Scudo Sports

Haliç Turu

Scudo
Bende dün akşam turdan geldikten sonra çok geç olduğu için bilgisayara hiç geçememiştim çok güzel bir tur oldu. Bana bu güzelliği yaşatan tüm Haliç Pedal Gruba dostlarıma teşekkürler. Wolfret nerede, resimleri bir an önce yüklesin. Gerçi fazla resim çekilemedik, maç dolayısıyla herkesin telaşesi vardı basıp gittiler. Gaziosmanpaşa'dan gideceğimi söylememe rağmen Tamer306 bile basıp gitmiş, bende bastım ama yetişemedim.

sonercim kusura bakma abdulsametle seni bırakıcaktık dalgınlıgımıza geldi aklımıza geldiginde saraçanedeydik pazar günü görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Arkadaşlar kısa ve güzel bir tur oldu,katılan katılmayan arkadaşlara teşekkür ederim,bir sonraki çarşamba turunda görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: Pugtdeem
maç nedeniyle molayı kısa kesmek zorunda kaldık ama yine de her zaman ki gibi güzeldi. Katılamayan arkadaşların eksikliklerini hemen hissettik bi daha bizi yalnız bırakmayın :)
yeni arkadaşlar alınmasın gözümüz alışmış ilk kez gelmediler ...
herkese teşekkürler ...

Merhaba arkadaşlar dün akşamki turumuz uzun sürmese de çok güzeldi:)Katılan herkese çok teşekkürler...Zuhal ne yalan söyliyim buluşma noktasında gözlerim seni aradı gelemiyceğini belirttiğin mesajını okumamıştım:(Haftaya gelirsin inşallah ve tabi ben de gelirim inşallah.
Bu arada Başar süpersin ön lastiğimle ilgili her türlü sorunu hallettiğin için...

• Beğen
Tepkiler: başarist
Bu arada kaçırmışım oncugokgoz arkadaşımızın annesine Allah'tan acil şifalar dilerim. Umarım ciddi bir şey yoktur. :(

@meral

Meral'ciğim tura gelmeyi ben de çok istiyordum; ama malum. :( Bu yemeğe gitmem gerekiyordu. Haftaya havalar kötüye gitmezse kesin geleceğim. Bu arada ne şiş yansın ne kebap diyerek maçı kaçırmamak için turdan sonra jet hızıyla evlerine yollanan arkadaşlara buradan koca bir alkışşşş rica ediyorum! :D:D

@Zuhâl

maça yetişicez diye laf eden arkadaşlar oldu ama bizi tek anlayan kişinin bayan olması biraz garip :D.D:D
Teşekkürler Zuhal ...

Sanki maça yetiştik te noldu yenildiler yine:(
Fatih Terim istifa!!!Yani Yunanistan'a yenilmek skandal oldu bence çok üzücü....

@meral

adamları osmanlıdan kurtuluş günlerinde kendi evlerinde 4-1 yendik bizim onlara 1-0 yenilmemiz skandal değil bosna malta vs. maçları esas skandal :boese157: :boese157:
neyse msn muhabbetini bırakalım;) iyi çalışmalar...

@bibidibabidibu

Sevgili Kerem o maçlar da skandal bu maçın sonucu da skandal.Adamları kendi evlerinde yen İstanbul da yenil olmazki!!Ben kendi yorumumu yaptım sonuçta:)
Sana da ii çalışmalar....

@bibidibabidibu

kerem biz yunanlıları osmanlıdan kurtuluş günlerindemi yendik???
yoksa maltayla osmalıdan kurtuluş günlerindemi berabere kaldık ??
ben maltayla olan maçımızdan önce, basında maltalıların billboardlara haçlı askeri resimli posterler ile maça maltalıları çağırdıklarını görmüştüm .. yanılıyormuyum ?

sertaç adına bir konuyu daha burda paylaşmak istiyorum..
sertaç , gücünü daha performanslı olarak kullanmak için bisiklet sistemini full deore ile değiştireceğini söyledi. bu fikride ona bir bisiklet tamircisi/satıcısı arkadaş vermiş.
ben bu konularda bilgili değilim kendi bilgim dahilinde deore nin ona çok fazla bir performans artısı olmayacağını düşündüğümü söyledim.
pedalları çoğunlukla boşa çevirdiğinden bahsetti. bende belkide ön dişlileri daha büyük bir aynakolla daha iyi performans sağlayabileceğini düşündüm.
ama bisikleti hafifleterek performans sağlamak ister ise ilk olarak kadro ve ön çatalı değiştirmesinin daha anlamlı olacağını söyledim.

sertaç ,problemlerini anlatırken eksik/hatalı yazdığım varsa düzeltirmisin.
bilgili arkadaşlarda bu konuda sertaç arkadaşımıza yardımcı olurlarsa sevinirim.

@bibidibabidibu

pardon haklıymışsın :D

bu arada 2 mesaj önce yazdığım sertaçın sorusu kaynamasın arkadaşlar :D

@Rider34

Arkadaşlar offf yani!...Siz onu bırakın da dünkü turun fotoğrafları nerde? E hadi bekliyoruz, tur görelim de gözümüz gönlümüz açılsın. Şimdi sizin maç muhabbetinize de başlayacam ama!...:sonst1zde

@Rider34

Güzel bi soru diyerek anlatmaya başlıyım, öncelikle cebinde parası varsa en iyi performansı XTR malzemede alıcaktır!

Ama olay bu ya sonuçta malzeme nekadar iyi olursa olsun iş bacakta biter haliç gurubundaki arkadaşlar biliyor bende full feore kullanıyorum ve alabileceğim en iyi perfonmansı alıyorum beni şu zamana kadar yolda bırakmadı tabi elbette aynakolu değiştirmek bir çözüm olabilir ama büyük aynayıda çevirmeye bacak lazım + bacak olmasada cevilir ama sonuçta bir güç ve aşırı performans harcıyacaktır ve bu sertaç'a avantaj değil dezavantaj olucak ve yarı yolda yorurup kalıcak sonuçta deore malzeme üst seviye olarak gözükür tabi gezi için yarış için başlıyanlar kullanır o yüzden deore malzeme sertaça yeterli olucaktır ama dediğim gibi parası varsa XTR alsın:D

Ama bildiğiniz gibi ben deore kullanıyorumm ve şu zamana kadar cuma performans turları olsun veya çarşamba turlarında hiç 44 aynayı kullanmadım neden çünkü kullansam beni göremessiniz :D o yüzden ister en düşük malzeme olsun ister en yüksek malzeme antreman olmadıktan sonra istediğin kadar bas bişey olmaz vitesleri ve dişlileri gerektiği yerde gerektiği gibi kullanmak lazım yanlış ve sert kullanımda hem malzeme daha çabuk aşınıp ömrü kısalır hemde kendinizi yorarsınız.

Ve sonbir konu bildiğiniz gibi MTB hız yapmak için değil şehir içinde ve arazide rahat ve konforlu bir sürüş içindir eğer hız yapmak istiyorsanız maşa dahil birçok parçayı değiştirmeniz gerekiyor örnek Mehmet gibi lastiklerden başlıyabilirsiniz, yada hiç beklemeden yol bisikletine terfi ediceksiniz.. Öncelikli olarak antreman yapmanız gerekiyor zaten sonra hız kendiliğinden gelil siz sanmayınki ben çok hızlı gidiyorum ben bisiklet bana ne verebilirse onu yapıyorum sadece tek avantajım bu herkez için geçerli performans yani antreman sizden daha geç yoruruyorum okadar..

yanlış açıklama yaptığım yerler olabilir güzeltirseniz sevinirim..

Bencede Sertaç'a Deore yeterli gelir ama eğer biraz daha performans istiyorsa hemen direk XTR dememek lazım. Deore LX, LX, XT var. Ama Deore'den çok daha iyi XTR'dan fiyat olarak hemen hemen yarıya düşük olmasına rağmen sadece ağırlığından dolayı biraz daha ağır olmasına rağmen en az XTR kadar randıman verebilecek LX modelleride düşünülebilir diye düşünüyorum. Ondan sonra kafasıda, gönlüde, bacaklarıda rahat eder :) tabi bunlarda sınır yok, hepsi birer maliyet. Genel olarak bütçe fazla yoksa, Deore yeter. Hiç olmadı, ön Deore arka Deore XT yada LX düşünülebilir.

@soneryen

1-peki deore / lx /xt olması bisikleti hafifletmesi haricinde performans olarak nasıl bir artı sağlar. önvitesin veya arka vitesin deore olması sertaçı nasıl daha hızlı yapar bunu anlamadım ??

2-ilk sorumun cevabı "sadece bisikleti hafiflettiği için performans artar" ise gram başına en düşük maliyetli parçaları değiştirmekten başlamak gerekmezmi? eğer öyle ise gram başı en düşük maliyetli parçalar nelerdir hangi sırayla değiştirmek gerekir ?

3-elindeki sistemi bilmiyorum ama full deore e geçmek sertaça kaç gramlık bir avantaj sağlayacak ? bu konuda tahmini / bilgisi olan ???

SertaÇ Canim KardeŞİm BoŞuna Para Harcama Malzeme FİatlandikÇa Sana Hiz Yaptirmaz Saglamligi Artar Yanİ Bİrazda Profosyonel YariŞÇilara Lazim YariŞ Esnasinda Piroblem Olmamasi İÇİn İlerİkİ Zamanda Bozulan ParÇalari Daha İyİsİyle DegİŞtİrİrsen Daha Mantikli Ve Ekonemİk Olur

Geri