Scudo Sports

GYES kösele seleler hakkında bilgi sahibi olanlar

@Haggard1963
:D eyvallah bi garibana ver yav .Benim durumum iyi sadece yuzssuzum asilir sansimi denerim :D

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Scudo
@konkiler
Uzun turlar için gyes öneririm, fakat daha kask bile yok diyorsun. 50 km yi aşmayan turlar yapıyorsan 30-40 tl ye edineceğin bir jel kılıfta bir süre seni idare eder. Güvenliğin konfordan önemli olmadığı unutmamak lazım. Ben son bir yılda küçük çapta iki kaza geçirdim. Kasksız neredeyse bakkala gitmem. Gece sürüşü yapıyorsan fenersiz bisiklete binmek aklına bile gelmesin mesela. Bence öncelikle temel ekipmanları edinmelisin

@Gökay Akçay
Gyes selelerin gerçek deri olmadığını mı söylüyorsunuz? Burada iki seleyi de kullanan bolca arkadaş var. Eğer net bir bilgi sahibiyseniz bizi de aydınlatırsanız seviniriz

Son düzenleme:
@Gökay Akçay Hocam forumda sözü dinlenir deneyimli turculardandır.:harika:Gyes hakkındaki eleştirilerini Gyes'i almadan önce okusaydım almazdım bile.Tek tesellim; selelerin kişiye özel sonuçlar verebildiğini bildiğimden dolayı O'na iyi gelmeyen bir selenin başka birisine iyi gelme olasılığının var olması.

@mavi_bisiklet hocam bisiklet yeni malum öğrenciyiz hemen hepsini alamıyoruz kaskı ve feneri alıcam modeli de seçtim fakat bisiklet süremedikten sonra bir anlamı kalmıyor diye düşündüm bir an önce uygun fiyatlı ve acıtmayan bir sele bulabilsem kaskı sonra da feneri alacağım ama sele bulamıyorum jelli kalın sele mi yoksa ince sert sele mi kararsız kaldım sit bonemi ölçtüm ona göre alıyorum ama kalın yumuşak sele ile ince dar sele arasında kaldım daha çok işim var beni aydınlatırsanız sevinirim :D bu arada bisikletim carraro 804 elite şehir bisikleti üstünde selle royal rio var çok berbat bir sele 270tl verip gyes alacağım ya da 100 200 arası bulabilirsem bir sele almam lazım daha sonra kask alacağım planım bu

Bisiklet çok yeniyse keşke kendine biraz zaman tanısaydın. Sele işi kişisel bir iş. Direk sana şunu al rahat edersin diyemem, gyes alabilirsin ama bu kösele selelerin 1000 km gibi ciddi bir alışma süreci var. Bu süreçte sele bazen gerçekten can sıkıcı hale gelebiliyor. Bence ne alırsan al sele işine acım bitecek gibi çok yüksek bir beklentiyle girme. Ve sentetik bir sele de olsa birkaç bin km binmeden, birkaç uzun tur yapmadan notunu verme. Para kolay kazanılmıyor malum bisikletin 1000 tane ihtiyacı var. Bisiklet yeni diyorsun daha alman gereken birsürü şey olacak. Ben son sentetik selemi 7000 km bindikten sonra değiştirme kararı almıştım mesela. Ortalama bir jel seleydi, güldürmüyordu fakat çok işimi gördü.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@mavi_bisiklet şuan bisikletin üstündeki kendi selesi aşırı kötü uyuşma yapıyor ayrıca kuyruk sokumunda da ağrı var oturuş pozisyonunu değiştirdim gidon boğazını ayarladım ama nafile tek denemediğim seleyi değiştirmek 100 200tl veripte sele acısının geçmemesi var 270tl verip bir süre sonra selenin tam kişeye özel olma durumu var bisikletten soğutmaya başladı bu iş

@mavi_bisiklet
Konu seleye geldiğinde olayın içine biraz tekstil girmeye başladığında net bilgi vermek b zorlaşıyor çünkü işin içine hayvancılık ve el işçiliği girdiği için parametreler standart bisiklet mekaniği kadar evresel olamıyor, (ve ben deri türlerinden anlayan bir insan kesinlikle değilim ? )

2008 yılında ülkemizde tanınan turcu bir arkadaşımın “abi bütün turcular brooks diye deri bi sele kullanıyormuş” lafı üzerine deri seleye olan ilgim başladı ve çok aramama rağmen brooks seleye ulaşabileceğim bir kaynak bulamadım. 2010 yılındaki İtalya turumda bir mahalle bisikletçisinde gyes marka sele buldum be üzerine atladım ve iki yıl kadar kullandım. 2011 yılında görevim gereği Londra’ya taşındım tahmin edebileceğiniz üzere soluğu en yakın bisikletçide alıp kendime çelik bir fixie aldım bisiklet üzerinde B17 standart sele ile geldi ve brooks maceram başlamış oldu. İki farklı marka seleyi iki bisikletimde aynı anda deneme fırsatım oldu ve dediğim gibi gyes marka sele 11000 km karşı kesinlikle yumuşayıp şekil almazken brooks 200/300km bile olmadan rahatlığını ve farkını hissettirmeye başladı. Zamanla bisikletlerimin sayısı arttıkça hepsine brooks sele aldım 3 tane b17 standart, bir tane b67 ve son olarak bu yıl kendimce vücuduma en uygun gördüğüm b17 narrow modelini aldım ve hepsini en ufak bir sorun olmadan kullandım ve kullanmayada devam ediyorum. Gerek lise eğitimimi İtalya’da almamdan dolayı (yıl 1995/1998) gerekse eşimin italyan olmasından kaynaklı son 20 yılda çok sayıda Giro ve TDF etabını yerinde takip etme şansım oldu dolayısıyla sayısız turcu, ultra mesafeci vs. bisikletçi ile tanışma sonrasında çalışma fırsatım oldu ben hiç gyes sele kullanan görmedim %70 civarı brooks tercih ediyor diyebiliriz.

@hamlet2006 hocam aldığınız ürün riske girmeye değer bence, artık teknoloji çok gelişti, deri sele konusunda kimsenin her şeye rağmen 150 yıllık deneyimin yerini kolay kolay alacağına inanmasamda, özellikle brooks’un seri üretim “C” serisi
söylenildiği kadar konforlu ise bunun bütçe dostu benzerlerinin başka markalar tarafından başarıyla üretilebileceğini düşünüyorum. Dediğinize tamamen katılıyorum “sele çok kişisel bir ekipman “ adı sanı olmayan selelerle mutlu olan çok sayıda önemli turcu tanımışlığımda var.

@konkiler
Senin canın çok sıkılmış hocam kafaya da koymuşsun zaten. O zaman al bir sele. Sentetik selelerin hepsi aşağı yukarı birbirine benzer. 100 200 TL verip aynı sonucu alman muhtemel. Uzun soluklu düşünüyorsan al bir kösele sele kafan rahat etsin ?

@Gökay Akçay
Sağda solda sadece Brooks deneyimleyen değil de her ikisini deneyimleyen kişilerin görüşleri önemli burada bence. Yani sizin söylediklerinize şu durumda itiraz etmek mümkün değil. Fakat şu an kullandığım sele de 400 km de konfor değişimini gördükten sonra nasıl böyle bir tecrübe yaşadığınızı anlayamıyorum. Umarım biz de aynı sıkıntıları yaşamayız. Ben yine bu başlık altında kendi selem deki değişiklikleri atacağım ?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bu arada konuyu okurken arama yaptım, brooks cambium b15 indirime girmiş , gayet şekil ve ortası delik.

(link)

@hamlet2006

Evet, yorumları okuyunca bendr de 200 kağıdı çöpe attık hissi oluştu ama farkettiyseniz yaylı modeli kullanmış. Brooks'un bile yaylı modelleri çok tavsiye edilmiyor, yaylar esnediğinden kösele tam esnemiyor B17'de olduğu gibi.
Gyes seleler de gerçek deri, kalitesi çok kötü değilse özellikle yol serisinde çok fazla Brooks'u aratmayacaktır diye düşünüyorum. Bakalım deneyip göreceğiz, standart yol selelerinden her halükarda daha konforlu olacaktır, yani temennim o. ?

206830 dosyayı görüntüle

206831 dosyayı görüntüle

206832 dosyayı görüntüle

Seleler şekil olarak gayet iyi duruyor. Çok çeşitli sele ve deri bisiklet çantaları olan bir marka.

Bu deri seleler bilindiği üzere belli bir km binildikten sonra totonun şeklini alıyor ve bütün potansiyelleri ortaya çıkıyor.Gyes'ın kullanma klavuzunda 500-800 km sonrasında formunu alır diyor.İlk başta sert hissedileceğinden bahsedilmiş.

Bugün bisiklete takıp sele ayarlarını yaptım.Kısacık da bir tur attım.
İlk hissiyatım ile ilgili betimleme yapmaya çalışmayacağım; direkt şu gibi :ssrtcbya:
index.jpg

Birkaç fotosunu çektim.Çok da çirkin sayılmaz.
IMG_20190818_165907.jpg

IMG_20190818_165852.jpg

IMG_20190818_165901.jpg

@hamlet2006 tipi çok da kötü değil , zaten üstüne oturunca görünmeyecek :)

Siz kullandıktan sonraki tavsiyeleriniz birçok yol bisikleti kullanan ve sele arayışında olan arkadaşlara epey yardımcı olacaktır . Sonuöta ciddi f/p ürünü.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@TatanQa_tr

Yurtdışından Brooks B17 Narrow imperial almayı düşünüyordum.Kargo ve Solmaz Nakliyat ile uğraşacağıma bu seleyi alayım -hem fiyatı da uygun,riske değer- iyi çıkarsa pedaldaşlara faydam da dokunur diyerek aldım.
Benim için iyi sele, üst üste yapılacak 200km üstü turlarda iyi performans gösterebilen sele olmak zorunda.Bu Gyes sele bu görevi yerine getirebilir mi biraz şüpheliyim ancak ''ya tutarsa'' diyorum.

Ben speciaized'ın bir selesini kullanıyorum. Bu seleyi aldıktan bir müddet sonra petli tayt kullanmayı da bıraktım. Şu anda bu seleyle 100 km. ye kadar taytsız olarak hiçbir sele ağrısı olmadan yol alabiliyorum. İlk başta kösele bir sele almak için bende çok düşünmüştüm ama kösele selelerin bakım meselesi vazgeçmeme sebep olmuştu. Herkes için aynı olurmu bilmem ama ben kösele bir sele almadığıma memnunum

Bir deli olarak kuyuya taş atalım. ? ? İllahi bu deri koltuklar için kendi orijinal yağı mi kullanılacak. Badem yağı kullansak ne olur. Veyahut söyle sorayım orijinal yağı kullandığında deri çok yumusuyormus ya badem yağı da çok yumuşatır mi?deri seleliler ???orijinal yağın kullanımından da bahsedersen mutlu olurum. ben dağcılık eldivenleri in deri olanlarını badem yağına pamuk sürerek yagliyirdum. Yaglamasam ne olur Du. Kötü olur muydu bilmiyorum.

@ali önder Yüzyılın icadını yani ''Vazelin'' kullanmayı planlıyorum.:D

@ali önder

Neden böyle dediniz?:okyrm:

@hamlet2006 vazelin I deri ayakkabı su almasın diye kullanırdık.ama deriyi besler mi orasını bilmiyorum. Badem yağı deriyi besliyor o yüzden vazelin mi diye sirdum

@hamlet2006 ha o koltuğa vazelin suremiyim sürmem heehalde

Ben ilk bakımını vazelinle yaptım ? yokluk işte profide denen arkadaş neredeyse selden pahalı. Birkaç gün önce de badem yağı edindim, bir dahaki bakımlarını badem kardeşle yapmak niyetindeyim ????

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Geri