Scudo Sports

Hareketli parçaları hangi süre/km ile değiştiriyorsunuz

@hayatçokgarip

10bin kmden fazla kullanılmış zincir ruble ve aynakolu da yer. Yeni zincir takınca sistem ayar tutmaz.

Scudo
Peki orta göbek için var mı bir ömür? 10bini geçti.

Zincir hariç diğer hiç bir parça bozulmadan değişmez. Ben göbeklerin de boşluk yapmadıkça ellenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Zincir meselesinin çözümü de basit. 3 adet zincirle değiş tokuş yaparak ruble ve aynakol paralel aşındırılır. Böylelikle de en az 40-50 bin km sistem düzgün çalışır.

5bin km oldu merida crossway 100 daha birkere bile göbek yağlamadım hiçbir parçası değişmedi hıdroliğin yağı bile bitmedi.Üstelik vites ayarı bile kaçmadı [emoji1]

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normal asfaltta , sakin kullanan biri için aşağıdaki oranlar 3 aşağı 5 yukarı doğrudur diyebilir miyiz?

Zincir - 6.000 km
Ruble - 10.000 km
Aynakol - 20.000 km
Göbekler- 25.000 km

@Tolga Özdemir diyemeyiz :snzdglsn:
Her biri aşınmayı, yıpranmayı, performans kaybını bir şekilde belli eden parçalar. 7’li ruble var 11’li ruble var, çelik ruble var titanyum ruble var, e hepsini geçtim farklı kullanım alışkanlıklarımız var. Biz çaylakların çoğu rublenin en ufak dişlisini nadiren kullanırız, belki de %1den bile az. Temizleme alışkanlıklarımız farklı, kullanım şartlarımız farklı, kışın bisikleti hiç kullanmayan tatlı su bisikletçileri var mesela ben kendimden biliyorum :D
Ben bu malzemelerin hiçbirinin ömrünü genelleyemem bu yüzden.

Karbon ön maşanın ömrü nedir ortalama bilgisi olan var mı ? Bakımları yapıldığı taktirde bir sıkıntı arz etmeyen bir parça mı ?

Geri