Scudo Sports

Hatalı Park Eden Araçlar ve Kaza

Tepki
203
Bisiklet
Scott
Yaklaşık bir senedir hemen hemen her gün Kartal-Kadıköy sahil hattında bisiklet kullanmaktayım.Mesai saatlerim müsait olması nedeniyle bisiklete çıkış saatlerim hep 17/21 saatleri arasıdır.Dün akşam havanın artık iyi olması ve hafta sonu olması nedeniyle saat 22:30 gibi evden çıkış yaptım.Niyetim Kartal-Maltepe arası idi.Fakat önümde seyir eden bir kaç bisikletli arkadaşın gidişlerinde ki asalete özenip yola devam ettim.Malumunuz keyif aldıkça insan sürmek istiyor.

Nihayetinde,Bostancı halı sahalarının orada durmaya karar verdim.Çünkü oldukça geç kalmakta olduğumu düşündüm.Biraz su içip,mola verdikten sonra dönüş için yola koyuldum.Herkes bilir,Bostancı İdo iskelesinde bisiklet yolu yok.Bende yayalara saygısızlık olmasın diye o noktada yola çıkmaktayım.Dağcılık sporu yaptığım için her zaman 'önce emniyet' felsefesini benimsemiş bir insanımdır.Maddi gücümü çok zorlasa da asla emniyettten taviz vermem.Çünkü tüm tutkularımı layıkıyla yaşarım.Bisikletim de profesyonel bir ön far bulunmakta.Modunu ise yola çıktığım durumlarda flaşör olarak kullanırım.İdo iskelesi önünde park eden araçları herkes bilir.Bilhassa Mc Donalds önü.Normal hız da ve en sağda seyir halindeyim.Sağa park etmiş olan araçlardan biri hızla kapıyı açtı ve ansızın kendini yola bıraktı.Bende çarpmamak için iki freni birden sert sıkınca,bisikletimin arkası havaya kalkması neticesinde,kendimi yüz üstü yerde buldum.Şahıs beni hava da tutmaya çalıştı fakat yapamadı.Kaldırımın kenarına oturdum ve yüzümden aknlar akmaktaydı.

Böyle durumlarda serin kanlıyımdır.Olasılıkları hep önceden tasarlarım.Zaten araçların kapılarının açılma payını da hep hesap ederek bisikleti sürerim.Fakat bu şahıs kendini araçtan o kadar açığa aldı ki,ya ona vuracaktım,yada arkama bakmadan sola kıracaktım ( ki o zaman arkadan gelen aracın beni ezmesi ihtimal) Ben yine de ani freni seçtim.Ama olan bana oldu.Aracın şöförü 'ambulansı ara istersen' dedi.Ben ambulansı kendim aradım.Telefonumda ki 112 ile görüşmemin ses kayıtı halen bende saklı.Neyse ki kısa sürede ambulans geldi ve beni hastaneye götürmek üzere aldılar.

Bu esnada polis ekibi de geldi.Sırt çantamı yanıma verdi.Fakat hiç tanımadığım bir-iki kişi 'istersen biz bisikletini alalım' dedi.Ben 'hayır polisler alsın' dedim.Polis bisiklet üzerinde ki çantamı da yanıma verdi.Kısa sürede hastaneye ulaştık.Tomografim çekildi.Üst dudağım ortadan ikiye ayılmıştı ve alta doğru sarkıyordu.Cerrahi bir operasyon ile çokça dikişler atıldı.Keza burun üzerimde de üç dikiş atıldı.Neyse ki kırılma çatlama vs olmadı.Tek tesellim bu idi.

Hastane polisine şikayetçi olduğum hususunda ifade verdim.Fakat benim alkol muayenesine girmem gerekliymiş.Dudaklarımda onlarca dikiş olması buna engelmiş.Kanla ölçmemiz gerek dedi.Bu ölçüm de yalnızca Haydarpaşa Numune'de yapılmaktaymış.Ben yolu göze alamadım ve alkolmetreyi üfleyebileceğimi söyledim.Doktor da tamam dedikten sonra üfledim ve sıfır promili teyid ettirmiş olduk.Yaklaşık yedi saat kadar hastane de durduktan sonra taburcu oldum.Fakat kontrollerim devam edecek.

Bisikletimi karakoldan teslim almaya gittim.Bisiklette sorun yoktu.Kaskı incelediğimde ön tarafını vurduğumu anladım.Çünkü kaskın önü sürtünme nedeniyle aşınmış vaziyetteydi.

Şimdi burada belirtmek istediklerim ;

1-Araçlara parkın yasak olduğu yere,gerek İdo'nun,gerekse Mc Donalds'ın önlem almaması şaşırtıcı.Neticede o araçlar hem iskele,hem de restoran için oradaydı.

2-Bisiklet kaza anında yanıma gelerek 'bisikleti alalım' diyenlere,polis 'siz kimsiniz' dedi mi ?

3- Çevrede herkes keyfine bakmaktaydı.Restorandan yardıma gelmeyi bırakın,burada ne oldu diye bile olmadı.

4- Bana 'ambulansı ara istersen' diyerek korkak bir tavuk olduğunu kanıtlayan şahıs,görsem seni 'nasıl bir insansın' diyeceğim...

Unutmayalım,kişisel önlemlerimiz ve kurallar hayatlarımızı kurtarmada çok önemli faktör.Kaskın ve eldivenim olmasa daha vahim bir haldeydim.

Herkese kazasız,hatasız sürüşler dilerim.Bisikletli yaşama olan sevgim her daim devam edecek olup,tekrar pedallayacağım günü özlemle bekleyeceğim.

Saygılar,sevgiler...

Scudo
Çok geçmiş olsun. Bu tür hatalı park etmeleri artık alışkanlık haline getiriyorlar. Ben 2 hafta önce kaldırıma park etmiş araca uçtum 11 dikiş atılmıştı kafaya(bende hatalıydım kask takmamıştım) dün de dikişleri aldırmaya gittim. Kimsenin yardıma gitmemesi insanlarımızın(!) duyarlılığını da gösteriyor. Ben şanslıymışım düştüğüm zaman oradaki gençler bana hiç yardım da etmeyebilirlerdi. Tekrardan çok geçmiş olsun kendinize dikkat edin.

Çok geçmiş olsun. Araba sürücüleri kapıyı açarken bazen aynaya bakmalarına rağmen bisikleti farkedemiyorlar. Duran arabaları geçerken içinde sürücü varsa çok ağır gitmekten başka çare yok. ama sizin kaza sonrasında sürücünün ilgisizliği çok korkakça olmuş.

Çok geçmiş olsun.
Az ilerisinde bir kapı açma hadisesinden kıl payı yırtmıştım.

Gecmis olsun...
Benzer bir kapi acma olayinda sag elim kirilmisti gidon ve aracin kapisi arasinda ancak o gun scooter ile gidiyordum.
Sorulariniza gelince;

Aractan inen sahis, plakasi alinmamissa, telefon numarasi ve ses kaydi da alinmasin diye ambulansi size aratmak istemis ve ne kadar cikarci, kucuk hesaplara girdigini gostermis oluyor.

Kurallara uymamak insanlarimizda bir aliskanlik halinde ve polisler / sorumlu gorevliler artik riskli birsey olmadigi, kaza gerceklesmedigi, resmi yazili sikayet bulunmadigi surece aldirmiyorlar maalesef.

Insanlarimiz duyarsizlasti iyice. Bir yerde yemek yer, icki icerken onlerinde biri olse kalkip mudahale etmek veya yardim etmek yerine "hadi gidelim 3 kurusluk keyif yapacaktik bu olayla tadimiz kacti" diyecek kadar vicdansiz hale geldi buyuk cogunlugu...

Bisikleti almak isteyenlere polis arkadasiniz gozuyle bakmis ve "alt tarafi bisiklet" diyerek aldirmamistir. Bu kisiler gercekten yardim etmek isteyen o civardan esnaf vb. de olabilir, sizin dustugunuz kotu durumdan kendine cikar saglamak isteyenlerde olabilir. Eger 2. alternatif gecerli ise ayni yere donuyoruz; "insanlarimizin buyuk cogunlugu vicdansiz, bencil ve cikarci oldular"

Insallah kimse boyle olaylar ve insanlarla karsi karsiya kalmaz bundan sonra...

Öncelikle geçmiş olsun.

Olayı yasal yollardan takip edeceksiniz anladığım kadarıyla. Bu durumda bilmeniz gereken birşey var; kaza yapmanıza sebep olan şahıs, park edilmemesi gereken yere parkettiği için değil, trafiği kontrol etmeden kapıyı açıp önünüze atladığı için kusurlu. İsterse kavşak içine yola dik olarak parketmiş olsun, araç sürenlerin parketmiş aracın etrafından geçmesi gerekir; bunu yapmayıp parketmiş araca çarparlarsa kusurlu olurlar.

geçmiş olsun,kask takmaktan utanan ,çekinen kendine yakıştıramayan arkadaşlara bunu anlatmaya çalışıyorum,diğer insanlar neder diye düşünmeyin siz düştüğünüzde onların umrunda bile olmazsınız.

geçmiş olsun. Dün emirganda giderken, Siyah mercedes solladı beni, önümüzde çöp arabası durmuştu, benim önüme bi hışımla geçen mercedes hayatımı hiçe saydı resmen, duramadım elimle bagajına sert bi şekilde vurdum, adam oralı bile olmadı. gitti..

Bu yüzden kask kamerası taşıyorum artık..

Ersin dostum çok geçmiş olsun,allah beterinden korusun.

Çok geçmiş olsun Ersin bey. Allah beterinden korusun. :(
Önünüze çıkan bey efendi (!) Polis'e ifade verdi mi?

Cok gecmis olsun, ben de ayni guzergahdan hergun gecmekteyim ve bahsettiginiz sebeplerden dolayi ben de yayalarin arasindan gitmiyorum. Elimden geldigi kadar 40-45km hizi koruyup sag taraftan uzak sekilde ilerlemeye calisiyorum. Kapi acilma mevzusu daha once basima da geldigi icin ekstra dikkat gosteriyorum. Eminim siz de yeterli mesafe birakmissinizdir ancak belli ki sahis acmakla kalmamis bakmadan atlamis. Benim de onume dolmustan cok insan atladi. Insanlar aractan inmeyi bilmiyorlar. Kimsenin dogru duzgun ilgilenmemis olmasina da cok uzuldum acikcasi. Bisiklet yolunda on kaldirarak giden bir cocuk carptiginda bana kolum dirsekten cikmisti, bir cok insan yardim etmisti israrla. Bu tarz olaylar ile basladi benim de video maceralarim. Herseyden once gerektiginde hakkimi savunabilmek. Tekrar gecmis olsun.

Geçmiş olsun.

Benim seyir halindeyken uyguladığım çoğumuzun da dikkat ettiği bir kaç kuralı hatırlatmak istiyorum. Öncelikle kesinlikle kör noktalara dikkat lazım sonucu çok kötü olabilir . Önümüzdeki ister bisiklet ister araç olsun yakın takip yapmamalı ve her zaman durabileceğimiz mesafeye göre takip yapmalıyız. Olasılıkları hesaplamalıyız yani duran aracın kapısının açılabileceği veya sağa dönen aracın oluşturduğu kör noktadan yaya veya aracın önümüze çıkabileceği gibisinden.

Pedaldaşımız her ne kadar olasılığı tahmin etmiş olsa da araç sürücü olasılık dan daha ilerisine giderek kazaya sebebiyet verdiği görülüyor.Peki o gelen bizim pedaldaşımız değilde ağır yüklü bir harfiyat kamyona olsa ne olurdu ?

Tekrar geçmiş olsun.

geçmiş olsun hocam, umarım sizi o halde bırakan "insan" şikayetiniz doğrultusunda gereken cezayı alır.

Çok geçmiş olsun hocam.İstanbul'da ben de uzunca bir süre pedalladım,hayatta kalmak gerçekten zor.O Bostancı sahil tarafı en bilinçli/modern yerlerden biri diye bilinir ama orda bile durum böyle malesef.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar dilekleriniz için.
Karakoldan bugün aradılar ve 'uzlaşma forumu' için görüşmek istediler.Karakola gittim.Malumunuz üzere ülkemizin adalet sistemi şahıs,konum ve biraz da şans işine bırakmakta işleyişi.Yaşanan olay ortada ve ben bu olayın üzerinde duracak adalet sistemine olan inancım çok düşük.Nihayetinde beni de uzun süre mahkeme koridorlarına davet edecekler.Tüm bunları topladığımda uzlaşma yolunu tercih ettim.Sanırım bu da mahkeme sürecinde ki cezayı kısa yola çevirir diye düşünmekteyim.Bazı oluşan maddi hasarların karşılanması halinde uzlaşma talebini imzaladım.

Çarpmaya engelleyici ani freni yapmam nedeniyle eleştiriler aldım yakın çevremden.Ben bunu yapmadım.Çünkü önüme çıkan bir insandı.Vicdanım el veremezdi böyle bir şeye.Ama o şahısın vurdum duymazlığı bazen 'acaba bu kadar vicdanlı olmakla hata mı yapıyorum' dedirtiyor bana.Üstte bir arkadaşımız doğru söylemiş ve bunu bende polise söyledim.Benim yerime bir motorsiklet olsa sanırım çarptığı şahıs şu an hayatta olmazdı.

İhmal dikkatsizlik yurdum insanının en büyük özelliği.Bu nedenle iş kazalarında,trafik kazalarında dünya klasmanında üst sıralardayız.Bu işin eğitim ile çözüleceğine kesinlikle inanmıyorum.Çünkü, eğitimi üst seviyelerde olup,mantığı ve duyguları yerlerde kesen insan yığını ile dolu bu ülke.Örneğin ; hastaneye alkol muayenesine gelen trafik polisinin 'demek ki bisiklete binmek gereksizmiş' cümlesin.Karşılığını verdim tabi o haldeyken bile.Tabi anlayana bu.

Şu an kırık bir dişim,onlarca dudak ve burun dikişim.Yüzüm de sıyrıklarla bir haftalık istirahata çekildim.Gelişmelerden haberdar ederim.Lütfen herkes daha dikkatli olsun diyeceğim fakat karşımız da dikkatsiz insan ordusu olması bu cümlemizi de çürütmekte.Ne diyelim;yüce yaradan herkesi korusun...

Çok geçmiş olsun. İnsanlarımızın duyarsızlığı had safhada üzülerek görmekteyiz.

Çok geçmiş olsun ne yazık ki okuduğum her kaza haberinde çok kötü oluyorum insanlarımızın gittikçe artan duyarsızlığı beni korkutuyor umarım bu durum düzelir bu zihniyet değişir artık bisiklet kazaları olmamasını umarım inşallah bütün bilinçli pedalşör arkadaşlarımızın ve bu konu uğruna emek veren insanların çabalarının meyvelerini gittikçe artarak görürüz.
Bu arada nasılsınız umarım daha iyi olmuşsunuzdur tekrar geçmiş olsun.

Geri