Scudo Sports

Hangi ilde kaç kilometre bisiklet yolu var?

Adana'da yok sanırım.Parklardakileri saymayalım.Bisiklet yolundaki logar kapakları vs olan kısımları saymazsak totalde 10 metre falan var.

Scudo
İzmir'de körfez bisiklet yolu sanırım 40 km. falan olacak, olacak diyorum çünkü Sayın Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde konuya tam olarak hakim olan birisinin olduğunu sanmıyorum. Bu yol güya kesintisiz olacaktı. Yaklaşık iki yıldır uyduruk bir şeyler yapıp bekliyorlar. Örneğin Kordon-Bayraklı arasını bağlayamamalarını Karayollarının izin vermemesine bağlıyorlardı, sonra izin çıkmış olmalı ki uyduruk bir şey yapıp öylece bıraktılar. Bayraklı sahil neredeyse bir yıldır yeniden düzenleniyor. Şimdi de Bostanlı da çalışma başladı. Koordinasyon, planlama, organizasyon sıfır. Bir bakıyorsunuz hızla başlamışlar sonra öylece bırakmışlar. Kaldı ki Yılan hikayesine dönen bu bisiklet yolu TURİSTİK GEZİ YOLU'ndan başka bir şey değil. Önemli olan bisikletin günlük yaşama dahil edilmesini sağlayacak bisiklet yolları. Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerdeki belediyeler salak olduklarından %30-40 olan bisikletin genel ulaşımdaki payını %50'lere yükselmeye, şehir merkezlerine bisiklet dışında araçların girişini engellemeye yönelik yasaklar koymaya çalışıyorlar. Biz onlardan zengin olduğumuz için 365 günün en az 300 günü güneşli ve bisiklet için ideal şekilde geçen İzmir'de tek kişi 5-10 km.lik yol için ağırlıklı olarak DİZEL MOTORLU araçlar kullanmaya devam ediyoruz. Sonuç ortada yazın bile hava kirliliği olan bir şehir. Üstelik bu durum kimsenin umurunda da değil. Ne diyeyim bilemiyorum, vatan hainliği mi desem cahillik mi desem, işbilmezlik mi desem? Ne olur en azından yeni yapılan geniş kaldırımların yarım metresini bisiklet yolu yapsanız? Ya da günde sadece birkaç yayanın kullandığı kaldırımları bisiklet yoluna dönüştürseniz? Sanırım belediyelerimiz akaryakıt ve otomotiv şirketleri ile ortak, bu nedenle de bisiklet kullanımının armasını istemediklerinden bisiklet yolu da yapmıyorlar. Yazıklar olsun...130875 dosyayı görüntüle130876 dosyayı görüntüle130877 dosyayı görüntüle

Bugün çok kızdım ve üzüldüm ağaçları kesmek nedir her kimin parmağı varsa ..
Artık o muhteşem ağaçlı yol yok bugün çektim resmi komple ağaçları ve çalıları kesmişler büyük ihtimal dereyi kurutup yolu genişletecekler
sasadfsafsfa.jpg

Screenshot_20170920-134434.png

Parke taşından olanlar sayılıyor mu Bursa Nilüfer de bolca var da

@kadir karademir

Balıkesir merkezde ''0'' km bisiklet yolu var.

İzmir de bisiklet yolu var ama bisikletten çok yaya var bisiklet yoluna atlayan sarhoşlar var sahil yolunda yer varken bisiklet yolunda çocuklarıyla yürüyen insanlar var bunlara zil çalınca küfür eden modeller de var. Bisiklet yollarının gezi amaçlı değil trafik/ulaşım amaçlı olması gerekir ana yollara dahil edilmeli diye düşünüyorum çoğu zaman bisiklet yolunda değil de trafikte sürmek istiyorum.

@Infinity dragon

Biraz geç oldu ama mesajımı güncelleyeyim.

Yeni yapılan Adnan Menderes sahil yolundaki bisiklet yolu gayet güzel oldu.Hepi topu 5 km ama hiç yoktan iyidir.İlk defa bisiklet yolunda sürünce kendimi otoyolda gibi hissettim :).Tabi ben yeni yapıldığı zaman test etmiştim o zamanlar sakindi.

IMG_20180714_215516.jpg

IMG_20180413_171054.jpg

Tek temennim bu yolun da diğer illerdekiler gibi yayaların ve motosikletlilerin hücumuna uğramaması.:snzdglsn:

Geri