Scudo Sports

Hadi yine iyisiniz artık herkes Pinarello sahibi olacak

İşte bu durum ne yazık ki insanların çoğunluğunun şerefsiz (kusura bakmayın ama daha hafif bir anlatım kullanamazdım) olmasından kaynaklanıyor.😔
Merak etmeyin hocam forum kuralları gereği fırsatçı yazabildim, "fırsatçı kelimesinin altını dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz". :-D

Scudo
Bisiklete bile kredi çıkar oldu. Milletin cepte para yok. İşin kötü tarafı cebinde 5 kuruş olmayanlar herşeye saldırıyor sonrada fiyatlar artıyor diyor. Aynen saldırın böyle herşeye o fiyatlar iner.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yahu bisan in 30 bine sadece bir modeli var oda preator. 32 bin tl. Bu nasıl yerli üreticiye destek onuda anlamadım. Kadro taiwandan grupset dura ace jantlar dura ace shimano sağolsun gidon bandı supacaz sele desen ne bilmiyorum ama fizik selle italia veya prologo lastikler schwalbe one veya conti 5000. Sele borusu zaten ithal gidon ve gidon boğazı ithal. Yahu bisiklette yerli 1 parca bile yok. Buldum buldum yerli 1 parca varmış oda boyası ve üstüne yapıştırılan sticker:)))valla şaka gibi. Yazik gunah pinarello ya colnagoya ve ithal bisikletede bu kredi verilmeli. Burda bisana destek olmakla tamamen ithal olan casper bilgisayar veya venüs telefon almak aynı şey. Nerdeyse hepsi ithal sadece burda firma sahibi zengin oluyor yanındaki 100-200 beyaz ve mavi yakanın maaşı çıkıyor yoksa komple ithal hersey, ustune basilan isim ve boya haric. Ha pinarello ya bmc ye colnagoya bu krediyi vermişin ha bisan a. Diğer ithal markalara da verilmeli ki tam olsun.

• Beğen
Tepkiler: Snr U ve Cemal Ç.
Yahu bisan in 30 bine sadece bir modeli var oda preator. 32 bin tl. Bu nasıl yerli üreticiye destek onuda anlamadım. Kadro taiwandan grupset dura ace jantlar dura ace shimano sağolsun gidon bandı supacaz sele desen ne bilmiyorum ama fizik selle italia veya prologo lastikler schwalbe one veya conti 5000. Sele borusu zaten ithal gidon ve gidon boğazı ithal. Yahu bisiklette yerli 1 parca bile yok. Buldum buldum yerli 1 parca varmış oda boyası ve üstüne yapıştırılan sticker:)))valla şaka gibi. Yazik gunah pinarello ya colnagoya ve ithal bisikletede bu kredi verilmeli. Burda bisana destek olmakla tamamen ithal olan casper bilgisayar veya venüs telefon almak aynı şey. Nerdeyse hepsi ithal sadece burda firma sahibi zengin oluyor yanındaki 100-200 beyaz ve mavi yakanın maaşı çıkıyor yoksa komple ithal hersey, ustune basilan isim ve boya haric. Ha pinarello ya bmc ye colnagoya bu krediyi vermişin ha bisan a. Diğer ithal markalara da verilmeli ki tam olsun.
Ithalde sadece bayi karı ve ithalat vergisi Türkiye'de kalırken, yerlide bayi karı, ithalat vergisi, Kdv, Otv, Fabrika karı, çalışan maaşı ülkede kalıyor. Arada %25 lik bir fark var nerdeyse. Niye küçümsüyorsunuz ki?

Kendiniz uretseniz (kadroyu vs uretip parçaları ithal etseniz) %25-30 u disari gider. Parçaları ve kadroyu ithal edip burada birlestirirseniz % 50 si dışarı gider. Ithal edip satarsanız %75 i dışarı gider. Gönül ister ki, bütün parçalar burada üretilsin. Rakamlar farazidir. Ekonomist değilim.

Alt grupta genellikle sadece grupset geliyor. Paranın nerdeyde tamamı ülkenin içinde kalıyor.
Devlet siz disarida harcayın diye size niye kredi versin ki?

Kredi 30000 tl ye kadar diye gidip tek bisiklete mi yatıracak insanlar? Belki kendine eşine çocuklarına birer tane bisiklet alacak? Ya da 30000 üst limit diye hepsini kullanma zorunluluğu mu var?

Araçta da ithale yok zaten bu kampanyalar. Türkiyede uretilenlere var. İç piyasada para dönmesi lazim, yoksa krizin boyutu çok büyük olacak. Onu engellemeye çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Öncellikle kredinin ne olduğunu öğrenmek gerekiyor. Kredi yatırım amaçlı icat edilmiş birşeydir. Yani ben sana kredi vereyim sen işini kur yatırımını yap daha fazla para kazan benim kredimi öde işini yoluna koy! Gezmek, tatil yapmak, araç veya bisiklet almak için (aldığımız araçla para kazanmayacaksak) saçmadır. 15oo-2000 tl ye çok güzel bisikletler alınabilir. Bunun için krediye gerek yoktur. Bankada çalışan biri olarak söylüyorum çok mecbur kalmadıkça kredi çekmeyiniz.

Bizim kredi çekme problemimiz yok , ödeme problemimiz var. hükümet bunu anlamak istemiyor. Sanki bedava veriyor ...... nkler.
Kredi vereceğine iş imkanı yaratsınlar , biz en kralını alırız zaten

Bu kredi, hangi firmalar için geçerli onu bilen kişiler paylaşırsa en azından bisiklet almakta zorlanan kişilere bir imkan olabilir. Krediyi alabilmek için de birkaç koşul vardır tabii de, denemekten KKB puanı düşmesi dışında bir zarar gelmez.

Öncellikle kredinin ne olduğunu öğrenmek gerekiyor. Kredi yatırım amaçlı icat edilmiş birşeydir. Yani ben sana kredi vereyim sen işini kur yatırımını yap daha fazla para kazan benim kredimi öde işini yoluna koy! Gezmek, tatil yapmak, araç veya bisiklet almak için (aldığımız araçla para kazanmayacaksak) saçmadır. 15oo-2000 tl ye çok güzel bisikletler alınabilir. Bunun için krediye gerek yoktur. Bankada çalışan biri olarak söylüyorum çok mecbur kalmadıkça kredi çekmeyiniz.

E ev? :D Evi krediyle aldım, krediyle almasam bu sefer ev sahibi olmak imkansız.. Neden? Biriktirip ev sahibi olayım dersen, enflasyona, vergi zamlar ve kur artışlar derken yerinden kıpırdayamazsın. Ev imkanı uzaklaşıp gider :) 5yıllık kredi yaptırdım, ilk yıl zor odedim, 2.ci yıl maaşlara gelen zamlar vs drken kredi ödemek kolaylaşıyor. 2021yılı dahada kolaylaşıcak. Bisikletide 5 yıllık kredi ile aldım, eger almasaydım son zamanlarda oluşan zamlar yüzünden dogru duzgun bisiklet alamıcaktım. Aldım ve krediyi ödüyorum, zamlar geldikçe karda kalıyorum. Önemli olan ödeme planını ona göre ayarlamak ve ayağını yorganına göre uzatmak.. Arabam 88 model, yeni araba almıyorum çünkü kredi çekersem araba için o zaman batarsın :)

Arkadaşlar eskilerde bir deyim vardır. Haydi ben onu kullanmayacağım değiştireceğim. Bisiklet alt yapısı olmayan bir ülke düşünün . Benim böyle bir sorunum olmadı fakat bisiklet giysileri yüzünden insanların darp edildiği bir ülke düşünün. Haydi onuda geçtim bisiklet süren bizlere , yan bakışların ve kem gözlerin atıldığı bir ülke düşünün. Bu ülkede biz bisiklet severler için bisiklet kredisi verildiğini düşünün.:harika:

Arkadaşlar bunun adı hibe değil kredi. Bankalar sağmayacağı ineğin önüne ot atmazlar. :)

Bankalar sağmayacağı ineğin önüne ot atmazlar.

Çok yerinde tespit :)) Ev ve bisiklet kredini bedavaya vermediler tabi.. 1.ci ve 2.ci yıl banka için ödeme yapıyorsun o zorluyor, sonrası rahatlıyorsun :)

@trainspotting35 Bide şöyle düşün, ev sahibi olmak için para biriktirdin fakat ekonomiden dolayı uzaklaşıp gidiyor ev :) 60 yaşında ev sahibi oldun, kiracılarla uğraşmaktan bıktın. Şöyle güzel bir karbon alayım dedin, biriktirdin 40-45 yaşında alabildin ama oda ne? performansın düşmüş, yaş almış gitmiş :) karbonun sınırları zorlayamıyorsun. Arabayı yenilesende yenilemesende farketmiyor benim için, 88model arac 2litre hacimli 140hp gücünde :) Klasik seviyorum biraz.. Modern araca ihtiyac olursa babamdan alıyorum no problem :)

@Burak B. 😀 ev konusunda haklısınız. Gayrımenkul de güzel bir yatırım yeridir ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Buyurun kredi oranları
95FF1622-E8AB-4017-A1B7-3F6F8BA7D55F.jpeg2B72C6C6-229C-4F5D-BE2C-ED37E15CFAEE.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
@scottrek Yerli firma destek amaçlı kredinin, geri ödemesi oldukça uygunmuş. 10000lirayı 2300liraya satın almış oluyorsun..

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@Burak B. Ve bunu 5 yılda yapıyosun. İşin ucundan içinde biri olarak bu oranların hayli uygun olduğunu söyleyebilirim.

Olmayan parayı harcatmayı ne çok seviyorlar... Almakta sorun yok. Ödemek sorun. Ben bilmiyor muyum 150 bin tl lik bisiklet almayı alırım ee ne yicez ne içicez o zaman? Hareketlendirme için yapıyorsunuz tamam ama milletin işi gücü yok parası yok bir de para basıp millete dağıtırsan üstüne bir de vergisini yükseltirsen olur sana saçma bir sistem. Geçmiş olsun sıkışmışlar çok kötü durumdayız bunu görün diyim. Tasarruf edin gelirlerinizi riske atmayın derim. Ama herkes kendi bilir tabi ki...

@trainspotting35 Abi kurmuşlar sistemi ne yapsan bir yerden kanca takıyorlar. Tüketici haklarını kuranda aynı zihniyet. Kaşıkçı dövüşü. Ne tarafa gitsek bizleri salatalarına meze yapan zihniyet. Marketlere bakın makarna reyonlarının yanında ketçap mayonez. El kadar bebeler fırçalıyor beni, baba neden almıyorsun diye. Erişteye çökelik katıp yanında kola değil ayran içerdik. Makarnaya salça ve kıyma katıp ekmekle gömülürdük.

Eskiden mal ve malzeme kıymetliydi. Bir boru anahtarını tüm apartman kullanırdı. Devir değişti. Komşu komşuya selam vermez oldu. Yaptıkları reklamlarla çektikleri filmlerle bizleri zihinsel yetersiz hale getirdiler. Şimdi bisiklete göz diktiler. Tesadüf mü kesinlikle değil. Merzifon sokaklarında bir dünya bisiklet süren görmeye başladım. Can tatlı vatandaş bir yerden hareket etmeli ve ciğerleri açmalı diye bisiklete başladılar. Onlara göre basit ve tembel sporu. Şimdi yanlış ekipman kullanmaktan yada hiç ekipman kullanmadan kaynaklı hastalılıklara yakalanınca en sağlık sektörü hareketlenecek. Şeytan bile bu şekilde dahice planlar kurgulayamaz. Bizlerde ödemeyecekmişiz gibi birde bisiklete borçlanacağız.

Tamam krediyi aldık faizine de eyvallah dedik. Ne zaman faizler düşse alacağın şeyin ücreti kredi faizini fazlasıyla katlıyor. Akıllı olmaz lazım. Sanal bir dünyada yaşıyoruz vesselam. Olmayan paramızla 3 liralık malzemeyi 13 liraya alıyoruz.

Ben bugüne kadar hiç kredi kullanmadım hiç bir işimde. Borçlu olmayı sevmiyorum. Şu anda da istediğim bir bisikleti alacak imkana sahibim. Fakat malesef ki ülkemizde kredi kullanmak daha kârlı oluyor. Ben bugün nakit 10 bin verip bisiklet alsam cebimden 10 bin tl'lik alım gücü çıkmış olur. Fakat kredi kullanıp 12 ayda geriye 10.850 tl ödesem inanin o bisiklet bana 9 bin gibi bir rakama gelmiş olur. Bunun sebebi tabii ki enflasyon ve sürekli artan vergiler.

Ben birey olarak benim için hangi yaklaşım daha iyiyse onu takip ederim doğal olarak. E şimdi ekonomi politikamız bana diyor ki "Ya kredi kullan kârlı çık, ya da peşin al zarar gör" .. e hükümetin ekonomi politikası beni bu sekilde yönlendiriyor.

Ha ben ne yapabilirim. Yanlış buldugum ekonomi politikasını desteklemem sandığa gidince. Ama bir birey olarak cebimi ve hangi şekilde harcamanın benim için avantajlı olacağını tartar ona göre karar veririm.

Geri