Scudo Sports

hangi shimano seti??

Tepki
4
XTR (2007)-Saint-
Deore XT-Hone-DeoreLX-Deore-DXR-Alivio-Acera/Altus-Tourney

Haftada 1-2 geziye katılıp yaklaşık 150-200 km yol yapacam,yollar asfalt toprak yol karışımı olacak ve bisiklete bir kere para vermek istiyorum hangi setin olduğu bisikleti tercih etmeliyim.Bana yüksek gelecek bir modeli alıp gereksiz para harcamakta istemiyorum!
(Bu konuyla ilgili 2006 da yazılmış bir başlık vardı ama konuyu daha özele taşımak istedim!!!)

Scudo
bana kalırsa haftada 150 200 km icin alivio yeterli gibi ama sen bir kere para vermek ıstıyorum dıyorsun o yuzden deore dıyorum hem cok saglam hem yuksek teknolojı konfor
benım sramler hakknda bılgım yok sram leren de dusunebılırsın..

Bence;
Ekonomik bir seçim olsun istersen Alivio
Biraz pahalı olabilir dersen Deore-LX karışımı
Param dert değil ama uçmaya da gerek yok dersen XT-LX karışımı
Bence!

@HaliliOzturk

Parayı bir kere vermek istiyorum bunun içinde kendimi zorlar ve 1000 ytl'ye çıkarım gibi ! Ama bisiklet gerçekten sorun çıkarmasın istiyorum!

Deore-Alivio çok karıştırılması önerilen sistemler değil. Zaten her ne kadar ikisi de HG olsada birisi 8'li, diğeri 9'lu.
O nedenle tüm parçaları Alivio yapmak daha akıllıca.
Belki tekerlek göbekleri daha üst model seçilebilir.

Kron xc 3000'in parçaları nasıl fiyatı 900 YTL gibi istediğimi verebilir mi sizce?

http://www.bisikletonline.com/images/xc3000ph_b.jpg

KADRO : KRON XC 3000 7005 Double Butted Aluminium
ÖN AMORTİSÖR : SUNTOUR XCM Lockout
ARKA AKTARICI : SHIMANO Deore
ÖN AKTARICI : SHIMANO Alivio
VİTES KOLLARI : SHIMANO Deore
RUBLE : SRAM PG-950
ZİNCİR : SHIMANO HG53
AYNAKOL : SHIMANO Deore OEM
ORTA GÖBEK : SHIMANO
FREN ÖN / ARKA : SHIMANO BRM-421
FREN KOLLARI : SHIMANO Deore
ARKA GÖBEK : SHIMANO RM-30
ÖN GÖBEK : SHIMANO RM-40
PEDALLAR : VP
GİDON : ZOOM Special Light series
BOYUN : ZOOM Special Light series
FURÇ TAKIMI : VP Cane Creek
SELE : SETLAZ
SELE BORUSU : ZOOM Special Light series
SELE KELEPÇESİ : ZOOM Special Light series
JANT : RIGIDA ZAC 21
JANT TELLERİ : CN Spokes
LASTİK : IRC Mythos XC
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 27
MATERYAL : 7005 Çift İnceltilmiş Aluminyum Gövde
AĞIRLIK : 12,8kg

Fiyat/performans açısından iyi bir bisiklet. Bende xc3000 kullanıyorum. Memnunum bisikletten. Üzerinde ki komponentler, eşdeğer fiyatta ki diğer bisikletlere göre daha iyi. Haftada 150-200 km için istediğini fazlasıyla verir.

Geziler ve arada hafif arazi kaçamakları için uygun bir tercih.
Moderatörlerimizden Serkan bu bisikleti kullanıyor. Gerçi biraz modifiye etti ancak kendisi yine de daha detaylı bilgi verebilir sanırım.

@Selim Çam

Arada fiyat farkı fazla gibi. SD 761 1300 YTL seviyelerinde. 1350 YTL civarlarında Scott Reflex 30 almak daha mantıklı. Bu ücrete Sedonadan daha iyi bisikletler var.

• Beğen
Tepkiler: volkankisioglu
Bende baktım SD 761 900 dolar civarı, bu beni aşar zaten öğrenci başıma fotoğraf makinesinin taksidi altında eziliyorum ama şuanki bisikletim rahat 25 kilo ve sürekli arıza veriyor! Aileden uzak tek başına birşeyler yapmak çok zor hayat çok pahalı!!!

1,250 YTL seviyelerine çıkartabiliyoranız bütçenizi tüm donanımı LX, V frenli XC 4000 de oldukça iyi bir alternatif.

Xt setini hararetle öneriyorum, her açıdan gayet memnun kalırsanız.

evdeki iki bisiklette acera , alivio ve deore parçalar var, asfaltta kullanmak ve hobi amaçlı kullanmak için her biri çok iyi çalışıyor . ve bence gayette yeterliler . ama hobi dışında spor amaçlı kullanılacak , ve birazda zorlanacak bir bisiklet için sanırım LX ve XT donanım uygun olur. ben ileride bu serilere geçmek istiyorum açıkcası ama şu an için elimdekilerde gayet iyi iş çıkarıyor.

İnternetten Shimanonun katoloğunu indirip inceledim! Deore ve üstü seriler her tür ortamda kullanılabilir fakat bunların altında kalan seriler ise sadece düz yol ve kısa seyahatlerde kullanılabilir yazıyor. Burdan anladığım eğer gerçekten bisikletle birşeyler yapmak istiyorsam en az deore serisi olmalı! Ben burda deore ile deore lx ve xt arasında çok bi fark olup olmadığını merak ediyorum.Tabiki vites geçişleri daha yumuşaktır ama bunlar pek hissedilir belirtiler olmadığından elle tutulur farkları öğrenmek istiyorum!

deore ve deore lx sana bol bol yeter bence bunlarla başlarsın daha profesyonel oluncada xt ye geçersin

• Beğen
Tepkiler: Kamil BULUT
Hayır arkadaşlar. Fiyatı 900 dolar olan 2006 model olanı. 2007 model olanı 1000 ytl;)

(link)

Selim mesajını düzenledim.
Ticari internet sitelerinden link vermen forum kuralları gereği yasak.

@volkankisioglu
İstediğin şartlara en uygun bisiklet diyebilirim. Ben 4-5 aylık araştırma sonunda XC300'i seçmiştim. Şuan uzun bir Türkiye Turuna hazırlanıyorum bu bisiklet ile. Küçük modifiyeler yaparak kullanabilieceğin bir bisiklet. 1000 YTL'ye çıkabileceksen biraz modifiye yap ve bu bisikleti al. Kadro olarakta çok güzel.

Sevgiler...

Geri