Scudo Sports

Haydi performansçılar mayıs kartepe otel

@cenkgultekin
cenk dostum 4 ay boyunca bu topikte hazırlık antremanları yapıldı yani çalışıldı ve nisan ayı çalışmalar devam edecek trek yanılmıyorsam mtb, mtb ye uygun değil bu güzergah, vakit kaybı ,araç kullanılmayacak 180 km lik etap yalova -kartepe otel-yalova ,,istanbuldan kartepe olacak gidiş ve dönüş bakırköyde oturuyorsun anladığım kadarıyle sana en uygun deniz otobüsü yenikapıdan direk yalova ordan gidiş ve dönüş sana 180 km olur yalnız yol bisikleti olursa avantaj olur ama sakınca suadiye rampaları stabilize olup iniş 14 km dir keskin virajlar var tabi bu arada cenk dostum 160-180 km lik etaplarda zamana karşı antreman yapman senin menfatine zaman azaldı..ayrıca lastik patlamalarında herkez tekdir ,herkezin pompası ve iç lastiği yanında olacak ve hemen değiştirip ekibe yetişecek koşullar ağır...

Scudo
güzergah güncelleme..

(link)
b-noktasına geliş,,,a- noktası yoncadan sağa dönüş tam 6 km sonra ,burada önemli ,ipek yolu diğer adı tiktik değirmen yolu..

aşağıda tiktik değirmen yolundan 2.6 km sonra yol ayrımı var ,yol ayrımından sol yola ,birlik sokağa girilecek buralar çok önemli...
(link)

aşağıda birlik sokaktan 2 km sonra eski izmit yoluna gireceğiz..
(link)

son olarak birlik sokak-suadiye caddeden 1 km sonra çeşmedeyiz ve suadiye merkez cami... bu haritaları zumlayarak iyice belleyerek bu işi yaparız....

(link)

suadiye köyü -kartepe otel güzergahı-----14 km rampa bu yol çok önemli...burada yalnış yollara girmeyerek kartepe otele ulaşacağız bu harita ilk gidenler için önemli....

aşağıda uydu görüntüsü..

(link)

ben anlayamadım bende yol bisikleti de var CORRATEC kışın gayet düzenli 50-100 km arası ortalama 30-35 km ile zaten kendi çapımda çalışmalara devam ediyorum da.
Şimdi bu mayıstaki tur YALOVA-KARTEPE-YALOVA mı yapılacak?
Yapılacaksa ince lastikli yol bisikletinde bu güzegah sorun çıkarır mı?
Tşk.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Kudret abi öncelikle sizlere kazasız hayırlı bir tur diliyorum.
Eğer imkanınız varsa Araba yada motorsikletli harici bir ekip ile şu kartepe turunu Allah aşkına baştan sona bir videoya kaydedin, gerçekten ben çok merak ediyorum ve benim gibi çok kişi görmek ister. Böyle birşey yapılırsa sanırım sizin ekibinize katılmak isteyen daha hevesli genç bisiklet severler çıkacaktır diye düşünüyorum.
Bu turunuz kondisyon, antrenman çalışmalarınız + röportaj ile beraber belkide tv programlarında da gösterilebilir diye düşünüyorum.

@cenkgultekin

100 km lerin üstü olursa 180 km zamana karşı antreman olursa senin için daha iyi olacak ,,km arttıkça ortalama düşer evet önemli olan 160-180 km lerde zamana karşı epey çalışma yapmak lazım ...şimdi sorun orada evet teker ince olursa kontrol zor olacaktır nerde suadiye inişinde stabilize yol yalnız ekipten erkan en zor zemine tavşanlıda girdi yol tekeri ile 10 km inişte yoldan çıkıyordu tecrübesi sayesinde kurtardı evet riskli stabilizede ince tekerler 700 x 32 lerde sorun olmaz ama her kadroya yol kadrosuna 700 x 32 oturmaz bence çalışmalara devam cenk dostum 100 km ortalama 30-35 iyi birde bunu 180 km de yapmalısın senin menfatine kartepe olayı bu çünki 72 km sonra gelecek olan 14 km rampada zamana karşı bir savaş söz konusu olacak bura çok önemli bu turun gerçek km si 200 ü aşar...
yalova -kartepe- yalova olacak..

@N.ÖZKAN

özkan teşekkürler bu 11 inci tur ve araç yok işin zoru 30 ağustos 2009 da yapıldı 270 km, zirveye çıkıldı offroadlara tırmanıldı bu iş daha kolay ama kolayıda zor..ben bol bol resim çekeceğim erkan dostum özellikle suadiye rampalarında videoya çeker oldukça güç olan 72 km sonra gelecek olan 14 km tırmanış eğim 9 dur burası kısa zamanda alınmalı esas savaş burada olacak ekip birbirinden kopacak kartepe otele ilk varan 30 dakika durup dönüşe aynı yoldan oldukça riskli yoldan bol virajlı stabilize yoldan inecek..

hatırtlatma...

az bi süre kaldığından katılmak isteyen dostlara hatırtlatma yapmak istiyorum..

1- en az 160 km lerde zamana karşı bütün kış çalışmış olanlar tercihimizdir..
2- bu tur gezi turu değildir kimse kimseyi beklemeyecektir..
3- bu tura katılacak olan dostlarımın hepsinin alt yapıları sağlamdır toplam 11 kişidir 1. eleman yarışlar nedeniyle 5 mayısta olmayacaktır..
4- araç sadece pendikten feribot olacaktır yalova -kartepe -yalova güzergah 180 km dir eş değeri 200 +
5- ekip tam bir disiplin halinde hareket edecektir lastiği patlayan derhal kendisi değiştirecek ve ekibe yetişecektir
6- tüm katılacak dostlarım bu şartlar altında çok pedallamıştır..
7- kartepe otelde mangal yoktur..köfte yoktur sadece 15-30 dakika soluklanma vardır..
8 - bu ağır olay sadece zamana karşı verilecek savaşın adıdır
9- avrupa yaka olsun anadolu yaka olsun tüm performans sürücülerini bekleriz...
10- mtb güzergaha uygun değildir vakit kaybıdır ama ekipten iki kişide mtb vardır ama 28 ler ile at başı giderler..
11- her sene kartepe otel olacaktır 11. sefer kutlu olsun gazanız mübarek olsun..
önemli dip not herhangi bir rahatsızlığı olanların katılması sakıncalıdır..

@Kudret Kurtcebe

:) Şimdiden heyecanlandım,Süper!.Devamı olması da iyi olur.Saygılar.Kudret abi gerçi bu işin uzmanısınız.Araç eskort,ekipman,gıda,lojistik,Trafik yardım,Ambulans destek düşünüldümü?.Gerçi üstte belirtmişsiniz!.

Siz ve Tüm katılımcılara Başarılar...

• Beğen
@Kudret Kurtcebe
Tamamdır abi ordayım cumartesi saat 8 de...

@Kadir Altuntaş

kadir bey önemli detayları dile getirmişşiniz ...
şimdi genelde antreman yaptığım insanlar öncelikli oluyor önce antremanda tanışıyoruz zamanla ağır turlara soyunuyoruz.. uzun zaman antreman yaptığım insanlar ile artık kaynaştık antremanda her şey açık olmakta ve insanlar birbirini tanımakta 10 dostum ile pedalladım engin özen ile kartepede volkan çelik ile gene kartepede aytekin erzan ile defalarca pedalladım ama 5 mayısta gelemeyecek yarışı var ...korsan hasan ile 2009 dan beri antreman yaptık kartepede çok var olduk özkan kanki ile öyle tekirdağ yollarında gene yetkin ile tekirdağ yollarında ve ali emre ile kartepede benim en sağlam en sadık dostlarım olan anadolu yakadan bahtiyar ve erkan ile çok ama çok çalıştık...şimdi allah korusun bir kaza olursa ağır bir kaza olursa ceplerden haberleşeceğiz zati o vakit tur biter ağır yaralanma tabi temennimiz değil..çünki sürat olacak ve tehlike beraberinde gelecek. saniyesinde ölüm olabilir..allah göstermesin 10 kez kartepede var oldum her gidişte heyecan gene sarar beni biliyorum acımasız suadiye rampalarını...ama çekiyor işte kan derler ya...eskort yok malesef 10 turda olmadı gerçi tren ile gidildi
en zor kartepe araçsız olan idi bostancı kartepe bostancı kartepe zirve toplam 270 km bi günde alındı, 14 saatte bitirildi mtb ler ile mtb ile başarı sayılır tabi ama ekip artık 28 e geçti ...iki dostum hariç..diğer zor kartepeler gebze- kartepe zirveler iki kez yapıldı...ekipmanlar, evet, iç lastik pompa daim, bisikletler 28 jant..2 dostum mtb de ama süratli onlar..gıda kesin olarak uygulanacak şöyleki akşamdan 3 tabak makarna peynirli , köfte yanına hafta içi haşlanmış dana etli yemek. tur sabahı bir saat önceden 4 yumurta peynir ile omlet yapılacak yeşil çay ...siyah zeytin, 60 km den sonra yanıma alacağım power gel barı emeceğim daha önce faydasını çok gördüm bir tane yetiyor esas olay mataraya su ile hazırlayacağım protein toz tam 12 kaşık çok kuvvetli bir toz 7 öğün yemek yemek gibi olacak bi günde ama bunu yavaş yavaş içeceğim suadiye rampalarında çıkarken içeceğim 14 km dile kolay 4. üncü tırmanışım olacak trafik yardımı yok biz trafiğe harfi harfine uyacağız ..10 seferde olduğu gibi...trafik güneyde az suadiye rampalarında araç yok traktör var sadece bir iki tane geçer..trafikten kaçıyoruz kuzey yolu patırtı kütürtü..ambulans malesef...aslında bu organizasyonu yapacak bir firma lazım tabi şartları koyacak ve herkezin referansları olacak ,,,,

gerek burdan gerekse orta kanaldan kesin geleceğini söyleyen dostlar..

1- bahtiyar
2- erkan
3- engin özen
4- özkan kanki
5- korsan hasan
6- yetkin
7- volkan çelik

soner kanar dostum karar verecek ya 13 kilo bisiklet ile gelecek ya da alternatifi kısa zamanda belirleyecek eğer belirleyemez ise 13 kilo bisiklet ile oldukça güç olacak durum ...

:) Kudret Abi yardım almayacağınızı belirten yazınızı okudum.Harikasınız,yani herkes kendi göbeğini kendi kesesek!.Aman Kudret Abi,tabiki Bisiklet Aşkı;bu hepimiz,herkes için,Allah her türlü kazadan beladan her zaman korusun,Hayırlar versin!.Ayrıca kazasız belasız bir Tur geçirmeniz dileğiyle.Allah Cemi Cümlemizi Korusun..Saygılarımla...

kudret abi işe bisikletle gitmeye karar verdim zaman kısaldı

• Beğen
@bahtiyar közen

mükemmel..bahtiyar bu pazar sen ferdi çalış ve hafta içi işe bisiklet ile git önümüzdeki hafta fena değil yağmur her gün yok yarın hava iyi yarın ben kısa yapacağım çamlıca rampalarına çıkarım ct günü hava bozmaz ise ozan ben erkan dudullu-riva olacak ayın 21 nisanı ve 28 nisanı yağmura çevirdi evet 5 mayıs hava şimdilik iyi durumda ..

Kudret abi selam,

Bu turu yapacaginiz zaman rica etsem bana da bilgi verebilir misiniz?

Ben kalamistan katilacagim.Performansima guveniyorum.

Tskler.

Cihan 05426539717

@Cihan Soyugazi
cihan dostum selam ...o.k şimdi saat 07.30 de pendik feribotta olacağız tarifiye baktım pazar günleri ilk feribot saat 08.15 de 45 dakika sonra yalovadayız saat 09.00 çıkış geç oluyor saat 07.00 de olsa iyi olacaktı..şimdi bu durumu yeni baştan irdeleyeceğiz bostancıdan saat 06.25 de var fakat 3 bisikletten sonra kaptanın rizasına kalıyorki bu da işimize gelmez en iyi alternatif kötünün iyisi gene pendikde saat 07.30 da olacağız , saat 08.15 de feribota bineceğiz toplam pedalşör sayısı senle beraber eğer tabi soner gelirse 10 kişi olduk ..11 inci gelirse para vereceğiz hepimiz bisiklet için saçma sapan uygulama tabi ido ilk 10 bisiklete para almıyor 11 olursa para vereceğiz...şu an 10 kişiyiz...yalovadan pendiğe son feribot saat 21.30 da..

anadolu yaka..
1- erkan közen
2- bahtiyar közen
3- engin özen
4- ben
5- volkan çelik
6 -dostum cihan senle beraber 6 kişiyiz

avrupa yaka

1- korsan hasan
2- yetkin palgın
3- özkan aydın
4- soner kanar

evet havaya endeksliyiz rüzgarın ani km hızı çok önemli ve yağışşız hava ısı makul olacak 5 mayıs hava koşullarına en uygun tarih olarak şimdilik gözükmekte...
mecburen pendik feribot ..ve saat 09.00 yalova çıkış 72 km sonra 14 km rampa eğim 9 ve 1300 rakım kartepe otel aynı yerden inerek yalovaya dönüş toplam 180 km eşdeğeri 200 +
başka alternatif var eskihisar ama 12 km fazladan gideriz gidişte..

güzergah güncelleme..
(link)
b-noktasına geliş,,,a- noktası yoncadan sağa dönüş tam 6 km sonra ,burada önemli ,ipek yolu diğer adı tiktik değirmen yolu..

aşağıda tiktik değirmen yolundan 2.6 km sonra yol ayrımı var ,yol ayrımından sol yola ,birlik sokağa girilecek buralar çok önemli...
(link)

aşağıda birlik sokaktan 2 km sonra eski izmit yoluna gireceğiz..
(link)

son olarak birlik sokak-suadiye caddeden 1 km sonra çeşmedeyiz ve suadiye merkez cami... bu haritaları zumlayarak iyice belleyerek bu işi yaparız....

(link)

suadiye köyü -kartepe otel güzergahı-----14 km rampa bu yol çok önemli...burada yalnış yollara girmeyerek kartepe otele ulaşacağız bu harita ilk gidenler için önemli....

aşağıda uydu görüntüsü..

(link)

hatırtlatma...

az bi süre kaldığından katılmak isteyen dostlara hatırtlatma yapmak istiyorum..

1- en az 160 km lerde zamana karşı bütün kış çalışmış olanlar tercihimizdir..
2- bu tur gezi turu değildir kimse kimseyi beklemeyecektir..
3- bu tura katılacak olan dostlarımın hepsinin alt yapıları sağlamdır toplam 10 kişidir ,,,
4- araç sadece pendikten feribot olacaktır yalova -kartepe -yalova güzergah 180 km dir eş değeri 200 +
5- ekip tam bir disiplin halinde hareket edecektir lastiği patlayan derhal kendisi değiştirecek ve ekibe yetişecektir
6- tüm katılacak dostlarım bu şartlar altında çok pedallamıştır..
7- kartepe otelde mangal yoktur..köfte yoktur sadece 15-30 dakika soluklanma vardır..
8 - bu ağır olay sadece zamana karşı verilecek savaşın adıdır
9- avrupa yaka olsun anadolu yaka olsun tüm performans sürücülerini bekleriz...
10- mtb güzergaha uygun değildir vakit kaybıdır ama ekipten iki kişide mtb vardır ama 28 ler ile at başı giderler..
11- her sene kartepe otel olacaktır 11. sefer kutlu olsun gazanız mübarek olsun..
önemli dip not herhangi bir rahatsızlığı olanların katılması sakıncalıdır..

hava durumu 5 mayıs -sapanca gayet iyi 1300 rakım 15 derece olacak aşağısı 25 derece ..

(link)

istanbul-5 mayıs hava iyi..

(link)

kartepe son antreman programları yarın hava iyi dudullu saat 09.00 dudullu- riva 100 km den az,, 100 artılar daha önce yapıldı ....evet ozan ile saat 08.00 de bostancı adalar iskelede olacağız...
hava iyi...

(link)

ozan kartepe için hazır olmadığını ifade etti önemli olan yeni cyclo-cross yol bisikletine rampalarda alışması ....

21 nisan hazır olanlar var ise şile -ulupelit 160 km ye eşdeğer..hava iyi..

(link)

28 nisan akşam yağmur...sabah kısa polinez olabilir..

(link)

kalan son iki pazar 21-28 nisan antremanlar bitecek..

(link)

hava iyi erkan saat 09.00 da dudulldan alacağız seni..ozan saat 08.00 bostancı adalar iskele geçikirsen 5 dakika bekler giderim ...10 dakika önceden orda olursan sevinirim

S 6 km/h

• Gusts: 13 km/h

mükemmel ....

5 mayıs istanbul küçük rain hava bozdu..

(link)

5 mayıs sapanca yağmur

(link)

12 mayıs belli değil 12 mayısa ertelenecek gibi..

21 nisan -28 nisan yağmurlu pazarları resmen kabus oldu artık..

(link)

@Kudret Kurtcebe
Kudret Abi bugün velespit'e gittim monta ederken bi süre kullandıktan sonra gelin ayarlarını yapalım demişler.Bende turdan önce bir aksilik olmasın diye ayarlarını yaptırmak için gittim yaptırdım birde seleyi acayip rahat jelli bir sele ile değiştirdim tam hazır duruma geldi bugün bisiklet çok keyifli mtb den sonra hem konforlu hemde uçuyor. Fakat tam velespit'teyken abim aradı haftasonu iş için izmir'e gidiyormuş elemana ihtiyacı varmış,malesef bende gitmek zorunda kaldım 2-3 saate yola çıkacağız. Erkan'dan da senden de özür dileyerek iznini istiyorum abi kusura bakmayın. Tamda bisiklet hazır olmuşken gitmek hiç içime sinmese de gitmek zorundayım. Pazartesi akşam döneceğim döndüğümde telafi etmeye çalışacağım abi, tekrardan kusura bakmayın.

• Beğen
Geri