Scudo Sports

Hangi gazeteleri okuyoruz?

Hangi Gazeteleri Okuyoruz ?

• Akşam Gazetesi, Star Gazetesi, Posta Gazetesi, Vatan Gazetesi

• Birgün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Evrensel Gazetesi

• Bugün Gazetesi, H. O. Tercüman, Türkiye Gazetesi

• Güneş Gazetesi, Şok Gazetesi, Takvim Gazetesi

• Hürriyet Gazetesi

• Milliyet Gazetesi

• Sabah Gazetesi

• Radikal Gazetesi

• Referans Gazetesi

• Vakit Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Zaman Gazetesi

• Toplam katılım
    408

Mustafa KILIÇ

Daimi Üye
Tepki
305
İsim
Mustafa Sedat KILIÇ
Hangi gazeteleri okuyoruz ?

Gazetelerin tirajlarına dair rivayetler var. Gerçi bir süredir, bunların sağlıklı ölçümüne dair kurumsal çalışmalar yürüten şirketler var ve bu konudaki tartışmalar nisbeten azaldı.

Gelin kendi aramızdaki tirajlarına bir göz atalım ve tercihimizi etkileyen nedenleri not edelim ;

- Tarafsız ve doğru habercilik
- İzlenen köşe yazarları
- Gündem yaratması
- Ekonomi haberlerinin zenginliği
- Fikir yazılarının zenginliği
- Magazin haberlerinin zenginliği
- Röportajlar
- İlanlar
- Ekler
- Fiyatı

Benimsediğimiz ölçütlerin yetersiz olduğunu düşünen arkadaşlar kendi ölçütlerine de yer verebilirler. Bunu yaparken yukarıda yer alan objektif kriterlere uygun ölçütler konması ve diğer yanıtlara dair yorumlarda bulunulmaması özel ricamız. Herkesin özgür seçimi...

Not - 1 : Birden fazla tercihde bulunabilirsiniz.

Not - 2 : Anket düzenlenmesinde seçenekler 10' u aşamadığı için, gazeteleri olabildiğince kendi içinde kategorik olarak gruplandırıp alfabetik olarak sıralamaya çalıştık.

Scudo
- Tarafsız ve doğru habercilik
- Ekonomi haberlerinin zenginliği
- Fikir yazılarının zenginliği
Benim tercih kriterlerim.

Okuduğum gazetedeki köşe yazarları güncel olayları benden daha iyi analiz edebilecek,benim gözden kaçırdığım noktaları anlatabilecek bilgi birikimine,deneyime ve cesarete sahip olmalıdır.Yani sokaktan herhangi birini çevirip şu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz dediğinde alacağın cevap olmamalıdır köşe yazıları.Bahsettiğim yazarların büyük kısmı Cumhuriyette olduğu için Cumhuriyet okurum.Bunun dışında Can Dündar,Ertuğrul Özkök,Emin Çölaşan yazılarını okuduğum diğer yazarlar.
(Bir de Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinin yanına Evrensel olmamış)

en çok aldığım ve okuduğum gazete radikal.

kriterlerim:
- Doğru habercilik
- İzlenen köşe yazarları (bu kriter başka gazeteleri de takip etmeme neden oluyor)
- Ekler: bazı gazetelerin bazı günlerde çok güzel ekleri oluyor. özellikle o günlerde o gazeteleri almayı tercih ediyorum.

- Tarafsız habercilik: kesinlikle benim için bir kriter değil. zaten seçeneklerde sunulan bazı gazetelerin birlikte gruplandırılmış olmaları da onların belli bir tarafta olsuklarının göstergesi. ben de bir "taraf" olduğuma göre kendi tarafıma ters düşen yazıları da okuyup, onların bakış açıları hakkında da fikir sahibi olmayı tercih ederim.

Behiç Ak'ın karikatürleri, Sunay Akın'ın yazıları, Oktay Ekinci'nin yorumları için Cumhuriyet okuyorum :). Yazarların sanatçı ve akademisyen ağırlıklı oluşunu, gazeteler için kriter olarak görüyorum.

Katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Oylama devam ederken, bu vesile ile aşağıdaki açıklamayı da yukarı taşımış olayım dedim.

@Mustafa KILIÇ

Geri