@Rocketman
Sadece kendinizi kandırmak için bahaneler üretiyorsunuz. Bakın bunu kendiniz yazdınız:
""""Şimdi soruyorum: 2500 yıllık bu serüvenin ücreti nedir? Batılılar, dünyaya tüm bu teknolojiyi, bilgiyi, medeniyeti verdiler. Karşılığında da gittikleri yerlerde yaşayan halkın varlığından bile haberdar olmadığı bir takım doğal kaynakları aldılar. Sadece bunları almakla kalmadılar; o gittikleri yerlerde kâh taş devri, kâh orta çağ seviyesinde yaşayan insanlara bir teklif de sundular: Gel, bu bildiklerimi sana da öğreteyim, sen de benim gibi yaşa dediler.""""
Buda sömürgeciliğin tanımı:
1453’te İstanbul’un Fethi’nden sonra başlayan Rönesans hareketleriyle birlikte pusulanın bulunması, Coğrafi Keşifler’in başlamasına neden olmuş ve Avrupa ülkeleri ‘yeni dünyalar’ keşfetmiştir. Keşiflerin öncülüğünü Portekizliler ve İspanyollar yapsa da, zamanla keşif yapan ulus sayısı artmış ve bir çok Avrupa ülkesi yeni topraklar keşfetmiştir. Avrupa devletlerinin bu keşifleri ise bu toprakların yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmeleriyle sonuçlanmıştır. ‘Sömürgecilik‘ olarak nitelendirilen bu durum tanım itibariyle; bir devletin başka devletleri ve toplulukları siyasal ve ekonomik olarak egemenliği altına alıp yayılmasına denir. Aşağıda ise tarihlere göre dünya haritaları ve sömürgeci devletlerin yayılımları gösterilmiştir.
Bahsettiğiniz 'katil' ülkeler sömürge için milyonlarca insanı çeşitli kitle imha silahlarıyla ve çeşitli hastalıklarla katletti. Tabi o yüzdenmi bugün afrika'da eğitim sıfır?
Sadece silah satıp ülkelerin paralarını, madenlerini sömürmek için bile bugün batı devletleri 'sömürdükleri ülkelerde' eğitim faaliyetlerini engelliyorlar. Peki neden afrika'nın yeni seçilen bazı devlet başkanları seçimden hemen sonra soluğu fransa'da alıyor.?
BU ÜLKELER ASLA SÖMÜRGECİ OLMADI DEMEK NASIL BİR KAFADIR YAHU HOCAM?
@bisikletgundemi
Hocam yukarıda yazılanları görünce ilk başta yazılanların ciddi olmadığını düşündüm, batı hiçbir zaman afrika'yı sömürmedi falan diyince ben şok oldum...