Scudo Sports

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz?

İşlemciniz Hangisi?

• Toplam katılım
    141
İntel kullanıyorum.Amd intelden aşağı kalan bir işlemci değildir.Isınma sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Scudo
bugüne kadar intel ve bundan sonrada intel neden intel amd için olan anakartların chipsetleri çabuk arıza yapıyor buda aşırı ısınmadan kaynaklanıyor intelde böyle bir probleme daha karşılaşmadım

Daima Intel. Bugüne kadar hiçbir sorunum olmadı. Intel den memnun kalmayan herhangi bir insan da tanımadım daha. :)

İlk bilgisayarım amd işlemcisi vardı yandı ! Çok sinirlendım tam intel alacakken satıcı amd'nın yenı modelını onerdı ısrar edınce onu aldım 4 gun bılgısayarın basından kalkmadım o da yandı daha sonra yenı bılgısayar aldım cunku yanan ıslemcı fan ve anakarta buyuk zararlar vermısdı su anda ıntel kullanıyorum 6 gun 5 gecedır calısıyor harıl harıl ve herhangı bır sorunu yok !

Her zaman için İNTEL ;)

@Deniz Gönen

Ben 2 tane amd işlemci yakdım birisi biraz eskiydi ama diger modelı 2008 de uretılen çift cekirdek işlemcisiydi bırak ısınmayı İşlemci aşırı ısınıp yandı ! her ıkısıde...Herşey ortada intel'in farkı tartışılamaz

Kullanan bilir ...

intel taraftarıydım , pc yi toplayan o zamanın devrine göre bana amd önerdi , kabul ettim . aradan 2 sene geçti ancak bir sorun yaşamadım .. bence teknolojiyi seçerken zamanın getirdiği yenilikleri denemek lazım , sonuçları bazen çok iyi bazen hüsran olabilir ama kazanılan tecrübedir bizi yaşatan , diyimde tam olsun bari :D

@Ceyhun Oğuz
eğer 2008 de üretilenlerdense phenom serisinden bahsediyorsunuz.
yanlış montaj yapılmadığı sürece işlemci fanı falan oturmasa bile modern işlemciler kendini koruma özelliğine sahiptir.kasten voltaj vermediğiniz sürece yanmaları imkansızdır.
işlemciyi çıkarıp çekrideklerin olduğu yerlerde siyahlaşma,renk değişmesi tespit ettiniz mi?

şu an amd x2 6000 kullanıyorum,ve kendisi 32 derecede şu an.bir de bunlar amd nin eski seri yüksek saat hızına sahip işlemci.

amd x2 5000+ kulanıyorum fabrika olarak 2.66ghz olrak geliyo ancak ben üstündeki fanla günlük 3.00 ghz de stabil kulanıyorum.fiyat .performasn arıyosan amd ama bende para bol en kralı koy dersen intel. NOT:MODELDEN MODELE FARKEDE BİLİR..:D

Ben herzaman ve kesinlikle intel taraftarıyım , amd ler her zaman bana sorun çıkatmışlardır..

AMD kullanyorum. AMD işlemcilerde ısınma sorunu tarihte kaldı. Yeni işlemcileri intelin işlemcileriyle yarışır halde. SONUNA KADAR AMD + ATİ =)=)

Amd athlon x2 7750 2.7 ghz Black Edition kullanıyorum 120 liralık fiyatına rağmen overlock konusunda aynı düzeydeki intel işlemcilerden çok daha performanslı,ısınma sorunu vs asla yok.Bu işlemci 4 çekirdekli olarak üretilip 2 çekirdeği iptal edilerek kullanıma sunuluyormuş,4 çekirdekli olarak kullananlarda var bu işlemciyi internetten bulabilirsiniz.Fiyat/performans olarak şu anda çok başarılı tavsiye ederim.

@Samet Şenel
sizin işlemciyi 4 çekirdekli olarak kullan yok.sizin bahsetitğiniz seri 3 çekirdekli olan x3 serisi.ve bu şans işi,aynı zamanda burada anakartın yonga setinin de bu iş ile uyumlu olması lazım.

o işlemci eski tip mimariye göre üretildiği,ve ön belleği oldukça yüksek olduğu için overclock konusunda oldukça başarısız,öyle ki black edition adı ile satılsa da (çarpan kilitleri açık-yani bu oc da kolaylık sağlar) çarpan ile oynarsan overclock yapılamayacak kadar yeteneksiz.

elinizdeki işlemci kötü değil ancak şimdiden malesef geçersiz oldu bknz :x2 245 ler.

yani şu anlık fiyat performans rideri bence x2 245.2,9 ghz hızında 45nm :eşittir yüksek oc performansı düşük ısı.
sorunsuz bir şekilde günlük 3,5 ghz de kullanıyorum.hala intellere göre oc konusunda geri kalsada (bknz q6600 işlemcimin esas hızı 2,4 ghz ben onu 3,4 ghz de kullanıyorum ) eski amd lere göre çok çok daha iyi bu seri.

Ben hep intel kullandım fakat arkadaşıma geçen sene topladığım bilgisayarın işlemcisi amd phenom x3 tü fiyat-performans açısından çok daha cazipti özellikle oyun performansı mükemmeldi.Gel gelelimki yazımlımlar öncelikle hep 32 bitler yani inteller için üretiliyor bu yüzden yazılım sıkıntısı çektiğim çok oldu eğer para varsa intel alırım çünküticaret amerikada herşeyin apple için üretildiği gibi dünyada intel için destek ve yaılımlar daha fazla ama ucuza iyi köfte yerim diyorsanızda her zaman için amd özellikle oyunlarda amd ler geçmişten beri intellerden iyi.

@OzzYMKL
32 bitler ve intel için üretiliyor?
ne alaka?
nereden duydunuz bunları?
hangi yazılımlar AMD lere uyumsuz?
Amerikada nasıl her şey apple için üretiliyor?

salla salla

@Deniz Gönen

arkadaşım istisnalar kaideyi bozmaz geçen ay 64 bit işlemciye 1 hafta aramama rağmen service pack 3 bulamadım microsoft herşeyi öncelikle 32 bit için çıkarıyor bir allahın günü 64 bit için önce yazılım sürmediler piyasaya amerikanında yüzde 70 e yakını apple mac kullanıyor.

@OzzYMKL
şu an piyasadaki bütün işlemciler 64 bit ve 32 bit destekler.64 bit ve 32 bit olayı programlarda işlemciye değil işletim sistemine bakar.

örneğin siz 64 bit destekli bir işlemci ile 32 bit işletim sistemi kullanırsınız ona 32 bit yazılım yüklersiniz.-tabi işlemcinin de desteklemesi lazım

işlemciniz 64 bit diye 64 bit yazılım yüklemeyeceksiniz.

yani işlemciniz hem 32 bit i hem 64 bit i destekler ister amd olsun ister intel.
isterseniz 32 bit yüklerisiniz isterseniz 64 bit

(link)

bu da 2007 yılına ait Amerikada machintosh kullanım oranı,o zamanlar Mac OS (3,2%) ise şimdi %70 i mümkün değil.

Geri