Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

Scudo
O kadar ''tahta'' hissi veriyor ki bazen ''Formulaz'' aracı kullanıyorum gibi geliyor.Bilimsel bir makalede maddenin 4.halinin ''Tahta'' olduğunu ispatlamak için bu sele örnek gösterilebilir.

Gyes Gs 06 yol selesi kullanıyorum,sele hakkındaki düşüncelerim değişmedi.
Benim bu ''tahta'' ile ilgili maceramdaki son kare bu olacak gibi :''Eski çamlar bardak oldu''
tumblr_mai0q6nTZL1rn24nbo1_500.jpg

şekil alma olayı başlamadı mı hocam. 1000 km den sonra rahat ettiriyor diye duyuyorduk ama

Brooks Swallow'un ikame modeli olan Gyes Gs06 yol selesinin şekil alabileceğini 10000 kmden sonra dahi olsa düşünmüyorum.
Brooks B17 ye benzeyenler için bir şey diyemem.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Brooks Swallow'un ikame modeli olan Gyes Gs06 yol selesinin şekil alabileceğini 10000 kmden sonra dahi olsa düşünmüyorum.
Brooks B17 ye benzeyenler için bir şey diyemem.
Hocam ben bu selenin notunu 2 saatlik denemede vermiştim. İddia ediyorum, malzemesi Brooks'da olduğu gibi deri falan değil. Şekil alacak bir malzeme hiç değil. Bırakın taytsız kullanımı, taytla da rahatsız. Biraz kaliteli yol seleleri bile esnerken, bu dediğiniz gibi tahta.
Görüntüsü güzel ama :D

@Haggard1963 @hamlet2006 siz o seleyi bi koltuk kaplamacisina goturun abi . Ona guzel bi sunger destek koysun :D
Cumhur Ağabey,
Bizim buradaki Halk eğitim merkezinde ''ahşap oymacılığı'' kursu açılacakmış.Ben de yazılayım da ,benim bu ''tahta'' sele üzerinde oymacılık dalında sanatsal bir şeyler yapayım bari.Şu gibi:

1467736498-0.jpg

Cumhur Ağabey,
Bizim buradaki Halk eğitim merkezinde ''ahşap oymacılığı'' kursu açılacakmış.Ben de yazılayım da ,benim bu ''tahta'' sele üzerinde oymacılık dalında sanatsal bir şeyler yapayım bari.Şu gibi:

211125 dosyayı görüntüle
Benim giosun ustunde su an karbon sele var 90 gramlik made in çaynalardan . Buda sert ama ne bilim bi rahatsizlik vermedi simdilik. Belki psikolojiktir : Hani " Lan olan oldu kullan bari" psikolojisi olabilir :D

@Cemal Ç.
Yeni girdiğim işyerinin üstündeki daireye taşındık.İşe asansör ile gidiyorum artık.:kötü:Selenin üzerine oturamıyorum bile.İnanmazsın tahta seleyi bile özledim.Asansörün soğuk metalinden daha iyidir bu tahta sele.:booo:Tahtayı gömdüm,gömdüm onu bile arıyorum

is-330x-granit_asansor_cercevesi_400.jpg

@Cemal Ç.
Yeni girdiğim işyerinin üstündeki daireye taşındık.İşe asansör ile gidiyorum artık.:kötü:Selenin üzerine oturamıyorum bile.İnanmazsın tahta seleyi bile özledim.Asansörün soğuk metalinden daha iyidir bu tahta sele.:booo:Tahtayı gömdüm,gömdüm onu bile arıyorum

211135 dosyayı görüntüle
Haci abi aslinda bir sekilde zorluktan kuvvet dogar felsefesinden yola cikarsak; Kendi brokksumuzu uretebiliriz. Kaliteli bir kosele deri bulup, bir sekilde onu sele sekline getirmenin yolunu bulmak lazim. Yada begendigimiz , rahat bir seleyi apirgireyt etme kafasindan yola cikip ustune kosele bir kap koyarsak olur bu is :D

Haci abi aslinda bir sekilde zorluktan kuvvet dogar felsefesinden yola cikarsak; Kendi brokksumuzu uretebiliriz. Kaliteli bir kosele deri bulup, bir sekilde onu sele sekline getirmenin yolunu bulmak lazim. Yada begendigimiz , rahat bir seleyi apirgireyt etme kafasindan yola cikip ustune kosele bir kap koyarsak olur bu is :D
Uğraşıp debeleniyoruz.Sonuçta yine anglosaksonlara paramızı kaptıracağız.Hayır anlamadığım nokta bizim ''kase'' ler sanki İngiliz Lordlar kamarasından.:ssrtcbya:İlla da Brooks diyorlar.:acpsnr:

@mariokaldato

Tam da Gyes 06 yı çıkarıp Specialized Power Comp'u geri takacaktım,tam da o ayrılık anında kulağımda Özdemir Asaf'ın Lavinia şiiri özellikle de son dörtlüğü aklıma geldi:
4200f288821182cdf3b652560b369aa2.jpg

Bu şiir Laviniam Gyes'a gelsin.:D

Şakalar bir yana, Gyes GS-06 selemle yaklaşık 120 km yaptım. Erdoğanlar'da 220 liraya görünce tereddüt etmeden aldım. Uzun süredir Brooks Swallow modeline bakıyordum, ama pahalı olduğu için sonu ne olacağı belli olmayan bir iş yapmak da istemiyordum. Buradaki tartışmalarda Gyes için yazılanları okuyunca (olumlu yazılar da vardı) karar vermem uzun süremedi.
Bu arada yol bisikleti kullandığımı, genellikle 30-70 km arası sürüşler yaptığımı ve uzun süredir Selle Royal'in Seta modeli sert selesini kullandığımı belirteyim.
Yaptığım toplam 3 sürüşte eski selemden daha fazla rahatsız etmedi beni Gyes. Bunlardan bir de 62 km idi. Kullanmadan önce ve 2-3 günde bir Decathlon'dan aldığım krem-yağ ile yağlıyorum (çok pahalı değil) ve sele elle dokunduğumda bile esniyor. Öndeki ayar vidasıyla da oynayıp istediğim esnekliğe ayarlamam mümkün oldu. Selenin zaman içinde iddia edilen forma gireceğine biraz biraz inanmaya başladım.
Benim şu andaki izlemimim, görece sert seleye alışkın kişiler için bu sele bir alternatif olabilir. Sele seçimi, her ne kadar kalça ölçüleri vs ile bazı verilere bakılsa da zor bir şey ve bu sele herkese iyi gelir diye bir dünya maalesef yok.
Selenin olumsuz yönü 250 gr. olan SR-Seta seleme göre 330 gr. daha ağır olması. Turcular için lafı bile olmaz bu ağırlık farkının ancak yol bisikleti için önemli sayılır.
Bunu sineye çekip kullanmaya devam ediyorum, çünkü rahatlık beklentime cevap veriyor ve ilerde daha da fazla verecek gibi.
Şu an için denemeye değer diyorum Gyes 06 seleyi.

• Muhteşem
Ben de uzun zaman rahat etmemiştim. .Ama o kadar para verince sabrediyordum. Geçen ay vidasını biraz gevşetip yağladıktan sonra çok farketti. Şimdi daha iyi ve biraz yumşadı, o eski sertliği kayboldu. Şu an için daha iyimserim, sanki zamanla olacak gibi bu iş.

• Beğen
Gyes Kösele Sele Gs-08 seleyi aldım Sele önceleri çok sert geliyor . Vazelinle her gün yağlamanız gerekiyor. Birde selenin alt derisinde su sıçramaları için bir koruma kumaşı var
bu kumaş selenin altını vazelin ile yağladığınız zaman yağın derini içine geçmesini önlüyor buda derinin kıçınızın şeklini almasını oldukça zaman alıyor . onun için brookslarda hafta bir yapılan yağlama şeklini her gün yağlama yaparak derini yumuşamasını sağlıyorsunuz. Başlarda çok ağrı yapıyordu şu anda bu ağrılar eser yok
brooksla farkı ise derinin altındaki korucu kumaş bu kumaşı çıkarın yağlama daha hızlı alışma olacaktır.

Geri