Scudo Sports

Hangisini seçmeliyim?

@35mustafa35 selenin yüksekliğini senin ayarlaman lazım :) Eğer boyun 175 in üzerindeyse selen biraz yüksek olursa iyi olur, sele yüksekliğini doğru ayarlamanın yöntemleri var. Sağ ayağının topuğunu pedala koy, pedal da en alt konumda olsun. Ya da ben sana güzel anlatımlı bir video linki atayım sele yüksekliğini ona göre ayarla görüntü güzel oluyo diye seleyi düşük seviyede tutarsan bacakların hamlar yürümeye derman bulamazsın :D Doğru sele yüksekliği ayarlama →

Scudo
@sercansekkin cok yaralı bi video :D güzelmiş salcano markası rengi cok guzel. .valla ben asagı bakarak sürmek ıstemem kaza yaparım gözum karsıda olması lazım ya sele alcak olucak yada gıdon cok yuksek olucak :D eyw abi adamsın

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
Burası Çok Karışmış. Kafanızı Karıştırmadan Kısaca Yazacak Olursam.
Cüssesinizi Taşıyacak Giriş Seviyesi Donanımlı (Shimano Altus - Acera ya da Sram X5 Gibi) Bir MTB Alın
(Kron - Carraro - Salcano Hariç Bunlardan Uzak Durun )
Sedona, Merida, Cube, Scott Olabilir.
Sonra da bu lastiği takın :

İyi Geceler..

Örnek Bisikletler :

(link)

(link)

Carrarodan uzak mi durun:) boyum 1.85 kilom 97 gecen sene aldim 1850 km yaptim daha servise gimedim 3 kisiye daha aldirdim dua ediyorlar. 327 serisini tavsiye ederimmmm.

peki hergün işe 5 km lik yolda gidiş geliş 10 km amatör biniçi olarak ne önerirsiniz sitedeki arkadaş
Mosso Legarda 1624 V önerdi sizce olumlumu görüşü

@35mustafa35 kilonuzun yüksek olması bisiklette sorunlar yaratabilir. Eğer amacınız kilo vermekse kadrosu sağlam olan dağ bisikleti bana göre daha mantıklı. Esasen dağ bisikletini zayıflamak amacıyla kullanacaksanız daha fazla efor sarfedeceğiniz için daha hızlı zayıflayabilirsiniz teoride. Dağ bisikletinin diğer bir avantajıda amortisör ve lastik çapı ile konfor sağlaması olacaktır. Bu söylediğimi atlamayın çünkü sele yolda çok fazla baskı ve çok fazla ağrıya neden olabilir. Zayıfladıktan sonra treking bisiklet yada sehir tur bisikletine geçmeniz bisikletten keyif almanızı sağlayacaktır. Yerinizde olsam önce zayıflar sonra şehir tur bisikleti alırdım. Decatlonda satılan 12 kg civarı ucuz bir dağ bisikleti alıp tekerini şehir bisikletine çevirmekle kilo problemini belki yenebilirsiniz. Sonra zayıflamayı başarırsanız kalan 900 tl gibi bir rakama şehir bisikletine geçmeniz de bir seçenek olabilir bu işten keyifte alıcam ulaşımda da kullanıcam derseniz. Bisiklete binmek keyif gibi gözüksede şehir bisikleti ve treking bisikleti alışık olmadığınız kabada ağrı yapacaktır bilginiz olsun... Zayıflamayı başarırsanız 10-20km gibi yolculukları bisikletle yapmak çok keyifli üstelik hem sağlıklı oluyosunuz hemde ulaşıma para vermiyorsunuz. Buda iyi bir motivasyon sağlıyor hayatta. Verdiğiniz paranın sağlık olarak geri döneceğini unutmayın.Tabi kazasız sürüşlerle.

ben 130 kg iken daha bisikleti aldım. ilk başlarda iyiydi de kilo kaybettikçe yetmemeye başladı. merida crossway serisini ben de tavsiye ederim.

Kron salcona carraro dan neden uzak durulsun? Çin mallari gibi kanserojen maddemi içeriyor?Aliminyum yerine plastik kadro,ekipmanları da şekerden mi?bisiklet tavsiyesinde bulunalım fakat kesin hüküm müş gibi konuşup marka ya çamur atmayalım lütfen.söylediğiniz markaların hepsinin iyi ekipmanları var...

arkadaşlar soruma cevap alamadım hergün işe gidip gelmek için toplamda 10 km yolum oluyor yokuş çok hafif amatör biniciyim bana tavsiye edeceginiz bisiklet varmı mosso legarda 1624 sizce işimi görürmü

@Jacobox

Öncelikle edebinizi takının, çamur atmak ne alaka? Kron'ların kopan arka mount'ları dillere destan oturup araştırın biraz.
10 Nisanda foruma üye olmuşsunuz bence önce kiminle yazıştığınıza bir bakın, bu adamın bilgisi, hukuku nedir neden acaba böyle yazmış diye sonra böyle abuk sabuk cevaplar yazın lütfen.
Markaların ekipmanları olmaz. Ekipman ayrı satılır isteyen alır istediğiniz takar. Giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye donanım deniyor bunlara ve bisiklet markalarıyla bu donanımların organik bir bağı yok. XTR ya da XX1 seti alıp kron'a salcano'ya ya da bianchi'ye taktığınızda bisiklet değil donanımı üst seviye olur. Eşek ve altın semer hikayesi gibi düşünün. Ama bir Scott, Cube, Trek, Merida, Specialized'in kadrosu her zaman kalitelidir. Donanımı zamanla parça parça yükseltmek çok zor değil, ama kadronun kalitesini arttırmak mümkün değil maalesef.

Kron Bisikletin kendisinin kalitesizliği zaten biliniyor, kullanılan alüminyum alaşım kalitesiz, Bir gün sert bir inişte ya da yüksek hızda frene bastığınızda arka kaliperiniz disk fren mountunuzu kopardığında bunu hatırlamak zorunda kalmazsınız umarım.
Ayrıca satış sonrası teknik destek, yedek parça ve garanti koşullarından da oldukça fazla şikayet var, buraya gelip bir kron sahibi olarak firmanın avukatı gibi cevap yetiştireceğinize oturup önce forumu bir araştırın derim.

Mesela
(link)
Kron xc500 ilgili problem satıs sonrası yardım garantide ömür boyu falan degilmiş
2013 kron xc 250 sorunlari
Kron Tavsiye Etmiyorum...
Kron parça sorunu
Kron xc500 hd maşa sorunu !!
Kron CX150 Disk Fren Sorunu
Kron XC250 2012 maşa sorunu
Kron xc750 Maşa sorunu - Yeni maşa önerisi
kron xc 1000 vites sorunu yardım
kron xc 250 vites ve aktarıcı sorunu
Kron XC 250 Amortisör Takılarak Yaylanma Sorunu?
Kron XC 1000 Arka Göbek Sorunu
Kron XC 1000 pedal sorunu (yada onun gibi bir şey)
Kron XC 500 HD Amortisör ve Vites Sorunu
vites geçiş sorunu
ön vites sorunu
Kron XC 800 Maşa kilitleme Sorunu

isterseniz siz de en az bu kadar bulabilirsiniz.

@Halilibrahim Halil İbrahim bey @Jacobox arkadaşımızın düşüncesine katılıyorum. Size yalnızca Kron ile ilgili çekincelerinizde katılıyorum. Ancak Carraro'yu neden bu gruba gözünüz kapalı dahil ettiniz anlamadım. Ben 4 yıl boyunca Carraro MTB kullandım hem de MD. Bazı abilerimizin hemen MD uzak durun ! başınıza bela alırsınız! gibi sert eleştirileri var. Ben bu koca 4 senede herhalde 1000km fazla yol yapmışımdır. Bilemiyorum. İnanın bana senede sadece 2 defa bisikletçime rutin bakımı için ve yine koca 4 sene içinde sadece bir defa fren balata pabuçlarının ömrünü tamamlaması sebebiyle uğramam dışında hiç sorun yaşamadım. Bu benim şansım mı bilmem. Ama forumda ciddi bir Carraro kullanıcı kitlesi var ve ben yakın çevremdeki prof bisikletçilerden Carraro için olumsuz bir şey neredeyse hiç duymadım. Mesela Carraro 1203 model MD MTB den sonra 4 gündür CS 323 modelini kullanmaya başladım. Biraz önce yağmurlu havada bisikletimin performansını görmek için yollandım yine. Gayet iyi. Yağmurlu asfaltta çok dik bir yokuşu tırmanırken arka tekerin patinaj çektğini bile hissettim muazzam bir duygu. Tüm saygımla Kron ile ilgili çekincelerinize katılıyorum ancak kaliteli aktarıcı sistemini kullanan bir Carraro ve Salcano'nun bu derece dirençle karşılanmaması gerektiğini düşünmekteyim. Ha bir de aklıma gelmişken Türkiye'de ortalama maaşla geçinen insanların gençlerin sizin saydığınız markalara kolay kolay yaklaşamayacağını pekâlâ siz de takdir edersiniz. Bisiklete binmek isteyen, sağında solunda gördüğü bisikletçilere imrenen gençler için biraz da ekonomik seçenekler ağır basacaktır, tavsiyelerimizi biraz da bunu düşünerek verebiliriz. Saygılarımla.

@sercansekkin

Umarım daha uzun zaman sorun çıkmaz, Ben yerli firmalar içinde (Üretici demiyorum) sadece Sedona'nın servis ve satış sonrası desteğiyle ilgili olumlu görüşler alıyorum, okuyorum, görüyorum.

Mesela sizin lastiğiniz patinaj çekmemiş :) Bu sizce bisikletin kalitesiyle mi alakalı cidden? Ve yukarıda yazdığım gibi komponent'in kalitesiyle kadronun kalitesinin bir ilgisi yok gidip 2500 TL verip 2016 X8000 serisi yeni XT grup set alıp Krona, Salcanoya taktığınızda Bisiklet değil, Donanım Kaliteli oluyor :)

Carraro ile ilgili benim ya da çevremdekilerin bir husumeti yok, Benim direnç gösterdiğim falan da yok. Yerli firmaların zaten satış payı düşük. Bir de üzeirne şöyle şikayetler görünce ben sizden daha çok üzülüyorum.

(link)
(link)
Yeni yol bisikletimde cansıkıcı sorun
Bisikleti aldım fakat bir sorun var.
Carraro ve Metin Bisikletin Kötü Hizmeti
Carraro rezilliği
Teşekkürler Carraro (!; başlık ironi içerir)

Keşke işlerini 4/4'lük yapsalar da ben de burada Carraro'yu savunsam.

Aslı Bisiklet En Azından Sattığı Malın Arkasında Duruyor.

Ben yeni konu açamıyorum. Forumda okuyucu olarak vardım.. Soru sormak için kaydoldum da olmadı.. Benim 700 TL gibi bir bütçem var. Üstüne çıkabilsem de çok yüksek meblağlı bir bisiklet almak istemiyorum.. Salcano city sport 20 hd buldum 700 TL İkinci el. Şimdi bu fiyata iyi beni tatmin edecek ikinci el bisikletler nasıl olabilir? Fikirlerinizi bekliyorum. Bir de yol bisikleti düşünüyordum ama daha çok hafif olsun aerodinamik iyi olsun istediğimdendi. Ne düşünüyorsunuz.
Şehir içi ulaşım gezme ve uzun yolda kullanacağım.

bisikletlerde 26 mı 27.5 mu 29 luk jantlar mı ıyı ?

@35mustafa35 Ben yol bisikletine bir kaç gün önce geçtim. Decatlondan 12 14 kg civarı kampanyada olan bir model var. Lastikleri cok kotu. Bir ayda eskir. Ama lastiği değiştirdiğinizde sorun ortadan kalkar. Birkacgun once aynı sozin konumunuzda olan biri kilo vermek amacı ile bu bisikleti almış ve memnundu lastik haric.Bir firma digerinden iyi veya kotudur diyemem. Ben dekatlondan bisiklet aldim. 2 kez bakım ücretsiz ilk 6 ay. Bu bile iyi bir hizmet. Bazi bisikletlerin kadrosuna omur boyu garanti veriyorlar. Bence birgun kendiniz gidip gorun durumunuzu anlatın yapilan oneriyi dikkate alarak oyle 1500 gibi bir rakamda vermeden bir model alin. Ucuz ve saglam bir dag bisikleti. Zayiflamayi basarirsaniz sehir bisikletine gecmek icin butceniz kalir. Zayiflamayi basaramazsaniz az butce ile bir deneme yanilma yapmıs olursunuz. Dekatlonun sitesini özellikle bisikleti kullanan kişilerin yorumlarını dikkate alarak bir model belirleyin. Sonra gidip bu bisikleti görün begenerek alın. Burada şuna dikkat edin. Alacağiniz ilk bisiklet ve dag bisikleti olmali. Ucuz olmali. Kullandigim bir dag bisikleti vardi disk frenli sık sık arıza yapıyordu. Disk frenli olacaksa paraya kıymanız gerekiyor kaliteli olması gerekiyor. Kadro mutlaka saglam olmalı binin ve varsa imkani ileri geri fren basılıyken zorlayin. Esneme yapiyormu dikkat edin. Kullanirken masanin oradan kırılması kotu olur. Yerinizde olsam ilk bisiklete kesinlikle cok para vermem. Cunku sizi zorlamali ve kilo verdirmeli. Ayda 4 kilo vermeyi hedef yaparak 90kg a dusunceye kadar sizi tasimasi yeterli olacaktir. Belkide zaten sizi memnun edecek ve bununlada devam etmek isteyebilirsiniz. Ilk 6 auda 2 bakim ucretsiz oldugundan cikan sorunlari dekatlon halledecektir. Sarflar haric tabi. Devamli dag bisikleti kullanicam derseniz butcenizin tamamina bir dag bisikleti alin. Ama bunu ben onermiyorum. Sehir bisikletlerini ve yol bisikletlerini kullanmanin verdigi keyiften kendinizi mahrum etmeyin. Aldığınız en iyisidir.dagda olsa sehirde olsa. He su var. Sehir bisikletleride var 1000 1500 fiyata orada. Gorevliler sorun cikarmaz derse direk sehir bisikletide olabilir. Ben amortisorsuz mosso sehir bisikleti kullaniyodum yakin zamana kadar. Seledeki popoya baskıya alistiktan sonra uzun yollar cok kolay bu bisikletlerle haberiniz olsun. Karbon masali triban 520 aldim yeni mosdodan daha rahat oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Lastigi biraz kalinlastirinca rahatlik saglaniyor bida bir cozum. Uzun yazdim ama kafanizfa bir fikir olusturmak ve kendi istediginiz bisikleti almaniz en guzeli. Aldiginiz bisikleti oneri ile degil icinize sinerek almalisiniz. Iyi gunler. Son ekleme yapayım . salkanoda denedim treking bisikleti. Mosso daha rahatsiz sele olarak .ama mosso ile daha uzun yol yapmak yokus cıkmak daha kolaydi. Salkano amkortisorlu mosso duz masaydi bu arada. Mosso daha hafif oldugugundan daha seri ve yokus cikmasi daha kolay geldi bana. Ama selesi agri yapiyordu mossonun velhasil.

@Deniz Duman dedııgnız mantıklı ama kötü bisiklet alırsam elımde patlar saglam alyım kullanrıım zayıflamak ıcın zayıfladıktan sonrada saglam bı sehır bisikletı alamk ıstıyorumm suan cıın dag bisikletı isitiyorum fakat jant boyu konsunda karar veremdım 27.5 29 arasındayım ne fark eder acaba boyutları ? bide ben mağazaya gıdermıyım bılmıyorum kargo bizim oldugumuz yere kadar getıremez mı ?
(link) almak ıstedığim bisiklet bu ayrıca

@35mustafa35
Elinizde patlatsa ucuz oldugu verdiginiz paraya acimazsiniz diye dusunuyorum. 1000 tl ye aldiginiz bir bisikleti 500 e satabileceginizi unutmayin. (500zarar)500 tlye dekatlonda dag bisikletide satiliyor(250 zarar).700tl(350 zarar) civari. Forumda jant boyu ile ilgili bolumler vardir. Onlari okumadim. Ama farkli jant buyukluklerine sahip dag bisikleti kullandim. Benim hissettigim jant buyudukce konforun artmasi ve vukur tumsek gibi yerlerden daha kolay gecmesi oldu. Ufak teker capina sahip olan ise daha iyi manevra yapiyordu.

• Beğen
Tepkiler: 35mustafa35
Geri