Scudo Sports

Hadi yine iyisiniz artık herkes Pinarello sahibi olacak

Scudo
E ev? :D Evi krediyle aldım, krediyle almasam bu sefer ev sahibi olmak imkansız.. Neden? Biriktirip ev sahibi olayım dersen, enflasyona, vergi zamlar ve kur artışlar derken yerinden kıpırdayamazsın. Ev imkanı uzaklaşıp gider :) 5yıllık kredi yaptırdım, ilk yıl zor odedim, 2.ci yıl maaşlara gelen zamlar vs drken kredi ödemek kolaylaşıyor. 2021yılı dahada kolaylaşıcak. Bisikletide 5 yıllık kredi ile aldım, eger almasaydım son zamanlarda oluşan zamlar yüzünden dogru duzgun bisiklet alamıcaktım. Aldım ve krediyi ödüyorum, zamlar geldikçe karda kalıyorum. Önemli olan ödeme planını ona göre ayarlamak ve ayağını yorganına göre uzatmak.. Arabam 88 model, yeni araba almıyorum çünkü kredi çekersem araba için o zaman batarsın :)
Evler kredi ile alınmasa fiyatları en az yarı yarıya olurdu. O zaman insanlar birikimleri ile ev alabilirdi kredi çekmeden. Mevcut sistemin fakirden alıp zengine vermesinin en somut örneği. Mevcut sistem sayesinde müteahhit 500 bin liralık evi 1 milyon liraya satıyor. Banka da kar ediyor. Olan sizin ve bizim gibi aynı gelir ile daha yüksek kredi taksiti ödeyen vatandaşa oluyor.

Yaklaşık 3300 liraya bisan bisiklet düşünüyordum. Şu şartlarda nakitten daha uyguna gelecek gibi. Yalnız bisiklet henüz dağıtılmamış. Dağıtılırsa ve fırsatçılık yapıp yükseltmezlerse düşünüyorum.
Nereden nasıl başvuru yapılır bilen var mı.

Yaklaşık 3300 liraya bisan bisiklet düşünüyordum. Şu şartlarda nakitten daha uyguna gelecek gibi. Yalnız bisiklet henüz dağıtılmamış. Dağıtılırsa ve fırsatçılık yapıp yükseltmezlerse düşünüyorum.
Nereden nasıl başvuru yapılır bilen var mı.
Liste fiyatı olarak düşünün hocam bu krediyle. Liste neyse direk o olur gibi

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Evler kredi ile alınmasa fiyatları en az yarı yarıya olurdu. O zaman insanlar birikimleri ile ev alabilirdi kredi çekmeden. Mevcut sistemin fakirden alıp zengine vermesinin en somut örneği. Mevcut sistem sayesinde müteahhit 500 bin liralık evi 1 milyon liraya satıyor. Banka da kar ediyor. Olan sizin ve bizim gibi aynı gelir ile daha yüksek kredi taksiti ödeyen vatandaşa oluyor.

2018 ekimde aldıgım ev 450bin tl :) Biriktirmekle olacak iş değildi, bi kısmı kredi çekerek alabildim. Aylık 1280 ödüyorum 5 yıl kaldı, Kiraya vereceğim parayı krediye vererek sıfır dairede oturmak daha mantıklı. Müteahhit ne kadara yaptı beni ilgilendirmiyor, Evin değere gittikçe artıyor, deniz manzaralı oldugu için :) Bazı evlerin kredileri çok acımasız oluyor, dikkatli olmakta fayda var.
Faizle gelecek bisikletten hayir gelmez

Ypma be mario abi, karbonumu çatlatcan :D

Degerli mod'larin basligi degistirmesini rica ederim, "yerli gorunumumlu ancak avrupa destekli "gibi , Pinarello yada Bianchi yada Cervelo alamiyoruz, sadece yerli uretim alabiliyoruz, o da kadrosu yerli(!) ama diger tum ekipmalar ithal :)

@smtdgncy Ben bu toplumu anlayamıyorum. Alımda biraz kolaylaşma oldu diye ki risk seviyesi hala aynıyken, niye bunu direkt fiyatlara yansıtıyorlar?

Ekonomiye can verip halkın gazını alma hareketi olarak görüyorum bunu. Yazılanlarda öyle çok doğruluk payı var ki.. Paran yok, işin riskte, ama krediyle bisiklet al mutlu ol, paran yok ama krediyle telefon al mutlu ol, ev al, araba al, TATİLE GİT (ki en çok buna bayılıyorum 5 gün için 15 ay kredi ödeyen? seneye yaz gitmicekmisin?) ama mutlu ol, bunu sana satan da mutlu olsun, satandan vergi alan kasada para görünen devlet de mutlu olsun, herkes mutlu..
Uzun oldu ama kusura bakmayın;
Peki birşey soracağım. ortalama 3+3=6 bin tl giren bir evde, hadi 8 olsun ortalama, ya hadi benden 10 bin ortalama gelir olsun karı koca çift maaş. 3000 ev kredisi, 500 telefon kredisi, 500'de hanıma etti 1000, 500 bisiklete, faturalar ortalama 1000 (doğalgaz su elektrik internet telefon vs.) tatil kredisi de çektik 500 de o, en az 1500-2000 araba kredisi, o arabanın kasko vergisi aylık 400, yakıt min 500, mutfak? aylık min 1000 (herşey içinde gıda temizlik) çocuk varmı çocuk? hadi olmasın (olursa battık, hesap tutmuyor o zaman). 10.000 lira ediyor aylık.0 tl ile ayı tamamlamak zorundasınız giyim kuşam harçlık hiçbirşey saymadım ( ayakkabılar 500-600). bu gelirin altında olanlar nasıl geçiniyor? nasıl mutlu?

Uygun oranlı kredi haberlerinden sonra ev fiyatlarına bu şekilde güncelleme geldi. Umarım bisikletlere böyle bir güncelleme gelmez.
228651 dosyayı görüntüle
Benim de takip ettiğim 30 ilandan 20si bu durumda %10-25 bandında fiyatlar yukarı çekilmiş. Sistem diyor ki; ya bankaya ya müteahhite ya da ev sahibine çalışacaksın. Aynı durum bisiklet için de diğer sektörler için de geçerli olacaktır. Faiz düştüğü an alıcının faizden kazanacağı tutar ve daha fazlası satıcı/aracı tarafından "fiyat güncellemesi" olarak yansıtılır, mis gibi.

Not: Bu arada bu vadelerle bu kredi oranları bizim ülkemize göre değerlendirildiğinde bedava para dağıtmaya eşdeğerdir.

Borçlu olanı yönetmesi de kolay olmaz mı? Geriye sadece bir halka takıp oynatması kalıyor.

Geri