Erdal Ylmz
Daimi Üye
- Tepki
- 835
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Evler kredi ile alınmasa fiyatları en az yarı yarıya olurdu. O zaman insanlar birikimleri ile ev alabilirdi kredi çekmeden. Mevcut sistemin fakirden alıp zengine vermesinin en somut örneği. Mevcut sistem sayesinde müteahhit 500 bin liralık evi 1 milyon liraya satıyor. Banka da kar ediyor. Olan sizin ve bizim gibi aynı gelir ile daha yüksek kredi taksiti ödeyen vatandaşa oluyor.E ev?Evi krediyle aldım, krediyle almasam bu sefer ev sahibi olmak imkansız.. Neden? Biriktirip ev sahibi olayım dersen, enflasyona, vergi zamlar ve kur artışlar derken yerinden kıpırdayamazsın. Ev imkanı uzaklaşıp gider
5yıllık kredi yaptırdım, ilk yıl zor odedim, 2.ci yıl maaşlara gelen zamlar vs drken kredi ödemek kolaylaşıyor. 2021yılı dahada kolaylaşıcak. Bisikletide 5 yıllık kredi ile aldım, eger almasaydım son zamanlarda oluşan zamlar yüzünden dogru duzgun bisiklet alamıcaktım. Aldım ve krediyi ödüyorum, zamlar geldikçe karda kalıyorum. Önemli olan ödeme planını ona göre ayarlamak ve ayağını yorganına göre uzatmak.. Arabam 88 model, yeni araba almıyorum çünkü kredi çekersem araba için o zaman batarsın
![]()
Liste fiyatı olarak düşünün hocam bu krediyle. Liste neyse direk o olur gibiYaklaşık 3300 liraya bisan bisiklet düşünüyordum. Şu şartlarda nakitten daha uyguna gelecek gibi. Yalnız bisiklet henüz dağıtılmamış. Dağıtılırsa ve fırsatçılık yapıp yükseltmezlerse düşünüyorum.
Nereden nasıl başvuru yapılır bilen var mı.
Nakite göre yaklaşık %10 pahalı olacak denebilir mi o zaman sizce?Liste fiyatı olarak düşünün hocam bu krediyle. Liste neyse direk o olur gibi
Evler kredi ile alınmasa fiyatları en az yarı yarıya olurdu. O zaman insanlar birikimleri ile ev alabilirdi kredi çekmeden. Mevcut sistemin fakirden alıp zengine vermesinin en somut örneği. Mevcut sistem sayesinde müteahhit 500 bin liralık evi 1 milyon liraya satıyor. Banka da kar ediyor. Olan sizin ve bizim gibi aynı gelir ile daha yüksek kredi taksiti ödeyen vatandaşa oluyor.
Faizle gelecek bisikletten hayir gelmez
Faizsiz kredi vardı da biz mi almadıkFaizle gelecek bisikletten hayir gelmez
Benim de takip ettiğim 30 ilandan 20si bu durumda %10-25 bandında fiyatlar yukarı çekilmiş. Sistem diyor ki; ya bankaya ya müteahhite ya da ev sahibine çalışacaksın. Aynı durum bisiklet için de diğer sektörler için de geçerli olacaktır. Faiz düştüğü an alıcının faizden kazanacağı tutar ve daha fazlası satıcı/aracı tarafından "fiyat güncellemesi" olarak yansıtılır, mis gibi.Uygun oranlı kredi haberlerinden sonra ev fiyatlarına bu şekilde güncelleme geldi. Umarım bisikletlere böyle bir güncelleme gelmez.
228651 dosyayı görüntüle