Scudo Sports

Haydi performansçılar mayıs kartepe otel

@Ozan Güner
ozan hasanın 300 km yi 9 saatte alması ile kartepe ayrıdır orada 14 km rampa yok hasan henüz bu olayı hiç yapmadı hasan için çok zor olacak çünki karşıdan geliyor yetkin içinde öyle özkanda içinde öyle şimdi 9 saati aşabilir olay hasan için konuşuyorum edirne yolunu tekirdağa kadar biliyorum öyle aman aman rampa yok yol bisikleti ile bu işi yaparsın cyclo cross ile değil..her yolun rajonu olan bisiklet olacak ben aslında bi adet yol düşünüyorum pinarello gibi 52 diş o vakit şahane olur tabide ama dönüş sakat tekirdağ dönüşü çok kötü ,,minibüs ile ta eceabata gittik bütün gece uyumadım araçtan yola baktım öyle uzun uzun şile gibi rampalar yok....edirnede nerede rampa var bilmiyorum ama asla 14 km çıkış yoktur oralarda, üstelik eğimi 9-10 arası olan şimdi hafta sonu bu iş olmaz çünki deniz otobüsü yok feribot ise geç oluyor hafta içi olur bu kartepe ct bile olmaz herkez hafta içine ayar çekecek ekim ayı için konuşuyorum ve nisan ayı için ....en iyi aylar kartepe performans turu için...ozan partnerin ile çalışacaksın ve onla kartepeye geleceksin yoksa başaramazsın partnerin yok senin ..tek başına ise aynen dağılırsın rüzgar seni giderken dağıtır erkan ile tempoda fazla sürat yapmadan ağır gittik ama saat 11.19 da gölcükte olduk çıkış saati kötü oldu biz saat 07.25 de çıksa idik daha erken gölcükte olurduk ve ondan sonra suadiye rampaları yakın..sen 14 km like rampa çalışacaksın nerede önce tek gidecen araç ile suadiyeye ve oradan 14 km tırmanacan önce o zorluğu anlayacan ondan sonra 72 km in üstüne 14 km çıkmayı deneyecen başaramazsan araç ile dönecen ya da otobüs ile izmitten bir kaç denemeden sonra anca başarırsın burası öyle kolay değil bu konuda tek adam tanırım ve o başardı sadece en kısa zamanda aytekin erzan dünki olayları şu idi söğütlüçeşmeden geldiler erken başladılar altında yol bisikleti var aytek in 50 diş..uçtu aytek tabi yanında dostu ile..ve çok ağırdan aldılar suadiye rampalarını çünki dabıl yapacaklardı olayı, neredenmi maşukiyeye inecek oradan 17 km çıkacaklar idi hemide iki kez önce suadiye 14 km rampayı çıktılar otele vardılar ondan sonra maşukiyeye indiler 17 km sonra o 17 km yi çıktılar ora daha zor...erkanın telefonundan mesaj geliyor idi biz maşukiyeden tırmanıyoruz diye biz anca onların ikinci tırmanışlarını suadiyede yakaladık evet birinci çıkışı tamamladılar sonra gene mola vermeden aşağı indiler 17 km iniş bi daha çıkmaya başladılar ve bizde suadiyeden tırmanmaya başladık fakat 10 uncu km de ben kesilir gibi oldum erkana yolu gösterdim haritadan cebinde var idi harita sağa girme dedim o sağ yola girince yalnış yere gitti tabi...şimdi 2 kez tırmandım ben orayı önce gideceğim yolun gerçek krokilerini haritaya çıkardım ve bakarak çıktım asla kaybolmadım elimde kroki var idi iyi harita okuyacaksın yoksa çıkamazsın..evet erkanı yolladım ayteklere haber ver dedim belki çıkamyacağım dedim ama çıktım erkan bu haberi vermek için gitti ama bilemezdim sağ yan yola girip kaybolduğunu sonra öğrendim sağlık olsun onun yerine aldım orayı..aytek e yetişemedim çünki onların yolu uzun idi telefondan daha önce beni bekleme dedim git dedim saat 16.25 de otelin orada idim 5 dakika mola ve riskli olan stabilize yoldan indim..evet ozan bi işi başarmak istiyorsan kartepe gibi ,partnersiz bu işi yapamayacağı anlamalısın ayrıca rampada kopma olur performanslar aynı olursa aynı anda çıkılır ama çoğu zaman bu olmaz ozan senden bi isteğim şu avatara cyclo -cross üzerinde giderken bi resim koyarsan sevinirim....biliyorsun göz ağrım cyclo-cross-scott yol bisikleti..

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Abi bisikletin üstünde fotoğrafım yok daha hiç , bi ara çekip koyarım... Onun dışında başıbüyüğün uzun rampasında rampa çalışıyorum çık in çık in yapıyorum, ufak başladım 3 kere çıkıp indim her antrenmanda arttıracağım ilk hedef molasız 10 kere çıkmak. Tabi kartepede aralıksız olduğu için ben çıktıktan sonra inişte 30-40 saniye dinlenme oluyo o yüzden 15 e kadar çıkarmam lazım en az oranın 14km rampasına denk olması için.Zaten ben hedeflerden bahsediyorum şuan ne sen ne ben ne erkan çıkabiliriz o sürelerde.Hasan abi 9 saatte çıktı demiyorum demek istediğim onlar rakamlara oynuyor bizimde hedefimizin o olması lazım.

@Ozan Güner

ozan sen aytekin erzan ile kendini kıyaslama ne de erkan ne de ben ,o adam senelerdir çalışıyor yaşı 36 ...ben 55 yaşımda kendi yaşıtlarım ile katogoride olurum beni geçecek adam 66 lık feridun o adam pro bisikletçi senelerini takımda pedal basarak geçirmiş sen spor yapmıyorsun sen sadece hazırlanıyorsun spor yapmaya bu ne demek 200 km lere hazırlanıyorsun...nerelerde antreman sahalarında spor yapma olayına gelince kartepe gibi o vakit yapmış olduğun tüm antremanların emeğini alırsın o gün spor yaparsın..ama partnersiz asla yapamazsın ve dağılırsın partnere ihtiyacın olmaz ise aytekin gibi çok kuvvetli olman lazım herkez onun gibi kuvvetli olamaz yaradılış meselesi..başıbüyük rampalarında 10 kez tırmandıktan sonra durumunu görmek için aynen araç ile gidecen ve suadiye rampasını tırmanacan o vakit 10 kez başıbüyükte çalışmanın ne olduğunu çözersin şimdi bilmiyoruz .. hasan edirne yolunu 9 saatte aldı 300 km yi ama hiç tecrübesi yok 72 km sonra 14 km rampa çıkmadı bunu hasan kendi yapabilir ve görürüz yalnız hasan genç karıştırma katogorileri, sen gençsin sen onla aynı katogoridesin ben değil erkanda genç katogoride hasanın kriteri yok önce gidecek 72 km sonra tırmanacak 14 km ona göre bakacağız duruma ...rakamlara edirnede oynadılar başardılar bende diyorum edirne olayı başka kartepe başka..

@Kudret Kurtcebe
Abi araç olayı benim için kolay babam servis çektiği için hergün izmit tarafına gidiyor gittiği yer kartepeye çok yakın dediğin olayı yapma şansım var akşamda onunla beraber dönebilirim. Onun dışında zaten bu spora başlandımı bir daha bırakmayacaksın ben yaptım[yapmak zorunda kaldım] ne olduğunu gördüm, sen beni yanlış anlıyorsun ben zaten kendi eleştrimi yapıyorum kondisyonsuz olduğumu ve çalışmam gerektiğini söylüyorum benim bahsettiğim şuan hedefler, yani bu çalışmaları nereye vardıracağımız.Partner olayına gelince haklısın zaten partnersiz olmayacağım ki abi gidersek sizle veya barış abiyle artık gideceğimiz zaman kimler müsait olursa onlarla gideriz...Doğaçla beraber yaptığımız antrenmanların faydasını görüyordum o bisikletini bir an önce alırsa beraber sıkı çalışacağız, şuan ferdi ve denk geldikçe barış abiyle çalışıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
bu kartepe olayından sonra bir sözün vardı erkan tavşanlı topiği senin bayağı sayfa oldu bura şişti..;)
artık burayı terk etmenin zamanı geldi haziranın sonuna bi adet aç derim tavşanlı-boyalıca hattı biraz sarsıntı yiyelim suadiye rampalrından son derece kötü olan yollarda ..9 haziran olabilir ya da 16 haziran rota lingi benden..:in:

ozan , bence barış kesin hazır kuvvet müsait o topik çok önemli kadıköy pedal ora antreman yapmak isteyenler için o topik anadolu yakanın tek çalışan topiğidir isteyen barış ile çalışır barış kısa mesafe de iyi derecelere imza attı ama 200 km yapıp yapmaması onun bileceği iştir kimsede ayrıca mecburda değildir 200 km yapmak için ama sen isteklisin 200 km ye ayrıca başıbüyük olayı 4 km olduğuna göre orada 10 kez tırmanmak bence faydalıdır ama bilemiyoruz ne olacağını şimdi şunu unutma suadiye sarsıntılı ve kötü yol ama başıbüyük asfalt yol bu sarsıntılar sende yorulma yapabilir..çalışmalar nereye varır o senin bileceğin iş hobi olarak yaparsın ya da yarışlara girersin bunu sana bırakıyorum,,,,benim hobim hep kısa mola anlayışı ve tempo idi yaşımın katogorisinde ve genç katogoride değiliz biz ..elma ile armut karıştırılmaz..dünya birincisi 55 lik yok altın sahibi olan tek bir bayan var fransız o da gümüşte kalıyor 53 yaşında 66 ya gelince kazın ayağı değişir..doğacın bisikletini alması senin lehine olur ve çalışma yaparsınız erkan ile sen olmaz erkanın temposu hızlı hasan zati avrupada yetkin özkan onlar avrupada..ağbin 26 sen 28 olmaz denk değil..ağbinin çok çalışması lazım ..

@Kudret Kurtcebe

4km değil abi ben sadece ilk büyük yokuşu çıkıp iniyorum, 1.5km ölçtüm km saatiyle, oradan aşşa inip baştan tekrar, o yüzden 10 kere çıkınca 15km ye denk geliyor ama her çıkıştan sonra iniş dinlenme olduğu için 15 kere yapılırsa kartepeninkine denk olur diye düşünüyorum.Zaten abimden ses yok uzun süredir, o zaten performans amaçlı değil daha çok hani sahilde 1-2 saat spor yapmış olmak için düşünüyordu bisikleti, birde şehirlerarası çadırlı tur şeklinde o yüzden sıkıntı olmayacak o bisiklet ona yetecek..
Barış abi bence bisikletini sokabildiği yollar olduğu sürece belli bir sınırı olduğunu zannetmiyorum hani 50km nin üstüne çıkmam gibi, bisikletini sokabildiği sürece gözü de kesiyorsa gider gerçi konuşmadık onla bu konuda bu benim fikrim.
Bakalım ben dediğim gibi kartepe için belki 1 sene çok ağır çalışmalar yapmam gerekecek ama eğer 20 nin altında olacaksa ortalama kartepeye hazır değilim demektir 200km yi feribot süreleri + mola[ toplam 2 saat] ve bisikletin üstünde geçen süre [10 saat] en fazla 12 saatte almalıyım diye düşünüyorum.. Zaten feribottan sonraki yolu rampa çalışmaya gittiğimde gider öğrenirim yolları bildikten sonrada kondisyonum da yeterliyse zaman kaybetmeden bu dediğim ortalamayı yakalamaya çalışırım

• Beğen
@Ozan Güner

Hocam Başıbüyük Rampası'nda ben de çalışıyorum, antrenman için şehir içinde hiç fena bir yer değil. On ya da on beş kez inip tekrar çıkmak da ciddi bir çalışma. Kartepe için bir sene çalışmak gerektiğini de düşünmüyorum. Bir ay sıkı çalışma ve iyi beslenmeyle olur bu iş. Beslenme önemli, çünkü ünlü tırmanıcıların vücutlarına baktığın zaman ne kadar ince yapılı, hafif olduklarını göreceksin, yani -varsa- fazla kilolar gidecek önce. Fazla kilo rampada hiç yardımcı olmaz;) Ayrıca o yol hiç durmadan, yüksek tempoda gidilebilecek bir yol değil. Mutlaka dinlenmek gerekecek. O uzunlukta ve eğimde rampalar ancak Fransa Turu'nda falan vardır :)

• Beğen
Kudret Abi selam. Topiğin başındaki listelerin birinde adımı görünce çok pis gaza geldim, yakın zamanda bi antrenmana katılmak istiyorum :)

• Beğen
@semir karabulut
nerdesin kartepe fatihi boşladın burayı çektin gittin ..evet antreman olacak ama sıcaklar geldi bu sıcaklarda antreman anca saat 06.00 -09.00 arası olur ve biter haziran -temmuz -ağustos mayıs geldi sayılır 15 mayıstan sonra havalar ısınır ,,28 nisanda yarışları seyretmeye gideceğim caddebostanda ,,,bu pazar yarış var suadiyede finiş olacak ,,semir üzülerek belirtirimki artık bu son topik idi bundan sonra erkan dostum burada topik açar ise antreman ve tur etaplarıki bunlar bıçkıdere-şile-ulupelit şile-teke ve tavşanlı dahil olurum artık topik açmaktan yoruldum emekliye ayrılacağım..erkan hazirana tavşanlı açarsa dahil olurum..zati ağır turlar yazın olmaz gerçi tavşanlı 140 km ye denk..pek ağır sayılmaz ama tavşanlıda çok sıkı rampalar var..10-19 eğimler..bi daki kartepe topiğini 1 nisan 2014 açarım artık açarımda sorun var saat 07.30 de nasıl olacağız yalovada 09.00 yalova çıkış olmaz bu turun çıkış saati 07.30 dur ne deniz otobüsü var ne de feribot ne de motor pazar alayı yatıyor bu nedenle bir daha kartepe olması süpheli..tren zati yok artık hızlı tren devreye girince ve bisiklete izin verirlerse tren ile gidilir ve direk maşukiyeden çıkılır ve suadiyeden inilir ve tekrar maşukiye derbente dönülür trene binilir bunun dışında artık kartepeye ulaşım sıkıntısı var..şimdi semir önümüzde 5 mayıs var ve 12 mayıs var ve 19 mayıs var bu 3 tarih değerlendirilir ya bıçkıdere ya da şile-ulupelit 200 km ye eşdeğer şile -teke olabilir 26 mayıs artık sıcaklar gelir 160 km lerin üstü çekilmez gerçi yazın yapılacak tek etap 130 km ye eşdeğer bıçkıdere gözükmekte saat 07.00 da çıkış yapmalıyız dudulludan artık topik açmayacağım ama bu topikten devam ederiz organizasyonlara...

@Kudret Kurtcebe

Pazar ben de orda olucam abi eşimle. Geçen sene de ordaydık, güzel oluyor ;) Abi bisiklete binmiyordum ama sporu hiç bırakmadım, vücut da kafa da sağlam yani hala;) Bu topiği takip ediyorum zaten yaklaşık bir haftadır. 5, 12 ya da 19 Mayıstan önce, bir gece ansızın özelden mesajımı alabilirsin, Kartepe için :cool:

• Beğen
@semir karabulut

artık zor semir fabianın durumu geldi aklıma fabian cancellara paris-rube yarışında limitlerini zorladı ve yarış sonunda adam yığıldı kaldı çimlere serildi 254 km yi 5 saat 45 dakikada aldı ve ayağa iki kişinin yardımı ile kalktı dün bende aynı durumda idim toplam km lerim 16 sabahtan pendik-72 km suadiye köyü 14 km rampa 14 km iniş ve dönüş 60 km topçular ve 39 km gebzeden ev evet 215 km yi 14 saate sığdırdım tabi rampalar ile 250 ye denk oldu ...fabian röportajında artık 3 ay bisikletten uzak kalacağım dedi çünki o paris-rube çok ağır bi yarış nisanda seyrettim ama ben fabian gibi düşünmüyorum tabi ;) evet 130 km lere devam ..kartepe artık zor..

bu tur kazasız belasız sona erdi kuret abi ve erkana teşekkürler sıra neresi var kudret abi listenin ilk sırasında ben varım görüşmek üzere

• Beğen
Dün saat 11:45 sularında izmite giderken yeniköye gelmeden Sağda 2 bisikletçiyi gördüm ama kim olduklarını kestiremedim. sanırım Kudretbey sizdiniz :D

• Beğen
@bahtiyar közen

bahtiyar ,sırada tavşanlı olacak erkan açacak artık 9 haziran yada 16 haziran ,,,,

@İskender Şerit

biz izmit istikametten gitmedik iskender yalovadan gölcük yaptık oradan suadiye köyüne ulaştık merkez camiye merkez caminin hemen oradan suadiye rampaları başlar ,,

tamam bende diyorum ki Gölcükten İzmit istikametine doğru yeniköy yakınlarında gördüm. herhalde sizdiniz.

kudret abi yeni topik açalım anadolu performansı diye yaz kış bu topikten organizasyon yaparız

Eyvallah kudret abi bende telefondan yazıyorum

Geri