@mavi_bisiklet
Konu seleye geldiğinde olayın içine biraz tekstil girmeye başladığında net bilgi vermek b zorlaşıyor çünkü işin içine hayvancılık ve el işçiliği girdiği için parametreler standart bisiklet mekaniği kadar evresel olamıyor, (ve ben deri türlerinden anlayan bir insan kesinlikle değilim ? )
2008 yılında ülkemizde tanınan turcu bir arkadaşımın “abi bütün turcular brooks diye deri bi sele kullanıyormuş” lafı üzerine deri seleye olan ilgim başladı ve çok aramama rağmen brooks seleye ulaşabileceğim bir kaynak bulamadım. 2010 yılındaki İtalya turumda bir mahalle bisikletçisinde gyes marka sele buldum be üzerine atladım ve iki yıl kadar kullandım. 2011 yılında görevim gereği Londra’ya taşındım tahmin edebileceğiniz üzere soluğu en yakın bisikletçide alıp kendime çelik bir fixie aldım bisiklet üzerinde B17 standart sele ile geldi ve brooks maceram başlamış oldu. İki farklı marka seleyi iki bisikletimde aynı anda deneme fırsatım oldu ve dediğim gibi gyes marka sele 11000 km karşı kesinlikle yumuşayıp şekil almazken brooks 200/300km bile olmadan rahatlığını ve farkını hissettirmeye başladı. Zamanla bisikletlerimin sayısı arttıkça hepsine brooks sele aldım 3 tane b17 standart, bir tane b67 ve son olarak bu yıl kendimce vücuduma en uygun gördüğüm b17 narrow modelini aldım ve hepsini en ufak bir sorun olmadan kullandım ve kullanmayada devam ediyorum. Gerek lise eğitimimi İtalya’da almamdan dolayı (yıl 1995/1998) gerekse eşimin italyan olmasından kaynaklı son 20 yılda çok sayıda Giro ve TDF etabını yerinde takip etme şansım oldu dolayısıyla sayısız turcu, ultra mesafeci vs. bisikletçi ile tanışma sonrasında çalışma fırsatım oldu ben hiç gyes sele kullanan görmedim %70 civarı brooks tercih ediyor diyebiliriz.
@hamlet2006 hocam aldığınız ürün riske girmeye değer bence, artık teknoloji çok gelişti, deri sele konusunda kimsenin her şeye rağmen 150 yıllık deneyimin yerini kolay kolay alacağına inanmasamda, özellikle brooks’un seri üretim “C” serisi
söylenildiği kadar konforlu ise bunun bütçe dostu benzerlerinin başka markalar tarafından başarıyla üretilebileceğini düşünüyorum. Dediğinize tamamen katılıyorum “sele çok kişisel bir ekipman “ adı sanı olmayan selelerle mutlu olan çok sayıda önemli turcu tanımışlığımda var.