Scudo Sports

Hangi tip kadro daha az esner ?

Mustafa Bey, 1200N yaklaşık 122kg kuvvete denk gelir. Temel mühendislik bilgilerimi burada o kadar da sınamayın :) ki bu sorunun cevabını basit bir unit converter ile çok kolay bulabilir herkes. 122kg kuvveti bir bisikletçinin verebilmesi tabii ki mümkün değil. Sanırım bir bisikletçinin verebildiği tam emin olmamak ile beraber 300-400 N civarındadır.

Burada amaçlanan çatlak ilerleme hızını yüksek kuvvet kullanarak arttırmaktır.

Scudo
pro yarışçıların yaklaşık 140 kilo basınç uyguladığını okumuştum 75-80 kilo olsa bu yarışçı geriye 60 kilo kalıyor... mümkün değil mi sizce?

@MertDokur

Mevcut olan durum yani pedal çevirme durumunun bisiklete olan yüklenmesinin dinamik yüklenme olduğundan dolayı 80+10 80+15 gibi yaklaşımların doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası, . kadroya normal sürüş esnasında hepimiz biliyiyoruz ki hemen her eksende gerilme durumu oluşmakta ve bunların hepside dinamik olarak zorlamaktadır bu durumu simule edebilmek içinde bu deney değerlerin daha yüksek olması olağan gibi geliyor bana:) Sanırım konu hakkında tam bilgili biri bizi aydınlatacaktır en kısa zamanda

Ayrıca profesyonel bir yarışçının 60 kiloluk bir pedal basıncını net şekilde elde edebilceğini de düşünüyorum.

Geri