Scudo Sports

Hangisini tercih etmeliyim?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar..

Genellikle şehir içinde kullanacağım. Başlangıç olarak asfaltta pek kullanacağımı sanmıyorum. Bisiklete alıştıktan sonra asfaltta da kullanabilirim..

Bütçem 1000 TL.

Ayrıca; Bu tür bisikletlerin jant ve lastiklerini değişerek MTB amaçlı kullanılabilir miyiz? Ya da tam tersi bir uygulamayı MTB bir bisiklet alıp uygulayabilir miyiz? Ya da; mesela Carraro Sportive 227'yi MTB gibi kullanmaya çalışırsam bir sorun yaşar mıyım?(Toprakta ve aşırı bozuk olmayan yollarda.) Verimli olur mu?

Bu modeller arasında kaldım.
  • Kron TX 500 HD (HD)
  • Carraro Force 540
  • Carraro Sportive 224
  • Carraro Sportive 225
  • Carraro Sportive 227
Bir de kaliteli bir km saati tavsiyesine ihtiyacım var.

1.5 saat sonra bayileri gezip fiyat alacağım. Lütfen yardım edin arkadaşlar..

Scudo
Bugün Kron servisine uğradım ve 9 taksit için 1700TL fiyat çekti. 1400TL'ye peşin ve 4 taksitle verebileceğini söyledi.. Bende internetten alırım, daha uygun dedim. Şimdi 1250TL'ye KRON XC 500 HD 2015 alıyorum. Faturasını da gösterince artık ne der bilemiyorum. Umarım bu seçim için pişman olmam..

Garantiden çıkmaması için ilk kurulumu servisin yapması gerekiyor sanırım?

Teknik Özellikler

Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:16", 18", 20"
Maşa:Suntour XCT Kilitlemeli
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Kron Neo Aluminyum
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Kron Neo Aluminyum
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda Kick Back
Vites Sayısı:3 x 8 = 24
Arka Vites:Shimano Acera ARDM360
Ön Vites:Shimano Tourney AFDTX51L6
Fren Kolu:Shimano BLM-355
Vites Kolu:Shimano Acera SLM360
Arka Ruble:Shimano CSHG31
Aynakol:Shimano AFCM171
Orta Göbek:Taiwan Rulmanlı
Zincir:KMC-Z92
Ön Fren:Shimano Hidrolik AM355
Arka Fren:Shimano Hidrolik AM355
Rotor:Shimano SMRT20S

kafan karışacak belki ama güzel fiyat güzel donanıma sahip iki bisiklet tavsiye ederim carraro 26 jant sedona 27,5 jant

(link)

(link)

Hocam mtb mi şehir mi önce bi kesin kararınızı verseydiniz

ayrıca mtbleri 26x1,50 -26x1,75 dişsiz lastiklerle asfaltta kullanabilirsin

@onur6115 dün Carraro bayisine uğradım ve bisikletlere bir göz attım ama hiç hoşuma gitmedi. Sıradan bir bisikletmiş gibi geldi bana nedense. Sonrasında Kron bayisine gidip Kron XC 500 HD'ye baktım ve işte bu dedim. :) Zaten sizin de söylediğiniz gibi beni MTB'ye yönlendiren de asfalt kullanımı için sadece lastik ve jant değişiminin yeterli olması. Asfalta çıkarken lastikleri söker takarım 2dk'da olur biter. Maşa'da kitlenebiliyor. Daha ne olsun. Gerçi o kadar kolay değişiyor mu tekerler onu da bilmiyorum ama elimden gelir ve çabucak çözerim bisiklet aksamlarını..

@ahmtayd asfalt için lastik değişimi yeterli olduğundan MTB almaya kesin olarak karar verdim artık..

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..

Jant olarak 27.5" mi alsam yoksa 26" mi? Bu konuda avantaj ve ya dezavantajlık bir durum söz konusu olur mu? Bir de olmazsa olmaz olan aksesuarları zamanla alacağım ama ilk olarak iyi bir kilometre saati almak istiyorum. Tavsiyeniz ne olur?

Şuan karar veremediğim tek şey bisikletin rengi. Siyah gövde kırmızı çizgili olanı mı alsam yoksa mavi gövde sarı çizgili olanı mı karar veremiyorum.. Kırmızı olan biraz daha kafama yattı gibi. Çünkü bir bütün olarak görünüyor. Mavi olanın kadro farklı bir parça gibi duruyor. Çünkü diğer her şey siyah ama rengi de çok güzel. Ne yapsam bilemiyorum. :(

Renk olarak kırmızı çizgili olanı almaya karar verdim. Geriye kaldı jant büyüklüğü...

@onur6115 26" olanını sipariş verdim. 1250TL ve 9 taksitle piyasaya göre uyguna aldığımı düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah..

32 delik kaset tipi rulmanlı arka göbek ve 80 tl bütçe ile önerisi olan varmı

Geri