurtdisinda ben bakmistim baktim ayakkabi 130-140 euro idi plastik taban + gumruk vardi bide pedal trden bakindim aldim bisikletciden normalde uamo3 ler fizik in sitesinde 250 euro+gumruk kargo vede pedal bana 1 milyara gelicek idi trden bi plastik taban 400 vardi fizik modelini hatirlamiyor bide uamo 3 ler carbon adam ilk 750 dedi sonra yok kalsin vs dedik sonra size 500 olur dedi pedallar look keo+uamo3 pek avantaji yok yurtdisinin hatta tr daha ucuz ama sizin oralarda pekte magaza yoktur sanirim :(

Samsung Galaxy S2 Cihazimdan Gonderildi.

@Onur Gunes

Fazla fark yok ama beğendiğim modeli Türkiye' de bulamadım. Yani en azından online satışta yok. Türkiye' de benim alacağım fiyata en dandikler var. 1 sene giy at cinsinden. Biraz da kaliteli olsun istiyorum ilk olacak ama. Buralarda yerel bisikletçiler var onlarda da model kısıtlı.

Nike 42 42.5 giyiyorum Shimano r064 43 numara kullanıyorum. Bir de ayağınız genişse numarası aynı olup daha geniş olan modelleri var shimano'nun. Şunun gibi: (link)

@Oğuzhan YAVUZ

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Fakat bunlar biraz krampon gibi turdan ziyade daha performansa kaçıyor.

@Oğuzhan YAVUZ

Cok agir degil mi ya bunlar :)
Weight 676g per pair in size 40
700 gram cok fazla bence 1 kilo yuk tasiyacaksiniz gerce mtb ayakkabilarinin agirliklari sanirim boyle yollar hafifligi cok guzel ama benimkiler 240 gram civarinda ama gelde yurumeye kalkis tam bir eziyet :)

Samsung Galaxy S2 Cihazimdan Gonderildi.

@Onur Gunes

Ağırlıkları benim aklımdan tamamen çıkmış.:D Bu arada benim modellerde de pedal+ayakkabı 1100 gr.

Bende 1 nisanda erdoğanlardan ayakakbı almıştım ancak aldıktan sonra stokta yok diye aradılar çok uygun fiyata alacak olduğum içinde ona benzer kampanyalar aradım daha pedalım yoktu pedalları 11 nisanda Ferhat abiden almıştım
Pedallar 2 aya yakın zamandır yatıyordu ancak 2 haziran yani 4 gün öncesinde ayakkabı almaya karar verdim öncelikle yurt dışı sitelere baktım
ucuz olması dolayısıyla mt23 bakıyordum en başta ama çok sünger olması kışın belki üşüteceği (Eskişehir) yağmurda zor olacağı ve arkadaşımın onlar çok ağır oluyo demesiyle yine ucuz sayılabilecek bir model olan m064 e karar kıldım
En son aşamada ise sipariş verecekken birkaç kişiye daha danışmam sonucunda tokalı modellere bak denildi mazeret için fiyat farkını söyledim ama zaten bunlar Türkiyede kaç lira oradan alıyorsun bari iyisi olsun denildi bende halihazırda 20 liraya yakın kargo bedeli ve mastercardın döviz dönüştürme payını verecekken Shimano M088 e karar kıldım :D
Kargonun son durumu bu sanırım yarın gelecek bende pazar günü turda kullanacağım :D
http://imgim.com/7141incip313253.png

@Mustafa T.

normal-yarı spor ayakkabılarda 46 giyiyordum koşu ayakkabım ise 46.5 tu bende 47 numara sipariş ettim aslında 46 da olur gibi geliyordu ancak gelişimimin daha durmadığını ve burada kışın içine yün çorap veya poşet geçireceğim için büyük ayakkabı daha iyi olur diye düşündüm
Birde arkadaşımın 45 ini denediğimde yanlardan da çok bastırdığını farkettim

Ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, kesinlikle vazgeçmem spd den, 43 giyerim ama aldığım ayakkabıda 46 yazıyor, ayağıma tam oldu, büyük olursa sıkıntı olur, çünkü pedalı çekiyor ayakkabı, sakın büyük numara almayın.

@Cebrail Tunc

Hoppalaa. Cebrail Bey durumu farklı bir boyuta çektiniz şimdi. 43 giyerken 46 çok değişikmiş. En iyisi daha fazla kafam karışmadan 44' ü sipariş edeyim.:)

Bütün ayakkabılarım 44 numara ve çok az büyük. (TR'de buçuklu numaraya sahip ayakkabı bulmak zor) Merlincycles.com adresinden 44 numara Shimano MT064 almıştım. Birebir oldu. Sıkmadığı gibi herhangi bir boşluk ta kalmadı.

Ayaklarım taraklı değil.

Hayırlı olması dileğiyle 44 numara siparişimi geçtim arkadaşlar. Gelince yorumumu ve fotoğraflarını burada paylaşırım. Yorum yapan arkadaşlara teker teker teşekkürlerimi sunarım. Kalın sağlıcakla.:D

konu açmayım diye buradan soracam.
şehir içinde spd pedal kullanımı güvenlimidir.
almayı düşünüyorum bende. malumunuz şehir içinde ani duruşlar olabiliyor.
ne dersiniz.

konu açmayım diye buradan soracam.
şehir içinde spd pedal kullanımı güvenlimidir.
almayı düşünüyorum bende. malumunuz şehir içinde ani duruşlar olabiliyor.
ne dersiniz.

@Onur Gunes

Bende ilk aldığım gün sağ ayakkabının kal vidasının bir tanesi düşmüştü. Çırağan sarayının önünden geçerken ayakkabıyı pedaldan ayırmak istedim ancak ayakkabı pedaldan ayrılmamıştı, yan devrilip düşmüştüm. :) Özellikle sürüşlerden önce mutlaka vida sıkılıkları kontrol edilmesi gerekiyor. Sirkeci'deki bir bisikletçi kalin oraya oje sürmüştü, bir faydası var mı bilemem.

@c. kırmızı

her gün şehir içinde en yoğun saatler dahil olmak üzere en az 25+ kilometre yapıyorum. sahilyolundan beşiktaş veya millet caddesinden zeytinburnu gibi. dikkatli kullanırsanız hiç bir sıkıntı çıkmaz. ayağınızda spd olduğunu unutmayın yeter. zaten bir zaman sonra alışkanlık oluyor düşünmeden yapıyorsunuz. forumda spd konularını araştırırsanız; bütün kullanların aslında çok basit olduğunu, gözünüzde büyütmemeniz gerektiğini söylediğini görürsünüz. ilk başlarda düşmemek için boş alanlarda antreman yapın. tamamen refleks haline getirdiğinizde trafiğe çıkın. bir de spd pedalı alıp sadece basma değil, çekme hareketine alıştırın kendinizi. yoksa düz pedaldan farkı kalmaz.

Geri