Scudo Sports

Harcanan kalori....

Tepki
11
Normal şartlarda düz yolda dk da harcanan kalori ort. ne kadardır. Yoksa etkenler kg ,kadans ,nabız çok fazla rol oynar mı. Basitce şöyle:kalori hesaplama aletimiz olmadan tahmin edebilirmiyiz harcanan kaloriyi. tşk..

Scudo
Düz yol, normal şartlarda kullanımla ,%5-7 rampa arasında saatlik kalori harcamada 2-3 misli fark oluyor. Not almadığım için daha net yazamıyorum. Birincisinde ortalama nabız (20km/s hızda) 120 /dkcivarında iken 2. durumda (8-10 km/s hızlarda) 150 /dk nabız ortalaması görebiliyorsunuz. Bu aradaki nabız sayısı ortalaması farkı, nabız sayısı artıkça kalori başına verim düştüğünden harcanan kalorinin katlanarak artmasına yol açıyor.

Sıradan koşullarda saatte 400-500 kalori arası harcandığını internet üzerinde bir kaç yazıda gördüm.

Ortalama rakamlar bulmanız ve bir fikir edinmeniz mümkün. Ancak
elbette sizin vücut durumunuz ve metobolizmanız bu konuda en önemli etken.

Ben 1.92 boy ve 102 kg mım, benimle 1,75 boy 70 kg kişi arasında ve ayrıca vücut metobolizmalarımızın işleyişi arasında kalori yakma açısından belirgin farklar olacaktır.

Kalori meselesine en iyi örnek çok da yalan olmayan şu söz olabilir
"su içsem yarıyor"
:)

vucudunda yağ olanlar o yağları eritene kadar biraz daha fazla kalori harcarlar.

@kaan karahan

800 mt sürn bir yokuşta,1. viteste oturarak 170 yaptğımı bilirim :)

Geri