Scudo Sports

Hakkari

Tepki
40
Bisiklet
Salcano
Merhaba, foruma kabul alır almaz tanışma girişimlerimi başlatıyorum. Ben Hakkari'de bisiklet tutkunlarıyla tanışıp turlar düzenlemek istiyorum. İletişime geçelim!!!

• Beğen
Tepkiler: sdtbsr
Scudo
Konuyla biraz alakasız olacak ama, ilerideki hedeflerimden birisi İstanbul-Hakkari turu. :)

Daha önce Hakkariden birisini görmedim ancaku umarım padalşör bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: HANEDAN
Orada yollar nasıl ? Hakkari'den nereye tur yapılabilir ? Misafir edersen belki bir Doğu Anadolu turu yaparız :) :) Yazın havalar nasıl ? Tayt sorun olur mu ? :) Trafik nasıl ?

foruma hoşgeldin :)

Öncelikle ilk paylaşımıma cevaplarınızda gecikmediğiniz ve ilginizi esirgemediğiniz için teşekkürler ederim. Buradan bahsetmek gerekirse ilçeleri ve beldeleri var buranın Hakkari'ye yakın. Yüksekova var 80km uzakta, üzümcü köyü 20 km mesafede ve buna benzer güzergahlar var birbirine bağlanabilecek. Doğası özellikle ilkbaharda güzeldir buraların. Zap suyu muhteşemdir ve çevresine hayat verir.

Tayt gibi şeyleri halk garip karşılayabilir, buralarda sadece çocuklar biniyor bisiklete çünkü. Hobi veya spor olarak bisikletçiliğe alışkın değil yöre halkı. Lakin oldukça sıcak ve insancanlısıdırlar. Misafire ve diğer kültürlere açıktırlar.

Çok teşekkür ederim adaşım.

Yollar asvalt, çoğu yerde. Yol yapım çalışmalarını saymazsam tabi. Çoğu ilçeye asvalt yolla ulaşım mümkün. Tayt sıkıntı olabilir, yöre halkı alışık değil çünkü :) şaşırırlar, tepkilerini hesap edemiyorum :) Trafiğe gelince ilçeler arası çok yoğun trafik yok.

Bu arada ben de Karşıyakalıyım doğma büyüme :) Girne'de evimiz, cadde üzerinde :)

hoş geldin uğur kardeş bende vandayım açtığım konuyu göreceksin zaten bu tarafa yolun düşerse beklerim

Kardeşim merhaba, tanıştığımıza çok memnun oldum. Aklımda buradan (Hakkari) Van'a pedallamak var. Ne dersin, makul müdür? Orada da güzel bir program yapabiliriz.

neden olmasın seni zorlayacak tek yer (ben hiç gitmedim söylentilerden biliyorum) 32 virajlar denilen kısımdır yol zaten kaymak gibi :)

Aynen öyle, beni korkutan da orası zaten. Sence kaç saatte alabilirim bu yolu? Sabah 5te çıksam akşama yetişir miyim Van'a? Alet salcano mg 650 26 v

van hakkari arası yanılmıyorsam 200 km saatte ortalama 20 km hızla gidersen öğleden sonra saat 3-4 gibi vanda olursun diye tahmin ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Özkan TATLI
İyide şehirler arası bir yolda bisikletin yanından geçecek araçlar ? Bence asıl sorun arabalar.
bu arada ben bir ara araç ile km tutmuştum yaklaşık 180km di. hakkari den van'a gelirken kuzgunkıran halk arasında 32 viraj orada frenlerin sağlam olmalı. çünkü yokuş aşağı :D Van dan hakkariye çıkış ama :D

Başarılar.

kuzgun kıran derken kurubaşdan bahsediyorsun sanırım ben van edremit gürprnar üçgeni yaparken tırmandım orayı rakımı 2200 tımanış çok zor olmuştu arabalarıda dert etmene gerek yok trafiğin aktığı yönde seyredersen sıkıntı yaşamazsın

:) Zaten o yokuşu elimde bisiklet yürüyeceğim. pedallamak imkansız orayı, yada pedallarım oradan sonrasını Hakkari'ye yürürüm artık :)

Evet, araçlar bence de sorun olmaz. artık biraz frene kuvvet diyeceğiz o yolda, yapacak bir şey yok, ve dua edeceğiz :)

hocam ben vandan :) tayt burda giyerseniz abooww diyerek kırılan kemk seslerini duyar gibiyim :)

@ismail soyalp
böyle bir tepki olacağını hangi deneyiminize veya gözleminize dayanarak söylüyorsunuz?

@ahmetbaba Sadece kültürel olarak biraz muhafazakarlık olduğu için insanların acayip bakışlarına maruz kalabilirsiniz.

Ben Mardinliyim mesela bundan birkac sene oncesine kadar cogu şey abes karşılanırken simdi ise hayatın normal akışı içinde olabilecek seyler olarak kabul ediliyor. Gezin görün yaşayın oraları birbirimizi anlamamız için o kadar çok iyi gelecek ki..

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Gezip görmek lazım tepkilerin oldugu kadar meraklı bakışları da görür gibiyim

• Beğen
Tepkiler: sdtbsr
Yüksekova'dan kimse var mı? 😊

Yok burada bisiklet sürülmez şehir ve çevresi devasa yokuşlardan oluşuyor bisiklet işi bu ilde imkansız💀

Yok burada bisiklet sürülmez şehir ve çevresi devasa yokuşlardan oluşuyor bisiklet işi bu ilde imkansız💀
elektrik destekli olursa çok yorulmadan dağ bayır gezersiniz.

Geri