Scudo Sports

Hangi gazeteleri okuyoruz?

Hangi Gazeteleri Okuyoruz ?

• Akşam Gazetesi, Star Gazetesi, Posta Gazetesi, Vatan Gazetesi

• Birgün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Evrensel Gazetesi

• Bugün Gazetesi, H. O. Tercüman, Türkiye Gazetesi

• Güneş Gazetesi, Şok Gazetesi, Takvim Gazetesi

• Hürriyet Gazetesi

• Milliyet Gazetesi

• Sabah Gazetesi

• Radikal Gazetesi

• Referans Gazetesi

• Vakit Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Zaman Gazetesi

• Toplam katılım
    408
benim evimin önüne her sabah 4 ad zaman gazetesi bırakılır.zaman gazetesinde isim yazılı olmaz.bu,gazetenin sahipsiz yada beleş dağıtıldığı anlamına gelmez.kanıt diye sözünü ettiğin konu kanıt olmadığı gibi hiçbir anlamda ifade etmez.ben de sana gazete resmi çekip gönderiyim ne anlamı var? yanınada gazete sahiplerinin her ay yaptığı ödemelerin dekontlarını resimle gönderiyim.ozaman ne iddia edicen merak ediyorum.
bir konuyu dillendirmeden önce biraz araştırın.gazetelerin trajlarını denetleyen firmalar vardır.ve zaman gazetesi,ücret karşığı abone sayısı ile trajı tutan ve bu,denetleyen firmaca kabul edilen bir gazatedir.
bir başka ayrıntı daha: zaman gazetesinin trajı sürekli değişir.çünkü durumu iyi olmayanlar-abonelikten vazgeçenler yada bi süreliğine adres değiştirenler gb.. aboneliklerini iptal edebiliyorlar.eğer gazete senin sandığın gibi ücretsiz dağıtılsa iptal edilen abonelikler olmaz ve trajı sürekli değişmez.
bir başka ayrıntı : bi çok gazetede olduğu gibi zaman gazeteside kalabalık olan kahvelere,okunması için 1 ad gönderilir.ve gazete yi kendi ödemediği için bedava dağıtıldığını sanan mekan sahipleri olduğu için bir çok kahveye gönderilen gazete geri çekilip,o gazetenin abonesi tarafından başka bir bölgeye sevk edilir.
başkalarının aklına şaşmadan önce,bilmediğin konuda yorum yaparken yazdıklarının bi dayanağı olsun.şahsi bilgilerinle insanların aklını şaşmak kimsenin haddi ve hakkı değildir...

Scudo
@gecekusu333

senin evinin önüne bırakılan 4 adet gazetenin sahibi olabilir, fakat bizim apartmana bırakılan 2 adet gazetenin sahibi ne yazık ki yok, 1 hafta 10 gün öncesinin gazetesi bile hala apartman girişinde duruyor, kapıcı da beni bu konuda onayladı zaten. bu konuda ispata gerek yok aslında, hergün sabah gazeteyi dağıtan motorsikletli elemanın her apartmana sırayla bu gazeteyi bırakması her şeyi açıklıyor.

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
Gülen cemaati yurtlarında kaldım, dersanelerinde okudum.
Zaman gazetesinin bedava dağıtıldığını bilmeyen yok bu ülkede. Kimi kandırıyorsunuz ki!
Ha, bu direkt olarak kötü birşey midir? Suç mudur?
Bence tek başına değil. Herhangi bir gazete, dergi, kitap ücretsiz dağıtılabilir.
İmkanım olsa ben de bilimsel eserleri bedava dağıtırım.

Ama tabi durup düşünmek gerek. Nereden geliyor bu değirmenin suyu diye.
Sonra bir de liderin neden ABD'de yaşadığını düşünmek gerek. Ki o cemaat yurtlarındaki genel anlayışa göre en başta nefret edilenler şunlar iken: Atatürk, Laiklik, ABD, İsrail...
Sonra bir de neden Milli Eğitim'in görevini yeterince yapmayıp eğitimi cemaatlere bıraktığını düşünmek gerek.
Kredi ve Yurtlar kurumunun neden yeterli yurt tahsis edemeyip öğrencileri cemaat yurtlarının kucağına bıraktığını düşünmek gerek. Hadi bıraktın, böyle mi denetliyorsun? Arkasındaki güçleri böyle mi araştırıyorsun?
Ve tabii neden meslek liselerinin sadece meslek kazandırma amacı taşımadığını düşünmek gerek. Öğretmen açıkları kapatılamıyorken, neden ihtiyacın çok çok üzerinde imam yetiştirildiğini, sonra da bu imamların neden başka mesleklere yönlendirildiğini düşünmek gerek.

Tüm bunların aslında yıllardır süren organize bir işgal olduğunu anlamak gerek.
Manda kabul etmem diye celallenen bir milletin, "ister kabul et, ister etme" diyen ABD tarafından boyunduruk altına alındığını anlamak gerek.
Bunu kolaylaştırmak için de halkın bilim, sanat ve felsefeden uzak tutularak cahil bırakıldığını; milli-dini-ahlaki duyguları sömürülerek hazır asker durumuna getirildiğini anlamak gerek...

Tabi önce okumak, araştırmak, özgürce sorgulamak gerek...
Bilim, sanat ve felsefe ile ilgilenmek gerek...
Yoksa anlamak mümkün olmaz.

güzel kardeşim o işte bir kargaşa var ben sana söliyim.yanlış anlama beni ama bu gazetenin bedava dağıtılmadığına dair sayısız delil sunabilirim sana ama bu benim işim değil.o dağıtıcıya sormak lazım bu gazetelerin sahipleri kim.ücretini kim ödüyor diye.eğer o kişide bilmiyorsa o bölgenin sorumlusuna sormalı ozaman.yani gazete ücretsiz değil ancak birileri bol keseden alıp etrafa dağıtıyorsa onu bilmem,bilemem de.

syn Galita.. sizede cvp yazmadan geçemiycem.konu yine amacını aştı ve yine tartışma konusu olmaya aday bu yüzden sadece tek bir cvp yazıcam..

yurtlarında kalmış olabilirsin ancak hiç tanıyamadığınız belli.bir cemaati Atatürk'e laikliğe düşmanmış gibi gösterircesine EN NEFRET ETTİKLERİ ŞUNLAR gibi bir cümleyi neye dayanarak kurabiliyorsunuz anlamadım.falanca yurdunda filanca şahıs yada bir kesim grup bu duygulara sahip olabilir o onların düşüncesi ancak bunu bir cemmate mal etmek ....dir..
bir cemaatin içindeki %2lik bir kesim için %98'e uyarlamak hiç te hoş bir üslup değil.belki kaldığınız yurtta bahsettiğiniz duygulara sahip insanlarla karşılaşmış olabilirsiniz ama bu ayrı,o cemaatin yurtlarında genel anlayışla başlayan her cümle ayrı anlama gelir...

• Beğen
Tepkiler: Furkan köleoğlu
Evet yani gecekuşu haklı, bir tane Türk milliyetçisi Abdullah Öcalan'dan nefret ediyor diye bütün Türk milliyetçileri Apo'dan nefret ediyor diyebilir misiniz? Mesela bir tane ülkücü PKK'dan nefret ediyor diye, bütün ülkücüler PKK'dan nefret ediyor diyebilir misiniz?

Şaka bir yana, benim hayatta tanıdığım tüm Fethullah Hoca yandaşları veya sempatizanları Atatürk'ten nefret ediyordu diyemem ama en azından en iyi haliyle normal bir vatandaş kadar Atatürk'e değer vermiyordu, en kötü haliyle de sevmiyordu.

Laiklik konusuna gelirsek bu ülkede Kemalist olduğunu iddia edip, laik olduğunu iddia edip zorunlu din derslerini savunan varken kimse bana Fethullah Hoca yandaşlarının laiklik yanlısı olduğunu söylemesin. Kimse laiklik nedir onu bile bilmiyor.

En başta İNSANLAR laik olur. Sonra devlet laik olur. İnsanlar laik değilse, devletin laikliği beş para etmez.

3 ayrı yurtta kaldım, 1 de dersanede okudum.
Oradaki bir iki kişiden değil, yurdun kendi denetçisinden de aynı sözleri işittim.
Bunların hepsi de 2%'ye girdi ise o da benim şanssızlığımmış artık!
Kaldı ki ben orada ABD nefretine vurgu yapmak istedim. Bir tarafta ABD nefretini körükle. Hatta aynı nedenle coca cola içilmesin diye yürüttükleri bir kampanya vardı. Sonra git ABD'ye sığın. Ve ABD'de el üstünde tutul. Ödüller al. ABD yönetimi ile sıkı fıkı ol.
Bana cevap vermenize gerek yok. "Neden?" diye kendinize sorun yeter.
Konu farklı yöne sapıyor gibi görünse de, aslında değil. Medyanın bir tarafının patronu Doğan ise, diğer tarafın patronu da Gülen'dir. Onu da konuşmak gerek.
Doğan hakkında da yazdım ben. Üstte görebilirsiniz.

Sonuçta bunların hepsi "hakim sınıflar"dır. Biz de sömürülen emekçileriz. Bizi sömürmek için bugün milliyetçilik kullanılır, yarın din...
Neticede sömürülmeye en uygun hassasiyetlerimiz bunlar. Elbetteki buraya çalışacaklar.

- İzlenen köşe yazarları
- Fikir yazılarının zenginliği
gazetenin genel ahlakı ve düşünce temelleri ( benim için en önemli etken diyebilirim )

@BetterBeDead

başta bilen kime sorarsanız sorun laiklik kurumsaldır.eğer bir kişi kendisini laik görüyorsa o kişi ateist demektir.o halde fethullah gülen yandaşlarının laik olma ihtimalini düşünmek bile yanlış.hem zaten dediğim gibi laiklik KİŞİSEL DEĞİL. kemalist düşüncede kişinin laik olması beklenmiyor.

zaman gazetesi ücretsiz dağıtılmaz. hizmete destek amaçlı bir eve 2 tane gönderilir.

"din dersi" diye birşey de yok... mustafa kemal medreseleri kapattığında halk sorar "dini nereden öğreneceğiz" mustafa kemal işi camiye kiliseye bırakmaz din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini zorunlu hale getirtir. hem anlamadığım bir mevzu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu olmasından neden rahatsız olunduğu.o derslerde tüm dinler mezhepleriyle beraber öğretiliyor burada garip olan ne...

o yurtlarda kalan arkadaşlar; daracık bir pencereden sadece kendi gözünüzle etrafı incelemişsiniz.apaçık örneği o cemaatte nefret yoktur özellikle kişiye duyulan nefret de yok...olsa olsa cemaate mensup biri nefret eder ki birkaç kişinin yaptıkları hataysa ve bunu büyük bir kitlenin hatası gibi gösteriliyorsa en büyük hata işte budur

başta bilen kime sorarsanız sorun laiklik kurumsaldır.eğer bir kişi kendisini laik görüyorsa o kişi ateist demektir.o halde fethullah gülen yandaşlarının laik olma ihtimalini düşünmek bile yanlış.hem zaten dediğim gibi laiklik KİŞİSEL DEĞİL. kemalist düşüncede kişinin laik olması beklenmiyor.

Hayır, Furkan Yavuz, laiklik kurumsal değildir. İnsanlar da laik olur.

Örneğin halkın çoğunun Müslüman olduğu bir ülkede ateist veya Hristiyan olmak tamamen yasal olabilir. Ama eğer o ülkede ben ateistim veya Hristiyan'ım diyen arkadaşları tarafından dışlanıyorsa, ailesi tarafından dışlanıyorsa, baskı görüyorsa o ülkenin laikliği beş para etmez.

Bir ülkede 18 yaşını geçmiş iki yetişkinin aynı evde beraber yaşaması tamamen yasal olabilir. Ama bu gençler bu yüzden mahalleli tarafından protesto ediliyorsa, aileleri tarafından baskı görüyorsa o ülkenin laikliği beş para etmez.

Kişinin laik olması demek, kendi dinini içinde yaşaması, kendi dini ahlakini ya da görüşlerini HİÇ KİMSEYE (çocukları dahil) zorla uygulatmaya kalkmaması, kimseyi dini görüşüyle yargılamaması demektir.

hem anlamadığım bir mevzu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu olmasından neden rahatsız olunduğu.o derslerde tüm dinler mezhepleriyle beraber öğretiliyor burada garip olan ne...

Garip olan şu: Dünyadaki on bin küsür dinin ve onların milyonlarca mezhebinin kaç tanesi öğretiliyor? Söyler misin bana? Ülkemizde din derslerinde sadece İslamiyet ve Sunnilik öğretiliyor.

Laik bir ülkede, tüm dinlere eşit mesafede olan bir ülkede, devlet okullarında din dersi öğretmek tamamen abes, üstelik bir de herhangi bir dini "övmek", "güzelmiş gibi göstermek", veya herhangi bir dinin ahlakını çocuklara empoze etmeye çalışmak ayrı bir şekilde abes. Bir insana göre bir din güzel olabilir, ama eğer devlet tarafsızca okullarda çocuklara dinler hakkında olumlu veya olumsuz propaganda yapamaz. Ben çocuğumun öyle bir derse girmesini istemiyorum.

Laik bir ülkede Müslüman olmayan bir vatandaşın vergisiyle camilerin veya imamların parasının ödenmesi apayrı bir abeslik.

BEN LAİKLİĞİN KURUMSAL OLMADIĞINI SAVUNAN BİRİYLE KONUŞMAM KUSURA BAKMAYIN ÇÜNKÜ DOĞRUYU GÖSTERDİM İNATLA YANLIŞI SAVUNDUNUZ ANAHTAR SÖZCÜKTE HATA VARSA KİLİT AÇILMAZ.isterseniz bunu da ters çevirin siz bilirsiniz ama size bir tavsiyem var LAİKLİK ne demek bir araştırın

Niye her bir konuda alakasız da olsa ille din mevzuu ve sadece İslam öne sürülüyor. Yahudilik, Hristiyanlık üzerine bir şey duymadım. Yazıları yazan arkadaşların %99'u İslamı bilmiyor ve bu cahilliğine rağmen önyargı ile yaklaşıyor. Böylece hiç bir çözüme varılmıyor.
Bu bölüm sadece hangi gazetleri okuduğumuzu soruyor. Cevaplarda nasıl oluyorsa bir şekilde İslam mevzuuna dönüşüveriyor.
Soruda herhangi bir provakasyon kokusu sezinlenmiyor olmasına rağmen konu öyle bir hal alıyor ki; Bisiklet forum Din forum haline dönüşüyor.

@Süleyman Uzunköprü

Çünkü bu ülkedeki insanların çoğunluğu Müslüman. O yüzden sürekli İslam tartılışıyor. ABD'de olsak Hristiyanlık tartışılırdı. Yazıları yazanların %99'unun İslam'ı bilmediğine katılıyorum.

@BetterBeDead

Bu ülkedeki insanların çoğunluğu müslüman demek yanlış bir yargı. Nüfus Cüzdanında İslam yazmakla Müslüman olunmuyor.

Müslümanım deyip, inandığı Allah'ın sıfatlarını bilmeyen, İmanın ve İslamın şartlarından bi-haber ve öğrenmeye gayret göstermeyip olması gerektiği gibi inanç esaslarını oluşturmayan bir kişi, ömründe kılınan tek namaz kendi Cenaze Namazı olan bir kişiye müslüman denir mi, denmez mi orası ayrı bir muamma.

@herbil

mesajımda kelime hatasıyla yanlış anlaşılma olmuş aslen
"zaman gazetesi ücretsiz dağıtılmaz. hizmete destek amaçlı bir eve 2 tane alınır."
olacaktı

Furkan'ın söylediği doğru.
"laiklik" kurumsaldır, özellikle devletlere özgüdür.
Kişiler "laik" olamaz, "laiklik taraftarı" olabilir.
"Laikim" diyenler elbet hata ediyorlar ama bu sadece bir şekil hatası. Yoksa elbette "ateistim" demek istemiyorlar. Üzerinde durulacak bir hata değil. Laikim diyen insanların "laik devlet taraftarıyım" demek istediğini anlıyoruz sonuçta.
Muhtemelen tüm ateistler laiklik taraftarıdır ama tüm laiklik taraftarları ateist değildir.

Yazanların ve hatta tüm dünyada inananların çoğunun İslam'ı bilmediği fikrine de katılıyorum.

@Süleyman Uzunköprü

Örneğin Pakistan. Okuma yazma oranı %47. Ama sorsan hepsi Müslüman. Hadi diyelim okuma-yazma bilenlerin hepsi Kuran'ı okumuş. Ama yarısı Kuran'ı hiç okumamış ve Müslüman. Nasıl oluyorsa!!??

Türkiye de öyle. Çevremdeki herkes Müslüman. Ama henüz Kuran'ı Türkçe başından sonuna kadar okumuş kimseye rastlamadım.

Kardeşim, madem inanıyorsun niye merak edip okumuyorsun? Yok okumadıysan, niye okumadığın bir şeye inanıyorsun? İnsanları anlamak mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
herşeyin başı cahillik.pakistandaki şu kargaşanın tek nedeni bu...afganistan çok mu farklı.akıl imandan önce gelir adamlarda indirilen ilk ayeti anlayacak akıl yok...bence kuran'ı tamamen okuyup anlamak imkansız.bu yazdığımdan sonra ben de düşündüm ve "oku" ayetini tekrar yorumlamam gerektiği kanısına vardım.1 kez değil sürekli bunu anlamaya çalışmalıyım diye düşünüyorum...ben bunu anlamadan kuran'ı anlayamam.Allah'ım cehaletten sana sığınıyorum başımıza ne geliyorsa hep bundan geliyor

gatila kardeş:

zaman gazetesinin ücretsiz dağıtılmadığını biliyorum. Ücretsiz dağıtıldığı konusunda sizi yanlış bilgilendirmişler sanırım.

Bedava dağıtıldığı konusunda çok eminsen yardımcı olursan bana da göndersinler çok memnun olurum.

Geri