Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

@Devilsbutcher
gyes aldım yorumları geç gördüm bende pek memnun kalmadım Brooks daha mantıklı zaten tur bisikleti kullanıyorsan bunlara gerek yok yaylı geniş seleler var ben bisikletime ondan taktım
(link)

yol bisikletine doğal olarak bunlar olmaz

Scudo
Hocam linkte verdiğiniz ürün işimizi görür mü ? Günlük ortalama 80-100 km arası yapıp 9-10 günlük turlara çıkıyorum. Tur sonunda 900-1000 km yol almış oluyorum. Pedli tayt ve sele kılıfı takmama rağmen ağrılar oluyor. Bütün turcular ne yaptık ne ettik sonuç alamadık en sonunda brooks a geçtik diyorlar.

@Devilsbutcher
ben MTB'ye bunun ucuzundan taktım uzun yol yapmadım 30-40 km gittim sele hiç rahatsızlık vermedi

(link) yaysız olarak bunun gibiler var

@Greystone

Son düzenleme:
@Devilsbutcher
Bütçeniz elveriyorsa Brooks B17 alın, macera aramayın boş yere. Tur bisikletim için yaptığım en iyi yatırım Brooks seleydi. Tam da bahsettiğiniz gibi günlük 70-80 kilometrelik, 9-10 günlük turlarda kullanıyorum. Evet, şekil alana kadar %100 konfor sağlamayacaktır ancak o haliyle bile stok seleden çok daha rahattı. Zaten belli bir kilometreyi aştıktan ve sele şekil aldıktan sonra ağrıdan eser kalmıyor. Birinci elden, uzun turlarda kullanmış biri olarak önerim bu olur size. Ama dediğim gibi, tamamen bütçe meselesi. Kimseye de yeme içme Brooks'a yatır tüm paranı diyemem.

Bu arada pedli tayt, sele kılıfı vs. de kullanmanıza gerek kalmıyor tabii Brooks ile. Hatta kullanmamanız gerekiyor tam konfor için.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Devilsbutcher

Selam hocam ; Kelebek evet rahattir tavsiye ederim, ama onun yerine boynuz barend-gidon yukseltici daha rahat ettirici olacaktir.

Canta isine gelince istanbul'da kendi uretimini yapan bir arkadasimiz var. Mutis kaliteli urunleri var ve birinci sinif malzeme kullaniyor. Kesinlikle fiyat-performans urunleridir. Bir arkadasimiza 4 lu takim aldik, Avrupa turuna yolladik.
Bu linkten ulasabilirsin

(link)
Screenshot_2019-08-27-20-23-06.png

@mariokaldato
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Brooks b17 standart ile brooks b17 narrow aynı fiyat. Aradaki fark nedir ? Hangisini almalıyız? 433 tl fiyat aldım şuan için sanırım en uygun fiyat.

Kelebek Gidon yerine şuanki düz gidonun sağ ve soluna boynuz barend önerdiniz. Peki marka model var mı bildiğiniz ?

Tolerance çantaya gelince yine arka ön 4 çift alınca 600 tl oluyor. Tabiki vaude ve ortileb e göre yüzde 50-60 yine ucuz oluyor ama bana 500-600 tl bile fazla geliyor. Başka bir alternatifte yok sanırım :(((

@Devilsbutcher
(link)
bende bunu aldım bugün geldi 1-2 cm yumuşak dokusu var haftasonu uzun tura çıkabilirim o zaman deneyimlerimi yazarım

• Beğen
@Devilsbutcher
Hocam xlc nin var guzel barendleri onlar isini görür. Canta isine gelince komple 4 lu takima cok gerek yok siz bi takim 20 litrelik alin yeterli . Dunya turuna cikmiyorsunuz sonucta. Sele olarak brooks konusunda bilgili degilim ama 433 kagit güzel fiyat alinir bence

@MakRo

Merhaba, belki benim tecrübem size faydalı olur. Benim de nazik yerlerimin yapısı sizinkine benzer sanırım. Tüm ortaokul ve lise boyunca okul'un en düz kıçlı insanı seçildim üstüste yedi yıl. Hiçbir selem de rahatsız gelmedi rahat rahat oturup, uzun mesafe ve saatler sürdüm. Bir iki sene önce fiyatı bütçeme, kendisi de bisikletime uygun diye Brooks C17 aldım. Gene çok rahatım sıkıntı yok mutlu mutlu sürüyorum. Kendisi ile 2000 Km yakın seviyeli bir ilişkimiz oldu. Bir iki ay önce bisikletimi değiştirdim, üzerinde "Pro Condor" ile geldi hadi dedim, ortası hava kanallı Brooks'u takmadan biraz deneyeyim nasılsa bana her sele rahat. Belki hava alır, terlemem yazın sıcakta dedim.

Hiç de öyle olmadı :-( Artık bu arada 20Kg verdim diye mi yoksa totom Brooks'u bir kere gördü diye mi bilmiyorum, birkaç yüz kmdir eziyet çekiyorum ve ilk fırsatta da Brooks'a geri döneceğim. Demem o ki Brooks deneyip de geri dönen pek yok o kararı dikkatli alın :)

@Greystone

Karbon sele borusu daha da rahatlatabilir durumu aslında ?

@neX

karbon maşaya güvenemedim söktüm geri çok hızlı sağ sol zik zak yapınca çatallar yamuluyormuş gibi his veriyor

@mariokaldato

Merhaba hocam. Brooks B17 yi 410 tl ye alıyorum. Yanında kelebek gidon mu alayım yoksa boynuz barend mi alayım kararsız kaldım. Xlc marka kelebek gidon 55 tl yine xlc boynuz barend 45 tl. Aynı fiyat hemen hemen.

Şöyle demiştiniz:
Selam hocam ; Kelebek evet rahattir tavsiye ederim, ama onun yerine boynuz barend-gidon yukseltici daha rahat ettirici olacaktir.

• Beğen
Boynuz barend candır (link) ama linkteki ürünü veya benzerini kesinlikle tavsiye ederim

@ali önder
Hocam Hepsiburada dan Doğum günü indirimi hediye çeki derken 410 tl olacak ama hediye çeki olmadı. Kayıt oluşturdum. Oradan cevap bekliyorum. Sorun çözülürse bugün sipariş vereceğim inş.

• Beğen
@ali önder

Kavuşamadı ? Alamadım ya fiyat arttı indirim olmadı vs. Neyse demekki kısmet değilmiş. Belki yılbaşı indirimi olursa öyle alırım.

• Beğen
Dayanamadım, bende aldım yaylısından ?
İçinden kolonyalı mendil paketine benzer şekilde ilk bakım yağı çıktı, tarif edildiği şekilde sürdüm.

Dosyalar

• 400106E6-B31D-4606-88E2-C4F7394F84B4.jpeg
    400106E6-B31D-4606-88E2-C4F7394F84B4.jpeg
    630,5 KB · Okunma: 64
  • Muhteşem
Tepkiler: Gökay Akçay
Geri