Scudo Sports

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz?

İşlemciniz Hangisi?

• Toplam katılım
    141
2 tane laptop um var biri amd biri intel m.
benim secimim intel.
arabalardan mercedes,vites sistemlerindende shimano.

Scudo
ne Intel ne AMD yaşasın PowerPC yani Mac! :D gerçi artık intel dual core'a geçiyo ama olsun.

Intel'e 1 takıldık,kaldık.Millet AMD'yi dene diyor ama ben biraz tutucuyum galiba,gözüm kesmiyor.

ben amd athlon 3000+ ullanıyorum. daha önce inter P4 1.8 kullanıcısıydım ilki geçmişim AMD ye :)

Gigabyte GeForce6100 || AMD Sempron 2800+ || 2x512 MB DDR400 || 512 MB ATI Radeon X1300 || 300 GB Samsung HDD || Microsoft Wireless Optical Desktop Comfort Edition || 17" Samsung SyncMaster 794 Mb || Packard Bell W3141 Notebook

AMD Athlon XP-M 2800+ (notebook)
Ati Radeon 9200 (32mb) ekran kartı
1gb kinston RAM

bu 3 lü varken notebook bile oyunlara banamısın demiyor
underground2 de bile tık demedi...

Neden?
Amd 3d accelerator e sahip yani 3 boyut lu işlemlerde ekran kartına desteği var ve kasmasını engelliyor...

aynı ekran kartını aynı işlemci kategorisini intel - amd olarak ayırın
oyunda farkı göreceksiniz...

Hmm bence pekte doğru bir yorum değil, siz tık demedi diyorsunuz ama aslında çok düşük ayarlarda oynadığınızın farkında değilsiniz, ekran kartınızda pixel shader desteği bile yok, ayrıca ekran kartına verilen destek; veriyolu üzerindeki bilgi alış verişi sırasında işlemlerin sıraya konulması, doğru kodlanması, gerekirse öncelik verilmesi sırasında geçerli olan komut dizileridir, fakat bu komut dizileri hem amd de, hem de intel de mevcuttur.
Bu konuda karşılaştırılan zati amd mi iyi intel mi iyi vs değil, kim neyi tercih ediyor genel karşılaştırma bu.

(link)

Sayın Egün kardeşim bir göz at belki ben yanlış biliyorumdur doğrusunu bilmek isterim
Forum bunun için var...

Bende de AMD var, ısınır diye fan taktım canavar gibi maşallah

Burada benim yukarıda yazdığımdan farklı birşey yazmıyor, komut setinin adının 3dnow olması 3 boyutlu grafikleri daha iyi oynatır, daha hızlı oynatır değildir. 3dnow eskiden intelin kullandığı directx api'sine komut desteği olarak çıkan mmx teknolojisinin amd'nin kendisine uyarlaması ile ortaya çıkmıştır. Amacı işlemciye gelen grafik/işlem/fpu/sound vb isteklerin doğru kanallara yönlendirilmesidir.

AMD kullanıyorum ve hiç intel kullanmayacağım bu gidişle. AMD'nin ısınma sorunlarının tavan yaptığı slot Athlonlardan da kullandım. Evet alet gerçekten ısınıyor, 85 derecelerde çalışıyordu. Ama fanlarından biriin tozdan hareket edemez hale gelmiş olmasına rağmen yanmadı, canavar gibi çalıştı. Şimdi AthlonXP 2500+ var, 3200'e(2.2Ghz) overclockladım, tık demeden çalışıyor.

Geçmişte de Amd'nin ısınma sorunundan başka hiçbir sorunu olmadı performans olarak en kötü ihtimalle Intel'le başabaş kaldı, fiyat olarak da hep %20 civarı aşağıdaydı. Model isimlendirmelerini değiştirdi, Intel dalgaa geçti, 2 sene sonra kendisi de değiştirdi. AMD 64bitleri piyasaya sürdü, Intel "32bit teknolojisi helan fazlasıyla yeterli, kısa vadede 64bite yatırım yapmak anlamsız" dedi, şimdi ntel'in 64bitleri bastı piyasayı. Hyper Threading'i ortaya attı Intel, çift çekirdek döneminde AMD'nin X2leri canına okuyunca sistemin aslında aynı anda iki thread işlemediğini, sadece çekirdeğe aynı anda alınıp içeride sırayla işlediğini açıkladı.

Kısaca ürün niteliği açısından da, teknoloji açısından da, performans açısından daIntel almakta bir anlam göremiyorum. Intel Türkiye'de sadece bilinçsiz bilgisayarcı ve kullanıcıların yardımıyla elde ettiği tekel konumundan faydalandı yıllarca. Ama dünyada durum öyle değil. Geçen sene ABD'de satılan işlemcilerin %60'ı AMD oldu. Hem de satılan işlemcilerin büyük çoğunluğunun laptop bilgisayarlar üzerinde gitmesine ve Intel'in laptop pazarında Centrino platformuyla gerçekten fiyatını hakeden son derece kaliteli ürünlerle kapı gibi durmasına rağmen...

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
amd athlon 64 3200 1.81GHz 939 64BIT

kısaca canavar:) (overclocka gerek bile duymadım daha)

AMD sempron...
1 yıldır hergün 24 saat açık duruyor...Elektirk kesintileri dışında...:D

benim evde kullandıgım makinada intel p4 2,66 var memnun deilim şimdiki aklım olsa amd pc toplarım işyerindeki makinadan hiç bahsetmek istemiyorum dökülüyo.... :( winxp var ve 128 ram sd :S :( ne eziyetler çekiyorum ama mecbur..

core duo çift çekirde k 1.66x2 mhzişlemci 1 gb ram 256 mb ekran kartı 100 gb harddisk hepisi packard bell die laptopumda :d bi nevi kroyum emme laptop bende hesabı

Geri