Haftanın Fotoğrafı (Buraya yollayın)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Bundan sonra göndereceğiniz fotoğraflar arasından haftanın fotoğrafını seçeceğiz.
Zaten foruma yollanacak fotoların en belirgin şartı belli;
640*480 boyutunda olacak bütün fotoğraflar.

Artık daha çok fotoğraf çekmeye çalışın, zaten foto çekiyoruz diyenler daha iyilerini çekmeye çalışın bakalım.Neler çıkacak ortaya, hep beraber görelim.

Fotoğraflarınız, netlik, renk, ışık, kadraj, alan derinliği, konu, tema, fon, bakış açısı gibi birçok kritere göre değerlendirilecek ve birçok açıdan en iyisi haftanın fotosu seçilecektir.

Konuyu sabit tutacağız.

En önemlisi de fotoğrafları çeken siz olmalısınız.Başkasının çektiği fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

Sonuçta başkalarının çektikleri güzel fotoları birçok sitede bulabiliyoruz.Bizim amacımız, Türk bisikletçi arkadaşlarımızı fotoğraf çekmeye, daha güzellerini çekmeye alıştırmak.

Yollanan farklı tarzdaki fotolara göre ,aynı anda o haftanın 2 farklı kategori 1.sini seçebiliriz.

İçinde bisiklet olacak, bisiklet olmayanlarda da bisikleti çağrıştıracak.
Lütfen çiçek, böcek, aile, parti vb türde fotolar göndermeyin.

Örnekler vereyim;
Bisikletinizin güzel bir parçasının göze hoş gelecek bir açıyla çekilmiş fotosu olabilir,
Kendi bisikletinizle üzerinde bir arkadaşınızı çekebilirsiniz,
Etki bırakacak akrobatik bir hareket olur,
Günbatımında insanı alıp uzaklara götüren ve içinde bisikletinizin de olduğu bir foto olabilir,
Anlamlı, romantizm içeren, duygu yüklü fotolar da olabilir,
Bisiklet takımınızın nizami duruşuyla çekilmiş fotosu,
Veya bisiklet grubunuzun bizde etki bırakacak bir duruş fotosu,
Çok renkli, içimizi açabilecek, bakanın içinde bisiklete binme isteği uyandırabilecek fotolar da olabilir.

Bu arada, bazen ben de katılabilirim bu haftanın fotoğrafı yarışmasına, sizlere örnek olur, nasıl fotolar haftanın fotosu olmaya hak kazanırlar, fikriniz olsun diye.

Fotoları sadece buraya yollayın.

Haftanın fotosu seçilen foto, Şehiriçi Gezi ve Tur Fotoğraflarınız bölümündeki sabit olan "(link)" konusu altında sergilenecektir.

Gönderilen fotoğraflar cumartesi günleri, saat 24'de sona erecektir
Diğer fotoğraflar bir hafta sonra değerlendirmeye alınacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
Scudo

L.Yağiz

Daimi Üye
Tepki
68
ilk resimler benden olsun ozaman..
bugun yapılan yarısta cekılen resımlerım

Resimleri siz çekemdiğiniz için kaldırılmıştır.
Halil

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
5
@athletic

Lokman yukarıdaki Fatih'in açıklamasını lütfen daha dikkatli oku.

L.Yağiz

Daimi Üye
Tepki
68
burası gozden kactı, tsk ederım.. bana ait oldugu ıcın ekledım

Sinto

Forum Bağımlısı
Tepki
2.052
ilk fotoğraf benden olsun o zaman :p

fotoyun şahsen ben çektim . hareketi yapan arkadaşım Berkin ( seko123)

http://img259.imageshack.us/img259/4921/18ws2.jpg

Fotoğrafı daha aşağı ve çaprazdan çekseydiniz, bırakacağı etki daha fazla olurdu, birazcık netliği az.An olarak iyi yakalanmış bir kare.
athletic

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Tepki
1.561
http://img481.imageshack.us/img481/5246/cimg2285ju4.jpg

Erkal'cım sen de çektiğin nesneye yani Memocan'a daha fazla yakınlaşmalı, yine etkiyi artırmak için daha aşağıdan pozlamalıydın, soldaki iki kişi de dikkati dağıtmış maalesef, çekilen zaman iyi, günbatımında daha hoş çıkar fotolar, bu fotoyu bir sefer flaşlı, bir de flaşsız denemeli, günbatımında flaşsız silüet fotoları da hoş ve etkili oluyor, bunlar dışında güzel bir fotoğraf.
athletic

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Hmm, ilk çalışmalar akrobasi alanından, güzel de fotolar, bakalım haftanın başındayız daha, 7 günde neler gelecek :)

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized

İzmitte ufak bir baraj gölü ve canım bisikletim

Güzel bir fotoğraf, flaş kullanılmış, burada da azıcık aşağıdan kadrajlanarak ve varsa tripod ile yoksa sabitlenebilecek bir yükselti ile fotoğraf makinesinin manzara modunda çekmek, sonsuz netlik özelliğinden yararlanarak uzakları daha farklı kılabilirdi.Bir de manzara içeren fotoğraflar mümkün oldukça yatay çekimle pozlanmalıdır.Yine de bakanı alıp götüren bir fotoğraf.
athletic

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized

Yine İzmit

Hava kirliliği fotoğrafımızada yansımış. Güzel ve temiz bir güneşli havada çekilmiş olsaydı bence daha güzel olabilirdi.. Sudaki yansıma dikkat çekici.
Serkan

Bu, çekilen objeyi hangi açıyla çekmemiz gerektiğine dair örnek bir foto olmuş.İlk bisiklete biraz daha yaklaşmanız 2 bisikletin de detaylarını artıracaktı.Eğer diyafram öncelikli veya manuel ayarlara sahip bir makinanız varsa, diyaframın bu tür manzara fotolarında kısılması (yani f değerinin büyütülmesi f8 gibi) netliği artıracaktır.
Sudaki yansıma, etkiyi artırıcı bir unsurdur, doğru yer, güzel fikir.
Fotoğrafçılık yönünüz kuvvetli, çekmeye devam ;)
athletic

candede

Forum Bağımlısı
Tepki
1.050
İyi ve soluklu bir heyecan getireceğine inandığım bu güzel projeyi sonuna kadar destekliyorum.Umarım verim adına bu eylemden tüm arkadaşlarımız kazançlı çıkar.

Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Siz güzel insanlara benim,İzmir ili Selçuk ilçesi Çamlık kasabası çıkışında çektiğim yol arkadaşım sevgili Çağrı'nın fotoğrafını aday olarak gösteriyorum.

Yorumun ve katılımın için teşekkür ederiz Can abi.Burada maalesef fotoğrafçılık adına sadece nizami yatırılmış bisikletler hoş durmuş, Çağrı'yı başka şekilde konumlandırsaydın fotoğrafa hareket katabilirdin.Çiğ ışık veren güneş altındaki fotolarda bu tip fikirler fotoğrafa dinamizm katabilirler.Yeni fotolarını bekliyoruz :)
athletic

BF Okuru

Üye
Tepki
11
http://barkilinc.sitemynet.com/baris/jun25478.jpg

Günbatımı fotoları biraz karanlık olurlar ama bu birazcık daha karanlık olmuş :) Burada da bulutların fotoğrafa kattıkları etki güzel, bir de bu fotoyu biraz daha yukarıdan (ama bulutları kareden çıkartmadan) pozlamayı denemelisiniz.Bu sayede tepenin denizden yüksekliğini biraz daha belli eder bir kare yakalardınız.Bu da güzel.
athletic

Fotoğraftaki Fluluk biraz rahatsız edici. Çekim esnasında titreme var. Bunu engellemek için Tripot kullanabilirsiniz. Kompakt bir makine kullanıyorsanız karanlık ortamlarda enstantene uzun süre açık kalacaktır. Onun için makineyi sabitlemek en doğrusudur. Mesela 1,2 sn makineyi elinizde sabit olarak tutamazsınız. Buda Fluluk oluşturur ki özel durumlar dışında istenmeyen bir durumdur. Kompozisyon çok güzel.
Serkan

istanbul/pendik

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
5
Bu da benden olsun.
Tripodla çektim. 3 Temmuz 2005 İzmit/Kerpe
Bisiklet, 2 önceki bisikletim. Hi-ten bir Bianchi. O zamanlar saçlar uzun falan :)...
http://img258.imageshack.us/img258/3569/kopyas305imgp1561ww6.jpg

Halil'cim bu ne kadar renkli bir fotoğraf! :) İçini ısıtıyor insanın.Gökyüzünün maviliği, bisikletin ve bagajındakilerin renkleri, güzel bir ahenk katmış.Tarihi bir yer, güzel fon.Yerdeki bitki dikkati dağıtıyor.Bir de galiba tripodun küçük 10cm lik parmak tipi tripodlardan.Eğer daha yukarı koyup çekebilseydin, arkandaki koyu mavi deniz ile açık mavi gökyüzü mükemmel bir fon oluşturacaktı.
Katılımın için teşekkürler, arşivi aramaya devam :)
athletic

bedo

Forum Bağımlısı
Tepki
332
buda benden trıalerkan bunny hop yaparken
http://img168.imageshack.us/img168/1515/44241483ll9.jpg

Hareket güzel, etkili.Fakat etkiyi azaltan uzaktan ve yeteri kadar aşağıdan çekilmemiş olması.Uzakta da olsa 2 kişi dikkati dağıtıyor.Çkeceğiniz nesne/kişiye mümkün oldukça yaklaşın.Yorumlara dikkat ederek yenilerini çekmeye devam :)
athletic

Fatih'e katılıyorum. Ön kısımdaki gölgelik rahatsız edici. Kadrajı biraz daha daraltabilirdik. Arkadaki insanları almasaydık çok güzel olabilirdi.
Serkan

Sinto

Forum Bağımlısı
Tepki
2.052
sahilde kron um :)

Güneş lenste yeşil bir nokta işareti bırakmış. Dikkati bozuyor. Fotoğrafın karanlık olması ise farklı bir hava hissettiriyor. Huzur doluyor insanın içi.:)
Serkan

Serkan'ın yorumlarına katılıyorum.Eğer bu karede, bisikleti taşların üzerinde taşların yardımıyla dik tutup da çekseydiniz, iyi bir silüet fotoğrafı olacaktı.Aşağıda taşların dibinde bisiklet kaybolmuş maalesef.Çekmeye devam :)
athletic

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Athletic biz yorum yapabiliormuyuz yoksa sadece resimmi konucak .. oylama daha sonramı yapılacak ..??

semrta

Forum Bağımlısı
Tepki
472
çok güzel bir konu olmuş teşekkür ederiz
sadece bir konuda ufak bir eleştiride bulunmadan gecemeyeceğim
(umarım dikkate alırsınız ve de yanlış anlamazsınız)
bu konu oldukça keyifli,insanların yaparken eminim ki keyif alacakları,heveslenecekleri bir konu ama anlatım uslubu dolayısıyla acıkcası kendi adıma keyif alacağım bir halden cıkmış
''Kalkıp da çiçek, böcek, aile, parti vb türde fotolar göndermeyin.''
ve bunun gibi emrivaki bazı ifadeleri görünce insan irkiliyr,askeri bir yere hatalı birşeysokmaktan korkar gibi oluyor..
sonucta keyif alınarak yapılacak birşeyden bahsediyrsunuz,bu şekilde oldugunda işin keyfi biraz kacıyr,dikkate almanız dileği ile sevgiler..

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Rica ederim, tavsiye ve eleştirileriniz her şekilde kabulümdür.
Sadece bazı kriterlerin baştan belirlenmesi gerekiyor, hatta kolay anlaşılsın diye örnekler de verdim.
Örnekler artırılabilir de, aklıma gelmeyen ve hepimizin işte budur diyebileceği fotolar da olabilir belki.
Sadece, maksadım, dikkat ederseniz, açtığım ve cevap yazdıığm her konuda, mutlaka bisiklet odaklı yazı ve diğer paylaşımlarda bulunmaya çalışıyorum.
Forumumuzun adı ve kuruluş, varoluş amacı da bisikleti sevdirmek, yaygınlaştırmak, bisikletseverleri buluşturmak ise, yine haftanın fotosu başlıklı bir konuya da yollanacak fotoğrafların turları, yarışları, bisikletleri, bisikletçileri, parçaları vb aklıma gelmeyen konuları çağrıştırması açısından biraz kapsamı daralttım.
İfademi mazur görün lütfen.
Saygılar.

Alican

Forum Bağımlısı
Tepki
739
Hadi o zaman bir tane de benden...

Bilin bakalım bu fotodaki "sarı"lık ve "karaltı" nedir?:rolleyes:

http://img411.imageshack.us/img411/7450/abubacacmemojg5.jpg

Tabii kide Memo...:eek: :p
Abubaca yaparken benim tarafımdan çekildi...

Alican katılımın için teşekkürler.Arka fon renkli güzel fakat burada çekilen nesne/kişiden eser kalmadığı için fotoğrafik değer adına söyleyecek birşey kalmıyor :) Tavsiyem manuel ayar veya enstantane öncelikli ayar imkanı varsa, enstantane hızını artırıp (mesela 1/125 ve üzeri) yarım deklanşör yapıp, deklanşörü bırakmadan, hareketin öncesinden Memocan'ın gelişini foto makinenle taip edip tam abubaca yaptığı anda da sarsmadan deklanşöre tam basman güzel bir blur çalışması olurdu.Dediğim yönetim dene, güzel fotolar çıkacaktır.
athletic

felis911

Forum Bağımlısı
Tepki
859
dört yıl önce akbüke giderken çekmiştim

Güzel bir bakış açısı.Kadraj, ışık iyi fakat netlik biraz daha iyi olabilirdi.Burada yapmanız gereken, makinanızın diyafram ayarı var ise, diyaframı açmanız olacaktı.F değerini ne kadar küçültürseniz, yakındaki nesne(ler) yani sizin bisikletiniz ve asfalt o kadar net, arka plan ise bir o kadar bulanık olacaktı.
Burada sadece bisikletiniz net, asfalt da net olsaydı etki artacaktı, yine de güzel bir fotoğraf.Çekmeye devam.
athletic

Nasıl bir makine kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ama lensiniz tele sanırım. Vurgulanmak istenen bisiklette, netlik yoğunlaştırılmış. Diğer yerlerin flu olması bence hoş bi durum. Yeşillik ve karayolu bisiklete fon oluşturmuş. Ellerinize sağlık.
Serkan

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Tepki
822
http://xs511.xs.to/xs511/07051/SA550988.jpg

Konya gezisinden...

Bisikleti fotonun köşesine koymuşsunuz, bu güzel fakat bisikletin tamamı çıkmamış karede.Sağ tarafta sizin gölgeniz görünüyor.Belki de bisikleti dik tutabilmek için böyle oldu ama yine de bisikleti başka şeylerle de dik tutmaya çalışsaydınız keşke.Uzakların netliğini artırmak için de manzara modu ve/veya diyaframı kısmak (f değerini büyütmek f8- f16 gibi) daha güzel sonuç verirdi.Çekime devam.
athletic

Bisikletimizi biraz daha uca götürüp orada çekmek, kanyonu tam olarak kadrajlak sanırım çok daha güzel olacaktı. Bisikletin etrafındaki çalılıklar rahatsız ediyor. Fatih'in dediği gibi sağ taraftaki karartı olmasaydı..:) Ellerine sağlık..
Serkan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.