Scudo Sports

Hafta sonu antrenmanımız

Scudo
Onat bisiklet sporu adına güzel görüntüler ama eleştirileri de yazmaz isem içimde kalır.Sanırım bu bir antreman değil çünkü hangi antreman tekniği kullanılıyor anlamış değilim.Eğer ki cidden antreman ise ben Eskişehirde mangal turuna bile bundan daha sağlam gidiyorum.Kasap gidiyorsunuz desem kasap değil ,kadans çalışıyoruz desen kadans çok düşük gurup ilerlemeyi platon çalışıyoruz desen kopmalar çok fazla.Üstüne bu takımda hiç mi gençlerin ergonomik ayarları ile ilgilenen yok kaç tane ayarsız bisiklet gördüm sayamadım bile aradaki mtb ve şehir bisikletini ise hiç yazmıyorum.Bence başlığı antreman demeyelim takım ile tur attık diyelim.Biliyorum ki bahse konu takım gençlerden belirli bir ücret alıyor üstüne hepinize bazı ürünler satıyor bence daha ciddi bir çalışmaya girilmeli diyorum.hadi yeni başlangıç diyelim gençleri heveslendirme diyelim gurup çalışması diyelim ama ayarsız bisiklete katlanamam tekniksiz antremana ise hiç katlanamam.Bir bedel ödenerek bir çalışma yapılıyorsa alınan ücretin karşılığı bu olmamalı.Bu arada forumda antreman teknikleri için açılmış bir kaç tane başlık olacak bir iki tanesini de milli takımdan arkadaşlar paylaşmıştı o konuları bir okuyup antreman adı altında kendi yaptıklarınızı bir kıyaslayın derim.Bu şekilde bir heves ile bu spora gönül verip yıllar geçtikçe hiçbir başarı ve gelişme göremeyip spora küsenlerden olmayın .(gelişmeden kastım her insanın düzenli bisiklete binerek kendi kendine kazanabileceği gelişme değil profosyonel bir antreman tekniği ile kısa sürede alınacak üst düzey sonuçlardan bahsediyorum)

Son söz olarak tekrar yazayım yanlış anlaşılma olmasın senin yazdığın başlığa dayanarak bunları yazdım eğer ki bu antreman ise bu şekilde antreman ile çok fazla bir sonuç beklemeyin derim.Antremana gidiş ve geliş kısmındaki lay lay lom kısımlar ise o zaman tüm yazdıklarımı geri alıyorum.Aradaki MTB ve şehir bisikleti lafım için ısrarlıyım ama :) yol bisikleti antremanında mtb sadece ilk 3 dakika gurup ile hareket edebilir sonrasında olamaz.

@ferhat köse

ferhat hocam .....
evet azınlık olarak biliyorsun bu forumda istanbul yaka olarak cyclo cross yol ekibi ile yola devam ediyoruz bu pazar 160 km ye eşdeğer etab var ama 3 mola var her biri 15 dakika toplam 45 dakika ilk 60 km ye eşdeğer etapta durma yok bu şile rampalarının tümü demek.....teke köyden sonra sert düz topraklara gireceğiz ve stabilize .....bir prosedür planladım o da şu ilk 60 km ye eşdeğer etapta ortalama 25 km de kalma ve birinci moladan sonra 25-28 ortalamada kalma ve ikinci mola dan sonra sürata geçme son moladan finale doğru koparmaca yani yavaştan sürate doğru bakalım bu pazar ne olacak ....molaları saate dahil etmeyeceğim sele üstünde 160 km ye eşdeğer etabı zamana karşı kaç saatte bitireceğiz şimdi tabi işin rajonu molasız tamamlamakta ama bu işi ne için yapacağız yarışlara girme derdinde değiliz ...bi de ferhat dostum bilirsinki eurosportta işler kolay 140 bisikletli ana grupta rüzgar yemeden basar sonra sona doğru ataklar olur ana gruptan öne çıkanlar puan toplamak için yaparlar bu işi ama ne hikmet ise birinci olamazlar..işin zoru 3 kişi ile olandır 3 kişi birbirinin rüzgarından faydalanma durumunda kişi azalınca işler zorlaşıyor performansta..
eleştirilerinde haklı taraflar var ayarsız bisikletler ve mtb ile yol aynı değil ayrıca bu forumda milli takımda olan dostların bilgileri olması benim için ayrı bi sevinç kaynağı olmuştur..

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi Atilla takımı cidden bisiklet sporunun gelişmesi için çok güzel şeyler yapıyor bende takip ediyorum ama öğrendiğim kadarıyla antreman durumları çok eksik hatta antreman demeye cidden şahit lazım durumlar var.Atilla bey eminim olması gereken şeyleri biliyor ama bu gençlere yaptırmıyorsa bu işte başka bir bit yeniği vardır.Ya uğraşmak istemiyordur,ya uğraşacak genç göremiyordur yada korkarım işin sadece reklam ve ekonomik boyutunu düşünüyordur ki inşallah böyle değildir.Bu gençlerde de hata var, nedir dersen artık internet elimizin altında her türlü antreman teknikleri şekilleri kısa bir aramanın sonucunda elimizin altında.Bir genç bunları araştırıp gidip takımdaki bir abisine abi neden nabız kontrolü yapmıyoruz neden bisikletsiz antremanlarımız yok.Abi takım dışında neler yapmam gerekir diye sormuyorsa kendi hatasıdır.Bunları sorup da cevap alamıyor ise durum daha da vahim.

Ben çok üst düzey bir sporcu değilim ama 12 yaşından beri pek çok spor branşında bazen takım ile bazen ferdi olarak lisanslı bir şekilde çalıştım.Kısacası sporun ana temellerini az çok bilirim.Vucudumu iyi tanırım onu nasıl geliştireceğimi bilirim. 17-18 yaşında çok üst seviye bir askeri eğitim aldım insan vucudunun sınırlarını ve o sınırların nasıl zannedilenden çok yukarıda olduğunu da yaşayarak gördüm.Tüm bu bilgilerime dayanarak ve yukarıda bahsi geçen antremanların iç yapısını bilen bir arkadaşımdan dinleyerek kesin olarak söyleyebilirim ki bu yapılanlar antreman değil ama asıl amacı nedir dersen onuda anlamış değilim.

valla ferhat dostum senin verdiğin altın değerinde bilgiler yukarda, bunları okumak lazım düşünmek lazım evet dediğin gibi internet ortamında doğru kaynaklardan bilgileri almak lazım evet bisikletsiz antremanlar nedir bunlar hakikaten önemli
evet çok doğru söyledin nabız kontrolü ,onat genç dostum 14 yaşında severim onu hevesli bi genç dostumuz beraber lay lom lom yaptık;) arada sırada kulağını çekecem onun beslenmeye dikkat etmesi lazım şekerden uzak kalacak aşırı kilosu var...burada bulunması onatın büyük bir şanstır ona söyledim sahada beslenmene dikkat et diye ,bunlarda çok önemli kaynaklar araştırılacak,hiç birimiz üst düzey değiliz ,normal bu durum, ama merak ettik bazı şeyleri araştırdık, bulduk sahada çalıştık, hata yaptık bir daha aynı çukura düşmedik alaydan yetiştim lisansım yok kendi kendimi yetiştirdim ama genede tecrübeli ağızlardan bire bir tiyolar aldım kulağıma küpe oldu..
tabi eleştirilere cevap verecek olan kişi veya kişilerdir......takım reklamı olabilir senin düşündüğün tezler olabilir ..

Geri