Scudo Sports

Haftanın Fotoğrafı (Buraya yollayın)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

İşte bu da farklı bir bakış açısı.Her foto yan çekilince hoş durmaz, ama bu güzel durmuş.Yalnız, sağdaki insanlar ve yerdeki naylon dikkati dağıtıyor, konunun asıl öznesi bisiklete odaklanmayı engellemişler.Oradaki naylonu ortadan kaldırıp, bisiklete az daha yaklaşıp, insanlar geçince çekmiş olsaydınız tadından yenmezdi :)
athletic

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Scudo
ürğüp üç ğüzeller.
nikon 2200.

Burada Ürgüpten çok bisikleti görüyoruz :) Bisiklet tamamen ön planda ve tek başına karenizin öznesi konumunda.Bu da güzel bir fotoğraf olabilirdi fakat sizin gölgeniz orada olmasaydı.Galiba bisikleti düşmeden, hemen dik durduğu anda çekmeye çalışınca bu görüntü oldu.Yalnız kadraj konusunda (gölge dışında) örnek bir fotoğraf.Devam :)
athletic

bide bence karşı taraftan çekilseydi güzel bi ters ışık fotosu çıkabilirdi bu resimden... Ben o potansiyeli aldım hem gölgeler oluşmazdı hemde arkadaki manzara sadece bisiklet siliüeti olurdu arazi manzarasında...Detaysız ama hoşşş bir manzara...
H.Çağrı

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Bu fotoları bugün çekildim.Umarım beğenirsiniz.
Yer:Kırklareli barajı çevresi
http://img292.imageshack.us/img292/415/1002200zb6.jpg
Tripotla ve zamanlayıcıyla ekşın yakalamak birde iyi poz çıkartmak ne zormuş yaa.
http://img251.imageshack.us/img251/5963/1002175uq3.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/240/1002193gz2.jpg
Biliyorum bu fotoğrafta ortada olmalıydım:eek:
http://img253.imageshack.us/img253/6720/1002123wp5.jpg
Buda 2 hafta önce cekildiğim bir fotoğraf.

• Beğen
Tepkiler: nebileyimulan
Arkadaşlar sizde çektiğiniz fotolar içinden en beğendiğiniz 1 tanesini koyarsanız daha güzel ve daha kaliteli resimler ortaya çıkacağını düşünüyorum... yoksa herkez buraya 5-10 resim koyar o zaman tadı kaçar herkes her hafta en hoşuna gittini düşündüğü kendi çekmiş olduğu resmini koyarsa hem en güzelini seçmek hemde kaliteli resim yakalamk daha kolay olur...

Forumumuzun bu bölümüne göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz...

Evet arkadaşlar, Çağrı'nın dediklerine katılıyorum.Hem kendi seçeceğiniz 1 fotoyla katılın, bu sayede görüntü kalabalığı oluşmasın, hem de diğer haftalara yollayabilecek fotolarınız kalsın :)
Maksat fotoğraf çekimlerinizi daha kaliteli hale getirmek, bu da yolladığınız 1 fotoya yaptığımız yorumlara kulak verip, daha iyisini çekmenizden geçiyor.

herkese selam
birde ben ekleyeyim dedim

sonyericsson
k750i

Bence güzel bir fotoğraf ufuk çizgisi düzgün ama bisikleti ve direği biraz daha sola alsaydınız daha güzel olabilirdi......
H.Çağrı (Jüri üyesi)

Tavsiyem üzerine katılan fotoğraf farkını belli ediyor :) İnsanı alıp uzaklara götüren bir fotoğraf.Tek eksiği, fotodaki direğin yamuk duruşu, o da sizin hatanız değil.
athletic (Jüri üyesi)

Sevgili Rahman Abi fotoğrafın çok güzel. Yalnız şu tarih kötü duruyor kenarda. Onun haricinde söyleyecek bişey yok sanırım.
Serkan(Jüri üyesi)

abi belkide direk yamuktur :D
burası Türkiye ;)

İZMİR ÇOK GÜZEL BİR YER.
http://img78.imageshack.us/img78/2097/1010135xl7.jpg

İnsan ve manzarayı aynı karede kullanmak hayli dikkat istiyor.Kişilerin kıyafetlerinin renkleri ile manzaranın renginin zıtlığı veya uyumu da pek bilinmeyen kriterlerden.Burada makinanızda varsa manzara modunda kullanılsaydı, uzakların netliği artacaktı.Kişiler tam ortadalar, sağ köşede olmaları daha göze hitap eder.Birisinin objektife bakıp diğeri bakmaması da dikkati dağıtıyor.Bunlar dışında yeşil ile mavinin buluştuğu, içine de bisikletin de katıldığı bir fotoğraf.Teşekkürler.
athletic (jüri üyesi)

asıl fotomla bende katılıorum bi önceki 2002 yılındandı simdi ise taptaze bir foto .. işin aslı yorumları okumak cok keyif verici :)

Orite - VC 3240

Güzel bir kadraj yalnız hava koşulları fotoğrafı karanlıkta bırakmış. Ucsuz bucaksız deniz insanı hayaller alemine götürüyor. Konuda birde bisiklet olunca, bisikletli hayallere daldırıyor.:):) Benim düşüncem güneşli bir havada çekilseymiş çok daha güzel olurmuş. Ellerine Sağlık.
Serkan (jüri üyesi)

Kadraj iyi denilebilir, arka fon hoş.Gündoğumu veya günbatımında çekilseydi bakanların üzerinde bırakacağı etki daha fazla olurdu.
athletic (jüri üyesi)

@Özgür

Mademki birden fazla foto ile katılıp şansımızı arttıramıyoruz.Haksızlık olmaması için ben yarışmaya üzerinde yorum yapılan ilk fotoğrafımla katılmak istiyorum bu hafta.

bugun son gün hadi bakalım resimstarımız kim olacak :D:D

yts_jam, abinin Uludağ'daki fotoğrafı nerede?
Şimdiye kadar yollanmış bütün fotolara yorum yaptık, sanırım daha göndermedin fotoyu.
Bu haftaki katılım için son 2 saat arkadaşlar, davranın :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
aslında bu fotoğrafta havadaki uçan bütün kuşlar ( martılar-vb.) bisikletin arkasındaki o havuzun üzerinde oturuyorlardı. Fakat bi adam geldi yanlarından geçti :( kuşlar da ürktü tabi kaçtılar :( :(

Fujifilm S602Zoom

Sinan, katılımın için teeşkkürler.Biraz uzak bir çekim olmuş.Bisiklet olması gereken yerde, karenin sağ köşesinde fakat azcık uzak kalmış, tabi o dediğin martılar da karede olsalardı daha hoş olurdu.Fonda ise kalbi boş kendi dolu yazısı dikkat çekiyor :) bu arabesk edebiyatı sözü yerine bisikleti çağrıştıran bir yazı denk gelseydi güzel olurdu :) Gökyüzü olarak da eğer martılar yoksa kara bulutlar etkiyi artıracaktır.Yalnız kara bulutlar olan bir arka fonda ya açık renk parlak bir bisiklet ya da tertemiz bisikletin olmasına dikkat et, zıtlıklar beğeni kazanır :)
athletic (jüri üyesi)

Evet sonuclar nerde :D:D:D yada ne zaman belli oluor .. kolay gelsin ;)

@athletic

fotoğrafı o mesaja eklemiştim ve bende görülüyor. sanırım bir problem oldu.neyse bir dahaki sefer artık... :(

Arkadaşlar yeni fotoğraflarınız lütfen hemen göndermeyin.
Konumuz yeni yeni şekillendiği için her hafta farklı başlık açıp oraya yollamanız gerekebilir, ya da buradan devam ederiz.Bunun muhtemelen farklı hafta- farklı başlık olması karışıklığın önüne geçecektir.
Evet bisikletcanavarı , ilk konuyu açtığımızda da yönetimdeki diğer arkadaşlarımla işleyiş tam şekillenmediği için yollanan 2-3 foto da mecburen kapanan konuyla birlikte silinmişti.
Son 2 fotoyu yollayan ytse_jam ve bisikletcanavarı , sizleri 2. haftanın oylamasına alacağız.
Haftanın 1.si seçildi.Bir de akrobasi dalı 1.si olabilir.Bunun için jüri üyemiz Serkan Taşdelen'i bekliyoruz, oylamamız bitip de onu da seçtiğimizde, diğer başlıkta 1.(ler) sergilenecek.

Birinci olan arkadası kutluorum fakat sonuc cok basit ( yani sade ) bir sekilde ilan edilmis.. Ben bir öneri sunmak istiorum . Bu bir yarısma sonucta ; 1. ci olan arkadasımız hakkında nick fotograf markası isim vs nin yanında hangi sehirden oldugu yası , kullandıgı bisikleti işi vs de eklesek yani o kişiyi daha cok tanııtacak bilgiler ekleseniz daha iyi olurdu . Bu seklde hem birbirimizide daha iyi tanımıs oluruz .

Bir önerim daha var ; oda sanal bir yıldız olabilir .. haftanın birincisi olarak belki nikinin altındaki yıldızlara bir buyuk kırmızı yıldız yada herhengi bunun gibi birsey ..

Bu bölüm uzun süre devam eder gibi cunki ..

Evet dediklerin olabilir yalnız bunun için bütün foto yollayanların bundan sonra fotolarıyla birlikte kendi bilgilerini yollamaları lazım :)
Yıldız, rütbe işleri beni aşıyor :) Onu Tuğrul abi veya Kılıçreis'e özel msj yoluyla iletirsen sevinirim.
Katılım devam ettiği sürece bu konu devam edecek :) ilginize teşekkürler arkadaşlar.

Yıldız işi teknik olarak sanırım imkansız :).
Ancak fotoğrafla beraber üyenin avatarı ve nicki ilan edilebilir. Bu zor bir şey değil :).

Evet avatar olabilir , yıldız işi zor , aslında halil imkansız diil .. Bu yarısmanın cok uzun sürecegini düşünürsek her kisiye ayrı ayrı degişmeyen ( siz moderatorlerde oldugu gibi ) yıldız konulabilir .. Sadece yıldızın url sini ana kontrol bölümüde degişik bir yıldız cesidi verilebilir . e haliyle ugras gerektiricek birseydir ve bunu yöneticiden baskası yapamaz. Bu yarısmayıda yönetici cıkarmadıgına göree bu iş yatar :):):)

Bi hediye gibi bisi bulalım ya , böle sade olmasın . suan yarısma yeni oldugundan cazip fakat ilerki zamanlarda cazipliğini yitirmememesi icin bir öneriydi bnmkisi .. Neyse düşünelim bakalım birseyler ..

Mesela ben rahman karatası tanımıorum .. kimdir resmi vs olsa tam süper olucak :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri